aiani 121219 1

Το ενδιαφέρον του αγροτικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής της Αιανής, προσέλκυσε η ημερίδα με θέμα «Προοπτικές στον πρωτογενή τομέα με φόντο το αρδευτικό Βόρειας Ζώνης», που κατέκλυσε το Πνευματικό Κέντρο Αιανής το βράδυ της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2019.

Βασικά θέματα της ημερίδας ήταν η προβολή των νέων δεδομένων στον πρωτογενή τομέα, η ενημέρωση για τον επικείμενο αναδασμό, η παρουσίαση των πρότυπων οργανισμών του Βελβεντού (του ΤΟΕΒ και του συνεταιρισμού ΑΣΕΠΟΠ), η αξιοποίηση πόρων και η πρακτική της συνεργασίας στην κατεύθυνση της σωστής επιλογής των νέων καλλιεργειών που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς, ώστε να προσδίδουν στα προϊόντα προστιθέμενη αξία.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν οι, Κωνσταντίνος Γρίβας, Πολιτικός Μηχανικός και Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κοζάνης, Γιώργος Τζίτζικας, Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός, αντιπρόεδρος ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, Σοφία Τσιολάκη, Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός, Στέλεχος Διεύθυνσης Πολιτικής Γης, Γιώργος Φραγκουλάκης, πρόεδρος ΤΟΕΒ Βελβενδού, Νίκος Κουτλιάμπας, πρόεδρος ΑΣΕΠΟΠ Βελβενδού και Ντίνος Μπλιάτσιος, Γεωπόνος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γεωργικής Ανάπτυξης Α.Ε..

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τον Δήμο Κοζάνης και στις θέσεις των επισήμων διακρίναμε τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Βαβλιάρα, τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Μαργαρίτη, τον δήμαρχο Βελβεντού Μανώλη Στεργίου, τον αντιδήμαρχο Κοζάνης Κώστα Κυριακίδη, τους προέδρους της Αιανής και του Χρωμίου κ.α. (δεν είδαμε-τουλάχιστον μετά τις 18:50- εκπροσώπους του δήμου Σερβίων, παρότι το αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης περιλαμβάνει μεγάλες εκτάσεις του δήμου).

ΥΓ. 1. Χωρίς να παραγνωρίζουμε τις αξιόλογες στο σύνολό τους εισηγήσεις των ομιλητών, ιδιαίτερη εντύπωση μας προξένησε η εισήγηση του γεωπόνου Ντίνου Μπλιάτσιου, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Γεωργικής Ανάπτυξης ΑΕ που εδρεύει στη Λάρισα.

Ήταν μια …αλλιώτικη παρουσίαση, σε απλή γλώσσα, οικεία με την ντοπιολαλιά μας, με πικρές διαπιστώσεις και αξιόλογες προτάσεις…

Την καταγράψαμε σε βίντεο διάρκειας 41’, που -αν διαθέτετε κάποιο χρόνο- αξίζει να δείτε…

ΥΓ. 2. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, λειτούργησε από γνωστή εταιρεία δομικών υλικών της Κοζάνης έκθεση προϊόντων ατταπουλγίτη, που παράγεται από την εταιρεία βιομηχανικών ορυκτών ΓΕΩΕΛΛΑΣ Α.Μ.Μ.Α.Ε . στην Κνίδη Γρεβενών. Ο ατταπουλγίτης είναι ένα σπάνιο αργιλοπυριτικό ορυκτό, που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα μεγάλη ικανότητα προσρόφησης νερού, το οποίο αποδίδει στη ρίζα του φυτού όταν επικρατούν ξηροθερμικές συνθήκες, προσθέτοντας πολλά πλεονεκτήματα στις καλλιέργειες.

mikrovalto.gr

aiani 121219 1

aiani 121219 2

aiani 121219 3aiani 121219 4

aiani 121219 5aiani 121219 6

aiani 121219 7aiani 121219 8

Σχόλια   

Χρήστος Γιαννακόπουλος
0 # Χρήστος Γιαννακόπουλος 13-12-2019 12:23
Ενα μεγάλο Ευχαριστώ Γιώργο
Παράθεση