www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


ΜΑΒΕ
1 Αντιπαράθεση Κασαπίδη – Ζεμπιλιάδου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για το θέμα της δημιουργίας ΧΥΤΑΜ στα πρώην ΜΑΒΕ
2 Επερώτηση για το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Αμιαντούχων Αποβλήτων στην Δυτική Μακεδονία, κατατέθηκε στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
3 Λαϊκή Συσπείρωση Τ.Κ. Αιανής: Αίτημα συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Αιανής, για την εναντίωση στα σχέδια δημιουργίας ΧΥΤΕΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων) Αμιάντου στο χώρο των ΜΑΒΕ στο Ζιδάνι
4 ΧΥΤΑΜ στα ΜΑΒΕ: Ακατάλληλος και επικίνδυνος ο χώρος εκσκαφής του μεταλλείου – Σημαντικές ορατές εκροές νερού (επιστολή των, Χρήστου Παπαγεωργίου, Μηχ/κού Μεταλλείων- Μεταλλουργού Μηχ/κού ΕΜΠ και Κων/νου Σταμούλη, Γεωλόγου Α.Π.Θ. προς Περιφερειάρχη)
5 Αλέξανδρος Λαϊόπουλος, ιατρός, τέως αντινομάρχης: "Φτάνει πια. Οι δύο δήθεν επενδύσεις ΧΥΤΑM και ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ, θα είναι ότι χειρότερο θα βρει την περιοχή μας"
6 Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Κοζάνης: “Όχι στην δημιουργία ΧΥΤΑ Αμιάντου στην περιοχή Ζιδάνι, κανείς δεν παίζει με τις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας”
7 Γ. Κασαπίδης για τη δημιουργία ΧΥΤΑΜ στα ΜΑΒΕ: “Δεν έχει παρθεί καμία απόφαση – Aν αποδειχτεί και καταδειχτεί ότι αυτό δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που πάμε να λύσουμε δεν θα γίνει…» (βίντεο)
8 Ευθ. Αναστασόπουλος, Τοπικός Σύμβουλος Τρανοβάλτου, για τα ΜΑΒΕ: Δεν θυσιάζουμε την υγεία μας και το περιβάλλον για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων
9 Γ. Ζεμπιλιάδου: Μας ξέρανε ως την Περιφέρεια του λιγνίτη θα μας μάθουν ως την περιφέρεια των επικίνδυνων αποβλήτων...
10 Η περιοχή των Μεταλλείων αμιάντου καλύπτεται από ρωγματωμένα υπερβασικά πετρώματα τα οποία είναι ακατάλληλα για να φιλοξενήσουν ΧΥΤΑ αμιαντούχων υλικών
11 Ανοιχτή επιστολή του προέδρου της κοινότητας Τρανοβάλτου Αχιλλέα Ντοβόλη για την δημιουργία ΧΥΤΑΜ στα πρώην ΜΑΒΕ: Είμαστε αντίθετοι με την "χαβούζα" του αμιάντου όλης της Χώρας!
12 Η περιοχή Σερβίων Βελβεντού – Πλατανορρεύματος- Πιερίων – Καμβουνίων χρειάζεται πράγματι ανάπτυξη και όχι νεκροταφείο αμίαντου και φωτοβολταΪκά που θα σκεπάσουν τη λίμνη (του Θοδωρή Μπαλτά)
13 Μαρία Ντίνα με καταγωγή από την Ελάτη, για τον ΧΥΤΑΜ: Με πνίγει αυτή η σιωπή των προέδρων των Καμβουνίων και τους καλώ να πάρουν θέση ΔΗΜΟΣΙΑ
14 ΠΑΣΟΚ Τ.Ο. Αιανής: Μια ξεκάθαρη στάση για τον ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι
15 Ο ανακυκλωμένος αμίαντος είναι δέκα φορές πιο καρκινογόνος… (του Δημήτρη Βαβλιάρα)
16 Πανό στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης με σύνθημα κατά της δημιουργίας Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιάντου (ΧΥΤΑΜ)» στο ορυχείο των ΜΑΒΕ στο Ζιδάνι.
