20240602 092432Η Τοπική Κοινότητα Ελάτης Κοζάνης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο διοργάνωσαν διήμερο εκδηλώσεων στο 1ο αντάμωμα Ορειβατικών Συλλόγων Δυτικής Μακεδονίας.

Την πρώτη ημέρα (1-6-2024) της εκδήλωσης έγινε ενημέρωση για το Γεωπάρκο Γρεβενών-Κοζάνης από την Γεωλόγο Άννα Μπατσή. Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου όπου εκτός της ενημέρωσης για την λειτουργία και δραστηριότητες του Γεωπάρκου, προβλήθηκαν εικόνες και βίντεο.

Την δεύτερη ημέρα (2-6-2024)  ο κύριος όγκος των ορειβατών ακολούθησε την πανέμορφη διαδρομή από το μοναστήρι της Αγίας Ευαγγελίστριας Παλιουριάς - Ξηρόλιμνη, εδώ συναντήθηκαν με άλλη ομάδα ορειβατών που ξεκίνησε από το καταφύγιο της Δεσκάτης και στη συνέχεια όλοι μαζί στις θέσεις Πάδη - Καταφύγιο Ελάτης και τερματισμό την πλατεία της Ελάτης.

Ακολούθησε χορός από γυναίκες της Ελάτης και στη συνέχεια μοιράστηκαν στους ορειβάτες καθώς επίσης και σε όλους τους παρευρισκόμενους τοπικά εδέσματα και δόθηκαν αναμνηστικά στους ορειβατικούς συλλόγους.

Πηγή: opaliouriotis.gr

1-6-2024

 

 

 

 

 

 

2-6-2024