per - zep-diikitirio - 2Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την  εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα  κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Κυριακή, 10 Μαΐου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ¨ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨

Το Νοσοκομείο έκανε δεκατέσσερις (14) νέες δειγματοληψίες εκ των οποίων οι τέσσερις (4) είναι αρνητικές. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, τέσσερις (4) εισήχθησαν και νοσηλεύονται ως ύποπτα κρούσματα.

Συνολικά νοσηλεύονται εννέα (9), εκ των οποίων πέντε (5) αρνητικοί και τέσσερις (4) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων.

Από έναν (1) ασθενή με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 ελήφθη δείγμα, διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στη ΜΑΦ.

Παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό τέσσερις (4) ασθενείς, των οποίων τα δείγματα ελήφθησαν παλαιότερα και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά.

Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψε ένα (1) αρνητικό αποτέλεσμα.

Τα δεκαεννέα (19) δείγματα που ελήφθησαν από μετανάστες που αφίχθησαν πρόσφατα και φιλοξενούνται, σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Αιανή, είναι επίσης αρνητικά.

 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ¨ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨

Το Νοσοκομείο έκανε μία (1) νέα δειγματοληψία και αναμένονται τα αποτελέσματα της.

Νοσηλεύονται δύο (2) ασθενείς σε απλές κλίνες, εκ των οποίων ένας (1) θετικός και ένας (1) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων.

Στη ΜΕΘ εξακολουθεί και νοσηλεύεται ένας (1) ασθενής.

Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν επτά (7) αρνητικά αποτελέσματα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Νοσοκομείο έκανε πέντε (5) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα.

Συνολικά νοσηλεύονται δύο (2) ασθενείς, εκ των οποίων ένας (1) αρνητικός και ένας (1) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων.

Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν έξι (6) αρνητικά αποτελέσματα.

Ένας ασθενής πήρε εξιτήριο.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨

Το νοσοκομείο δεν έκανε καμία νέα λήψη δείγματος με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 και δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής με κορωνοϊό.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Το Νοσοκομείο έκανε δύο (2) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους.

Εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο (2) ασθενείς ως ύποπτα κρούσματα σε αναμονή των αποτελεσμάτων τους.

Από παλαιότερες δειγματοληψίες προέκυψαν επτά (7) αρνητικά αποτελέσματα.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποίησε καμία διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

***

Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 2.177 δείγματα. Τα θετικά παραμένουν 153 και τα αρνητικά ανέρχονται σε 1.856.

Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία είναι 27.

per - zep-diikitirio - 2