Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Ράντογλου στην Πτολεμαΐδα

vivlparrand7.4.12_2vivlparrand7.4.12_3vivlparrand7.4.12_4

vivlparrand7.4.12_1vivlparrand7.4.12_5Πραγματοποιήθηκε, ενώπιον αρκετού κόσμου, το απόγευμα του Σαββάτου 7 Απριλίου 2012 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, η παρουσίαση του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ράντογλου «Ας ξημερώσει και αύριο, Θεέ μου…».

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Τσαβδαρίδης Θωμάς συνταξιούχος δάσκαλος, η Φιλίππου Μαρία μεταφράστρια και ο Γερανίδης Αθανάσιος συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

 Από την Αφρική του 1717 μέχρι τη Θεσσαλονίκη του  2010 οι ήρωες περιπλανιούνται και ταξιδεύουν σε μαγευτικούς τόπους, για να χαθούν και να ξαναζωντανέψουν σε διαφορετικούς χρόνους, δίνοντας μαθήματα ζωής.

Ιστορίες αγάπης και έρωτα συγκρούονται με ιστορίες μίσους και εξαθλίωσης. Εμπειρίες γλυκές στάζουν σαν μέλι από κηρήθρα, αλλά βρίσκονται αντιμέτωπες με συγκυρίες αντίξοες που έρχονται σαν ορμητικοί χείμαρροι να ενώσουν ή να χωρίζουν ανθρώπινους δεσμούς και ένα ταξίδι που θα διαρκέσει αλλά και πονέσει πολύ.

 Η γιαγιά Τέμα νοσταλγεί το παρελθόν με τα μάτια του αύριο. Αντικρίζει μπροστά τον ορίζοντα που ανατέλλει, ενώ η καρδιά της αφουγκράζεται τα βήματα του χθες. Θα βρει το κουράγιο να αναφέρει στα αγαπημένα της πρόσωπα και ειδικά στα εγγόνια της, αυτό που την βασανίζει; 0 Αλέξης, ο μονάκριβος γιος της, πως θα αντιδράσει σ' αυτήν τη δοκιμασία, που έρχεται να ταράξει τα ήρεμα νερά της οικογενειακής του γαλήνης;

Όλοι οι ομιλητές στάθηκαν στην ευαίσθητη ματιά του συγγραφέα, πλούσια σε δράση και συναισθήματα, που "τοποθετεί τις ηθικές αξίες στο βάθρο τους", ενώ παράλληλα δίνει μηνύματα που αγγίζουν τα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας μας…

Ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η ομιλία του κ. Τσαβδαρίδη, που υπήρξε δάσκαλος του συγγραφέα στο Δημοτικό Σχολείο Φιλώτα. Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του κ. Ράντογλου προς το πρόσωπο του δασκάλου του, που επίσης ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν στη συγγραφή του βιβλίου.

Διοργανώτρια της εκδήλωσης ήταν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδος.

Σ.Σ. Ο Δ. Ράντογλου είναι σύζυγος της Παναγιώτας Κ. Αλεξοπούλου από το Μικρόβαλτο.

vivlparrand7.4.12_6vivlparrand7.4.12_7vivlparrand7.4.12_8vivlparrand7.4.12_9

κλικ εδώ να δείτε την παρουσίαση του βιβλίου στο Φιλώτα Φλώρινας

Σχόλια   

Ράντογλου Δημήτριος
+1 # Ράντογλου Δημήτριος 17-04-2012 22:30
Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για μια ακόμη φορά την ιστοσελίδα mikrovalto.gr για την απαράμιλλη στήριξη στην προσπάθειά μου και ειδικά στον άνθρωπο που την αγκάλιασε με πολύ στοργή και μέγιστο ενδιαφέρον, τον κ. Μαστρογιαννόπουλο Γεώργιο. Πρέπει να είστε περήφανοι ως Μικροβαλτινοί -και εγώ ως γαμπρός σας- που τον έχετε κοντά σας ως αρωγό σε κάθε αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται στο τόπο σας.
Παράθεση