aerodromio filippos kozani aerolimenas 1Δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους οι επιβάτες της πτήσης Αθήνα-Κοζάνη με το αεροπλάνο να απογειώνεται και να επιστρέφει πάλι στην Αθήνα. Η πτήση ήταν προγραμματισμένο για τις 6 το πρωί, αλλά λόγω κακοκαιρίας το αεροπλάνο απογειώθηκε στις 8:15.

Στα μέσα της διαδρομής οι επιβάτες ενημερώθηκαν για αναγκαστική προσγείωση στην Αθήνα μετά από ένδειξη στα όργανα του αεροσκάφους. Κατά τις 9:30 λοιπόν έφτασε το σκάφος στην Αθήνα με πυροσβεστικά οχήματα να αναμένουν χωρίς να χρειαστεί να επέμβουν.

Όλοι οι επιβάτες αρχικά έμειναν στις θέσεις τους, αφού ενημερώθηκαν ότι η πτήση θα γίνει. Επειδή όμως κάτι τέτοιo δεν συνέβη, πήγαν στον γκισέ της Sky Express να βάλει στην θέση του άλλο αεροπλάνο κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Έτσι κάθε επιβάτης τράβηξε το δρόμο του, άλλοι πήραν ταξί, άλλοι πέταξαν με άλλεw εταιρείες με δικά του έξοδα. Η Καλλιόπη Βέττα, μια από τους επιβάτες έκανε 14 ώρες να πάει στο σπίτι της.

Η γραμμή Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά είναι άγονη και ανατέθηκε στη Sky Express έναντι 3,55 εκατ. Ευρώ. Οι επιβάτες διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία που υπέστησαν και τη αδιαφορία της εταιρείας σε ένα μάλιστα επιδοτούμενο πρόγραμμα που δεν βάζουν δρομολόγια που βολεύουν τους επιβάτες, αλλά ό, τι περισσεύει .Και με ακριβό εισιτήριο.

Ι.Παπαδημητρίου/prlogos.gr