thanast164Ο Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος που υπηρετούσε στην Ομάδα ΔΙΑΣ έκανε μεροκάματα για να συμπληρώσει το εισόδημά του - Το χρονικό της τραγωδίας.

Ανείπωτος ο θρήνος στα Γρεβενά από τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου,

ο οποίος καταπλακώθηκε από μπάζα σε κτήριο στην οδό Νεωρίων στο Πασαλιμάνι όπου εκτελούνταν οικοδομικές εργασίες. 

 Η τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε κτήριο όπου εκτελούνταν εργασίες ανακαίνισης και σύμφωνα με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μηχανήματα χτύπησαν μία δοκό και τμήμα του κτηρίου κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, με αποτέλεσμα ο 31χρονος αστυνομικός να πηδήξει σε φορτηγό, όπου καταπλακώθηκε από τα μπάζα και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ η πυροσβεστική απεγκλώβισε άλλα έξι άτομα-εργάτες στο κτήριο, μεταξύ αυτών και τον εργολάβο. 

Image


Αστυνομικοί από το Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά συνέλαβαν τον εργολάβο και άλλα πέντε άτομα. 

Σύμφωνα με τη μαρτυρία μιας κατοίκου στο protothema, ο άτυχος αστυνομικός «πήδηξε από το κτίριο στο φορτηγό για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα που έπεφταν». «Ακούσαμε έναν θόρυβο, δεν μπορούσα να καταλάβω τι έγινε, νόμιζα ότι ήταν μπάζα που έπεφταν από σωλήνα. Είδα τη σκόνη. Από τις φωνές των ανθρώπων που έλεγαν "καλέστε την Αστυνομία" αντιλήφθηκα τι συμβαίνει», είπε η γυναίκα προσθέτοντας πως τα σωστικά συνεργεία χρειάστηκαν αρκετή ώρα για να βγάλουν τον νεκρό αστυνομικό. 

Image


«Δεν ήξερα για την οικοδομή, δεν μπορώ να το πιστέψω» δήλωσε συγκλονισμένος ο πατέρας του αστυνομικού. 
Ο Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος καταγόταν από το Ελεύθερο Γρεβενών, υπηρετούσε στην Ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής και εργαζόταν για να συμπληρώσει το εισόδημά του, στο παρελθόν μάλιστα ήταν ντελιβεράς. 
«Ξέρω ότι κατά καιρούς έκανε μεροκάματα αλλού. Δεν έβγαινε το παιδί με τα ψίχουλα και έψαχνε πάντα μια δεύτερη δουλειά. Αλλα για την οικοδομή δεν ήξερα τίποτα. Δεν μπορώ να το πίστεψω αυτό που έχει συμβεί», είπε ο  πατέρας του.

Image


«Ήθελε πάντα να γίνει αστυνομικός, ήταν δόκιμος στον στρατό. Κατέβηκε στην Αθήνα και έκανε και άλλες δουλειές για να αυξήσει το εισόδημά του. Προσελήφθη ως ειδικός φρουρός και έκανε δεύτερη δουλειά. Ήταν πολύ εργατικός και ήθελε να έχει οικονομική αυτάρκεια, δούλευε ως σερβιτόρος πιο παλιά, διανομέας και τώρα στις οικοδομές. Ως διανομέας είχε ατύχημα με τη μηχανή στην Αθήνα και είχε σπάσει τα πόδια του. Είναι τρομερό αυτό που έγινε. Μεγάλη θλίψη στη κοινωνία μας», δηλωσε συγκλονισμένος στο newsit φίλος του 31χρονου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη, περίπου το 30% των αστυνομικών αναγκάζονται να κάνουν και δεύτερες δουλειές για να επιβιώσουν.
«Δουλεύουν σε οικοδομές, σαν ελαιοχρωματιστές, ντελίβερι, σε περίπτερα, σε ταξί, σε οποιαδήποτε δουλειά για να βγάλουν το ψωμί τους. Σύμφωνα με τους τύπους της ελληνικής αστυνομίας, για να δουλέψεις πρέπει να πάρεις άδεια από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει γιατί ακόμα και για αυτές τις δουλειές που δεν έχουν επιπτώσεις στα καθήκοντα που ασκούν οι αστυνομικοί, δεν δίνεται άδεια υπό τον φόβο τραυματισμών κ.ά.», είπε ο κ. Καλλιακμάνης.

voria.gr