17 Ευθύμιος Δανάτσας προς δήμαρχο Σερβίων για τον ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι: Εγκαταλείψτε πριν είναι πολύ αργά για όλους μας και η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο
18 Χρήστος Ελευθερίου για το ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι: Η περιοχή καταρρέει, αν λέμε όχι σε όλα θα μας μείνει το κουφάρι (από prlogos.gr) – Δείτε τις αντιδράσεις του κόσμου, όπως καταγράφηκαν στο fb "αντι ΧΥΤΑΜ"
19 Ο ΧΔΒΑ της ΔΕΗ ΑΕ στην Καρδιά Πτολεμαΐδας μια εναλλακτική για την ταφή του αμιάντου από όλη την χώρα αντί για το Ζιδάνι και τα ΜΑΒΕ (από prlogos.gr)
20 ΚΚΕ: Ερώτηση για τα σχέδια δημιουργίας ΧΥΤΕΑ (ΧΥΤ Επικίνδυνων Αποβλήτων) Αμιάντου στο χώρο των ΜΑΒΕ (Μεταλλεία Αμιάντου Βορείου Ελλάδας), στην περιοχή Ζιδάνι, στην ΠΕ Κοζάνης
21 Θα θυμίσουμε στον δήμαρχο Σερβίων πόσες φορές δημόσια τοποθετήθηκε υπέρ της δημιουργίας ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι (του Β. Κωνσταντόπουλου)
22 Αρδευτικό Καμβουνίων – Πρόταση ένταξης δύο(2) πρόσθετων πηγών νερού (“Τρανή Βρύση” Μικροβάλτου και Μεταλλείο Αμιάντου (ΜΑΒΕ) στο Ζιδάνι) (του Χρήστου Γ. Παπαγεωργίου, τ. δ/ντή ΛΚΔΜ/ΔΕΗ ΑΕ)
23 ΟΧΙ στον ΧΥΤΑΜ στο ορυχείο των ΜΑΒΕ (του Γιάννη Γιαννακόπουλου)
24 Κώστας Κωνσταντινίδης, Δημοτικός Σύμβουλος Σερβίων για τον ΧΥΤΑΜ: Δυστυχώς για εκλεγμένους συνάδελφους, Δημοτικούς Συμβούλους και Αντιδημάρχους των Καμβουνίων, η σιωπή τους είναι πηγή κινδύνου για την περιοχή...
25 Το ΚΚΕ σχετικά με τα σχέδια δημιουργίας ΧΥΤΑ Αμιάντου στο χώρο των ΜΑΒΕ
26 Οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της ορεινής ζώνης των Καμβουνίων-Λιβαδερού και της προέδρου της Τ.Κ. Μικροβάλτου, στη συνεδρίαση με θέμα τη συζήτηση για τη δημιουργία ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι (βίντεο)
27 ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ SOS (του Κώστα Γκαραβέλα, κατοίκου Ελάτης)
28 Κάλεσμα σε αγώνα όλων των κατοίκων και των φορέων της περιοχής ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στα ΜΑΒΕ (του Δημήτρη Βαβλιάρα, δημότη Αιανής)
29 Έντονη η συζήτηση για τη δημιουργία ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, της Τετάρτης 13/1/2021 - Δεν πάρθηκε καμιά απόφαση
30 Επιστολή του Χρήστου Παπαγεωργίου, τ. Δ/ντη ΛΚΔΜ/ΔΕΗ, δημότη Δήμου Σερβίων, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. με θέμα «Συζήτηση για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιάντου (ΧΥΤΑΜ)»
31 Η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την δημιουργία ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι (του Β. Κωνσταντόπουλου)
32 ΚΚΕ Επιτροπή Περιοχής Δ. Μακεδονίας: Καμία έκπτωση στην ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος που θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους
33 Λ. Μαλούτας για το ενδεχόμενο δημιουργίας ΧΥΤΑΜ στα πρώην ΜΑΒΕ: “Πριν παρθεί η πολιτική απόφαση για το τι θα γίνει εκεί, θα ζητήσω από τον Περιφερειάρχη να έχουμε όλα τα δεδομένα για να έχουμε άποψη “ (Βίντεο)
34 Ζάκης Δημήτρης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σερβίων: Προτείνω σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων με μοναδικό θέμα "Ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑΜ στα πρώην ΜΑΒΕ..."
