Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Σήμερα το μεγάλο Παν-δυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο
.

Στη διοργάνωση ενός μεγάλου συλλαλητηρίου, με χαρακτήρα Παν-Δυτικομακεδονικής κινητοποίησης, ενάντια σε όλα τα μέτρα της κυβέρνησης, προχωρούν από κοινού τα πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Το συλλαλητήριο θα γίνει σήμερα Παρασκευή 6/9 και ώρα 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Κοζάνης και θα έχει τον χαρακτήρα της αντίστοιχης προηγούμενης μεγάλης κινητοποίησης που είχε με την ανακοίνωση του μέτρου της διαθεσιμότητας από την κυβέρνηση.

Το συλλαλητήριο, έχει τη στήριξη όλων των κλάδων που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα, τόσο στους ΟΤΑ, όσο και της ΕΛΜΕ (Κοζάνης και Εορδαίας), της ΑΔΕΔΥ, πολιτικών φορέων, συνδικάτων εργατικών αλλά και άλλων σωματείων που μάχονται κατά της κινητικότητας, των απολύσεων και της πολιτικής που εφαρμόζεται.

Το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας των Σωματείων Εργαζομένων ΟΤΑ Δυτικής Μακεδονίας με τη στήριξη των πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων στης περιφέρειας, καλεί σε «ανατροπή τώρα», σημειώνοντας πως «οι ζωές μας δεν είναι αριθμοί» και επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Επειδή η αξιοπρέπειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη, επειδή θέλουμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια, επειδή «εμείς παραμένουμε στα πεζούλια μας», ενώ το κεφάλαιο ταξιδεύει όπου έχει ασυλία, επειδή οι εργαζόμενοι δεν χωρίζονται ανάλογα με τον εργοδοτικό τους φορέα, επειδή η ανεργία δεν έχει φωνή παρά μόνο μια βουβή οργή, επειδή οι άνθρωποι δεν χωρίζονται από θρησκείες και χρώμα, αλλά μόνο σε καταπιεστές και καταπιεζόμενους, επειδή οι κατευθυνόμενες «ειδήσεις» δεν μας φοβίζουν, επειδή η πιο βάρβαρη μορφή φτώχειας είναι η φτώχεια, ΚΑΛΟΥΜΕ, σε συλλαλητήριο του πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, ενάντια στην εξαθλίωση, στο ανέλπιδο μέλλον, στην παραίτηση. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ. Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, 7 μ.μ. Διαθεσιμότητα τώρα σε κάθε πολιτική λιτότητας και υποταγής στο τραπεζικό κεφάλαιο».

prlogos.gr