maveApr18 7 21Τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΡΟΥΡΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», που ιδρύθηκε το έτος 2015 δυνάμει της υπ’ αριθμ. 119/2015 Διάταξης της κ. Ειρηνοδίκη Κοζάνης και εδρεύει στην πόλη της Κοζάνης...

...δηλώνουν με το παρόν ψήφισμα την αντίθεσή τους στη δημιουργία ΧΥΤΑ Αμιάντου και λοιπών επικίνδυνων αποβλήτων στην περιοχή Ζιδανίου του Δήμου Σερβίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό του, σκοπός του μεταξύ άλλων είναι και η συμβολή του στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων που απασχολούν τη Δυτική Μακεδονία.

Δηλώνοντας περίτρανα την αντίθεσή μας στη Δημιουργία ΧΥΤΑ Αμιάντου που υπονομεύει την υγεία και το μέλλον των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και αυτών των ίδιων των παιδιών μας, θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο έργο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί έργο ανάπτυξης και καλούμε όλους εσάς, τους κατοίκους της ευρύτερης Περιοχής Κοζάνης, να ευαισθητοποιηθείτε και να είσαστε αρωγός μας προκειμένου να αντιδράσουμε απέναντι σε μία τέτοια απόφαση που λαμβάνετε για εμάς χωρίς εμάς και να πορευτούμε μαζί στην προσπάθεια εναντίωσής μας για τη Δημιουργία ΧΥΤΑ Αμιάντου, αλλά και στα καίρια προβλήματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης (απολιγνιτοποίηση, ανεργία κλπ) και είμαστε βέβαιοι ότι θα στηρίξετε την προσπάθειά μας αυτή με κάθε δυνατό τρόπο προκειμένου να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την προάσπιση και διασφάλιση του περιβάλλοντος, του ίδιου του τόπου μας, αλλά και της υγείας όλων μας και πάνω απ’ όλα των παιδιών μας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                 Ο Γενικός Γραμματέας

Ηλίας Καβουρίδης                    Σπυρίδων Χαρισόπουλος

maveApr18 7 21