dias266 1_-_1

Τους τρεις αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών, οι οποίοι με την άμεση παρέμβασή τους κατάφεραν να σώσουν τη ζωή πολίτη, συνεχάρησαν την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Πρόκειται για τον Υπαστυνόμο Α' Παναγιώτη Βουλή, Αρχιφύλακα Δημήτριο Σταυροθεόδωρο και τον Ειδικό Φρουρό Νικόλαο Βαρσαμόπουλο*, οι οποίοι βραδινές ώρες της 18ης Ιουνίου 2019, στην οδό Λουκάρεως στην Αθήνα, παρείχαν άμεσα τις πρώτες βοήθειες σε πολίτη, ο οποίος παρουσίασε πρόβλημα υγείας και είχε χάσει τις αισθήσεις του, ενώ στη συνέχεια τον μετέφεραν σε Νοσοκομείο.

Η κα Υπουργός, εκφράζοντας την ευαρέσκειά της, σημείωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει όλες τις επιχειρησιακές δυνατότητες για να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. «Η Αστυνομία δίνει καθημερινά εξετάσεις σε όλα τα μέτωπα. Και στο ρόλο της ως κατασταλτικού μηχανισμού, και στην ετοιμότητα, και στην αποτροπή. Και πάντα κρίνεται από το μέτρο. Με πράξεις όπως η δική σας, η Αστυνομία δείχνει και το ανθρώπινό της πρόσωπο».

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης η Υπουργός και ο Αρχηγός προσέφεραν συμβολικά τιμητικές πλακέτες στους τρεις αστυνομικούς.

Τους αστυνομικούς συνόδευαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κουτσιβίτης, ο Προϊστάμενος της Β' Υποδιεύθυνσης Άμεσης Επέμβασης, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Τριαντάφυλλος και ο Τμηματάρχης της ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών, Αστυνόμος Β΄ Πέτρος Λαγουδάκος.

http://www.bloko.gr

dias266 1

dias266 3

dias266 2

*Ο Ειδικός Φρουρός Βαρσαμόπουλος Νικόλαος κατάγεται από το Τρανόβαλτο Κοζάνης.