kthe21 1109Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες του Kozanimedia, που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα, με παρέμβασή του ο περιφερειακός δ/ντης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κώστας Κωνσταντόπουλος έχει ζητήσει επισήμως να λειτουργήσουν τουλάχιστον για φέτος τα γυμνάσια Εράτυρας και Τρανοβάλτου, τα οποία καταργούνται, σύμφωνα με την αρχική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Ο ίδιος, μιλώντας πριν από λίγο στο Kozanimedia, επιβεβαίωσε πως όντως η πρόθεση του Υπουργείου είναι το κλείσιμο και των τριών παραρτημάτων των γυμνασίων (Άνω Κώμη, Εράτυρα και Τρανόβαλτο), ωστόσο σημείωσε πως έχει λάβει προφορική διαβεβαίωση από τον αρμόδιο γενικό γραμματέα πως για τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν τα δυο τελευταία, αλλά όχι και εκείνο της Άνω Κώμης.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος διευκρίνισε πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα επίσημο έγγραφο από το Υπουργείο Παιδείας για την επίσημη έγκριση της συνέχισης λειτουργίας των δυο αυτών γυμνασίων, δηλώνοντας, πάντως, αισιόδοξος πως αυτό πιθανότατα θα συμβεί.

Τέλος, ο ίδιος υπογράμμισε πως την επόμενη χρονιά ίσως απαιτηθεί εισήγηση για την ίδρυση νέας σχολικής μονάδας, δηλαδή γυμνασίου, στο Τρανόβαλτο, λόγω της μακρινής απόστασης στην περιοχή, που θα λειτουργήσει εντελώς αυτόνομα από το Γυμνάσιο Λιβαδερού.

Πηγή: Kozanimedia

kthe21 1109

Δείτε -με την ευκαιρία- βίντεο από τις κινητοποιήσεις στα Καμβούνια το 2011 (πριν 7 χρόνια), ενάντια στο κλείσιμο του Γυμνασίου Τρανοβάλτου και άλλων σχολικών μονάδων του πρώην Δήμου Καμβουνίων (από το mikrovalto.gr)