35 Η προηγούμενη περιφερειακή αρχή είχε υιοθετήσει τη χρήση των ΜΑΒΕ για τη διάθεση των αποβλήτων αμιάντου που παράγονται μόνο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως εγκρίθηκε από την ΚΥΑ στις 1.11.2021 (από το prlogos.gr)
36 Πάρις Κουκουλόπουλος: Η παραλίμνια περιοχή και ο ορεινός όγκος των Καμβουνίων έχουν μέλλον εφόσον στηριχτούν με βασικές υποδομές και είναι άδικο να εμφανίζεται ο ΧΥΤΑ ως η μόνη λύση
37 Οργάνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Η Δυτική Μακεδονία δεν θα γίνει νεκροταφείο για όλα τα Βαλκάνια!
38 Η... τερατογένεση ΧΥΤΑΜ επικίνδυνων υλικών στοιχειώνει την Κοζάνη (του Νίκου Φωτόπουλου, από την Εφημερίδα των Συντακτών)
39 Ανοιχτή επιστολή στο Τοπικό Συμβούλιο Μικροβάλτου, με θέμα την πρόθεση της Περιφέρειας για την κατασκευή και λειτουργία ΧΥΤΑΜ στο χώρο των ΜΑΒΕ
40 Αριστερή Συμπόρευση: Όχι σκουπιδότοπος αμιάντου στα πρώην ΜΑΒΕ
41 Δημιουργία ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι. Και μη χειρότερα (του Ανδρέα Τσιφτσιάν)
42 Γιώργος Φτάκας, Δημ. Σύμβ. Κοζάνης (Αιανής): Για την περιοχή μας σχεδιάστηκε η ανάπτυξη στον τουρισμό, τη γεωργία και τις ΑΠΕ και όχι η λειτουργία ΧΥΤΑ Αμιάντου
43 Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας που θα εξετάσει τη δυνατότητα να υλοποιηθεί, μέσω ΣΔΙΤ, η κατασκευή και λειτουργία ΧΥΤΑΜ στο χώρο των πρώην ΜΑΒΕ
44 Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: Η Διαφάνεια και η Δημοκρατία «θάβονται» στα ΜΑΒΕ και τον ΧΥΤΑ Αμιάντου
45 Μπορούν να γίνουν τα πρώην ΜΑΒΕ χώρος αποθήκευσης του αμιάντου όλης της χώρας; Η τοπική κοινωνία πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο (του Β. Κωνσταντόπουλου)
46 Ρίτσα Σπυρίδου, επικεφαλής συνδυασμού ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ: «Αναφαίρετο δικαίωμα η συμμετοχή των κατοίκων των Καμβουνίων, στην απόφαση για το μέλλον των Μ.Α.Β.Ε»
47 Περιβαλλοντική Υδρογεωλογία και ΧΥΤΑΜ στα ΜΑΒΕ ΑΕ στο Ζιδάνι Κοζάνης (του Χρήστου Γ. Παπαγεωργίου, τ. Δ/ντη ΛΚΔΜ ΔΕΗ ΑΕ)
48 Κοινή συνεδρίαση Επιτροπών Περιβάλλοντος και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης & Κοινωνικής Συνοχής του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα τη συζήτηση για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιαντούχων Αποβλήτων στη θέση Ζιδάνι (24/11/2020)
49 Ηλεκτροπαραγωγή και άρδευση απ’ τα ΜΑΒΕ, όχι Χωματερή Αποβλήτων Αμιάντου (του Χρήστου Ι. Κολοβού, Δρ Μηχανικού Μεταλλείων – Μεταλλουργού Μηχανικού ΕΜΠ)
50 Άνοιξε η συζήτηση για τη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Ζιδάνι (από το Πρωϊνό Λόγο)
51 ΧΥΤΑΑ στο Μεταλλείο των ΜΑΒΕ ΑΕ – Υπάρχει μέλλον στα Καμβούνια; (του Χρήστου Γ. Παπαγεωργίου)
52 Μας αιφνιδίασε δυσάρεστα η πρόσκληση για συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα τη «Συζήτηση για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιαντούχων Αποβλήτων στη θέση Ζιδάνι»
53 Μια κακή είδηση για την περιοχή των Καμβουνίων – Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει με θέμα τη δημιουργία ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι (!)
