ming18Σε συναγερμό βρίσκονται και πάλι τα εκτροφεία μινγκ στη Δυτική Μακεδονία, ύστερα από τον εντοπισμό κρουσμάτων στα γουνοφόρα ζώα σε οκτώ συνολικά φάρμες.

Τουλάχιστον 5.000 – 6.000 ζώα θα οδηγηθούν προς θανάτωση, ύστερα από τα θετικά δείγματα που βρέθηκαν και τα συμπτώματα που παρουσίασαν, σε μια από τις τέσσερις φάρμες στην περιοχή του Βοϊού στην Κοζάνη που πραγματοποιήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Όπως ανέφερε πριν από λίγο στο GRTimes.gr o διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Π.Ε. Κοζάνης Θεόφιλος Καντζόγλου, έχουν εντοπιστεί κρούσματα συνολικά σε οκτώ φάρμες, τέσσερις (4) στην Κοζάνη, τρεις (3) στην Καστοριά και μια στα Γρεβενά.

Συμπτώματα, ωστόσο, υπήρχαν, μέχρι στιγμής, μόνο στη μια φάρμα στην περιοχή της Κοζάνης, όπου και θα θανατωθούν τα ζώα, με πιθανότερη ημερομηνία την μεθαυριανή (Παρασκευή 20/11).

Επιπρόσθετα, θετικά ήταν τα τεστ και σε εκτροφείς που πραγματοποιήθηκαν, και σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός είναι περίπου στους είκοσι, σε Κοζάνη και Καστοριά.

Να υπενθυμίσουμε, ότι την περασμένη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, σε φάρμα της περιοχής του Βοΐου, είχαν βρεθεί μολυσμένα δέκα τουλάχιστον μινγκ, τα οποία ύστερα από σχετική απόφαση που πάρθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τα 2.500 μινγκ της συγκεκριμένης φάρμας θανατώθηκαν.

Πηγή: GRTimes.gr

ming18