54 ΜΑΒΕ : Η αλήθεια θάβεται σε ΧΥΤΑ Αμιάντου (του Γιώργου Χριστοφορίδη, Περιφερειακού Συμβούλου)
55 Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ, για τα ΜΑΒΕ: Απούσα η Περιφερειακή Αρχή από τις εξελίξεις
56 Ο δήμαρχος Σερβίων Χρ. Ελευθερίου δεν έχει καμιά εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο να προτείνει ΧΥΤΑ Αμιάντου στις εγκαταστάσεις των πρώην ΜΑΒΕ (του Β. Κωνσταντόπουλου)
57 Ενστάσεις για το Τεχνολογικό Πάρκο στα Καμβούνια. Οι ενεργειακοί δήμοι να περιφρουρήσουν τους πόρους (τους) για τη μεταλιγνιτ...
58 Συνάντηση Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλο για θέματα περιβάλλοντος - Πρόταση για τεχνολογικό πάρκο καινοτομίας στα ΜΑΒΕ
59 Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου Εξυγίανσης-Αποκατάστασης κτιριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου των ΜΑΒΕ μέχρι τις 16 Απριλίου 2019
60 Εγκρίθηκε η χορήγηση άδειας Λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιάντου (ΧΥΤΑΜ) σε χώρο των πρώην ΜΑΒΕ Α.Ε.
61 Στο στάδιο ολοκλήρωσης οι εργασίες «Εξυγίανσης-αποκατάστασης κτιριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου των ΜΑΒΕ – Κατασκευής ΧΥΤΑΜ» (φωτογραφίες)
62 Στο 2ο τρίμηνο του 2018 η ολοκλήρωση του έργου "Εξυγίανση – Αποκατάσταση κτιριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου των ΜΑΒΕ – Κατασκευή ΧΥΤΑΜ"
63 Η χρήση του ΧΥΤΑΜ των ΜΑΒΕ με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) – Υιοθετήθηκαν τελικά οι θέσεις της Περιφέρειας;
64 Αποκατάσταση ΜΑΒΕ και Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας σε ντοκιμαντέρ με τα έργα του Ε.Π. Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013
65 Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας: Μόνο ο αμίαντος της Δυτικής Μακεδονίας στα ΜΑΒΕ
66 Η επίσημη απόφαση ένταξης της εξυγίανσης – αποκατάστασης κτηριακών εγκαταστάσεων των ΜΑΒΕ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»
67 Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η ένταξη του έργου καθαρισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων των ΜΑΒΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020
68 Επανεκκίνηση των εργασιών εξυγίανσης των κτιριακών εγκαταστάσεων των ΜΑΒΕ που είχαν διακοπεί από την μη πληρωμή του εργολάβου
69 Ο κύβος ερρίφθη – Μόνη λύση για τα επικίνδυνα απόβλητα όλης της Δυτικής Μακεδονίας ο χώρος των ΜΑΒΕ, δια της μεθόδου της …εγγύτητας!
70 Κρίσιμη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων, την Τετάρτη 13/7 – Τα πρώην ΜΑΒΕ στο «προσκήνιο»
71 Ενεργοποίηση έξι δράσεων προστασίας του περιβάλλοντος - Μεταξύ αυτών και η απορρύπανση των ΜΑΒΕ
72 Προχωρά η γ’ φάση αποκατάστασης των ΜΑΒΕ με την υπογραφή της σύμβασης
73 Και η άλλη άποψη… «H χαβούζα στα ΜΑΒΕ»
74 Καταγγελία του αντιπεριφερειάρχη Φώτη Κεχαγιά για «παραθυράκι» ταφής αμιάντου και άλλων επικίνδυνων αποβλήτων απ’ όλη την Ελλάδα στην περιοχή των ΜΑΒΕ
75 Αναβλήθηκε η συζήτηση της ένστασης κατά του Πρακτικού του Διαγωνισμού Εξυγίανσης των Κτιριακών Εγκαταστάσεων των ΜΑΒΕ στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας
76 Συζητείται η ένσταση κατά του Πρακτικού του Διαγωνισμού Εξυγίανσης των Κτιριακών Εγκαταστάσεων των ΜΑΒΕ στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας
77 Δημοπρατήθηκε το έργο εξυγίανσης των κτιριακών εγκαταστάσεων των ΜΑΒΕ
78 Δημοπρατείται το έργο αποκατάστασης των κτιριακών εγκαταστάσεων των ΜΑΒΕ, προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ
79 Ερωτηματικά για ενδεχόμενο ΧΥΤΑ Αμιάντου στην περιοχή των ΜΑΒΕ
80 BINTEO από την Περιβαλλοντική Αποκατάσταση των Μεταλλείων Αμιάντου Βορείου Ελλάδος (ΜΑΒΕ)
81 Προέγκριση δημοπράτησης της Γ’ φάσης των ΜΑΒΕ προϋπολογισμού 17 εκατ. €
82 Με συνοπτικές διαδικασίες η ψήφιση των θεμάτων για την αποκατάσταση των εγκαταστάσεων και την κατασκευή ΧΥΤΑΜ στα ΜΑΒΕ από το Περιφερειακό Συμβούλιο
83 Άνοιξε επίσημα η συζήτηση για την δημιουργία ΧΥΤΑ Αμιάντου στο Ζιδάνι!
84 Επανέρχεται το θέμα δημιουργίας ΧΥΤΑ Αμιάντου στο Ζιδάνι;
85 Αναστάτωση μετά από καταγγελία για μεταφορά «ύποπτων» υλικών στα ΜΑΒΕ
86 Ζιδάνι Κοζάνης: Σε αναμονή απόφασης ένταξης στο πρόγραμμα ΕΠΕΡΑΑ για να προχωρήσει η αποκατάσταση
87 Δημοσίευμα της εφημερίδας Real News που αναφέρεται στο έργο αποκατάστασης των ΜΑΒΕ
88 Έγκριση από το Περιφ. Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας της τροποποίησης του έργου "Αποκατάσταση Κτιριακών Εγκαταστάσεων και Περιβάλλοντος Χώρου των ΜΑΒΕ" με την προσθήκη "Κατασκευή ΧΥΤΑΜ" (!!!)
89 Προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησης κατεδάφισης των κτιρίων της ΜΑΒΕ
90 Η συνέχεια της Β' φάσης αποκατάστασης των ΜΑΒΕ
91 Με ταχείς ρυθμούς η "Β" φάση αποκατάστασης στα ΜΑΒΕ
92 Εργασίες Β' φάσης αποκατάστασης των ΜΑΒΕ
93 Αντιπροσωπεία της Νότιας Κορέας στα ΜΑΒΕ
94 Υπογραφή Β' Φάσης Αποκατάστασης ΜΑΒΕ
95 16 Φεβρουαρίου 2010 η δημοπρασία
96 Η Β' Φάση αποκατάστασης ΜΑΒΕ δημοπρατείται στις 16 Φεβρουαρίου 2010
97 Αποκατάσταση ΜΑΒΕ - Νέα χρηματοδότηση
98 ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΒΕ ΣΤΗ Ν.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ
99 Αποκατάσταση αποθέσεων ΜΑΒΕ Α' Φάση - Προγραμματική σύμβαση Β' Φάσης του έργου
100 Η "καυτή πατάτα", ο Δούρειος Ίππος και στο βάθος ...ΧΥΤΑΜ!
101 ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΑΜ ΣΤΟ ΖΙΔΑΝΙ
102 Πρόγραμμα LIFE / STOP τώρα!
103 LIFE "Τρικυμία εν ποτηρίω ή..."
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack