Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013
Δύο φοιτητές νεκροί από αυτοσχέδιο μαγκάλι στη Λάρισα
.

foitites1.3Μία τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες με δύο φοιτητές να έχουν χάσει τη ζωή τους από αναθυμιάσεις μαγκαλιού και άλλους τρεις να νοσηλεύονται. Νεκροί είναι οι Σ.Π. και Ν.Π. 21 και 22 χρονών από την Εύβοια και την Κρήτη αντίστοιχα, ενώ από τους τρεις που νοσηλεύονται, οι δύο είναι σε κωματώδη κατάσταση και ο τρίτος από τα Ιωάννινα έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Οι νεαροί που βρέθηκαν στο σπίτι της οδού Παπαζαχαρίου στη Φιλιππούπολη της Λάρισας αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες και έφτιαξαν ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι από κομμένο θερμοσίφωνα για να ψήνουν και να ζεσταίνονται. Ο θάνατος προήλθε από τις αναθυμιάσεις το απομεσήμερο όταν τους πήρε ο ύπνος στο κλειστό δωμάτιο! Τους βρήκε μία φίλη τους στις 6 το απόγευμα, που πήγε να τους επισκεφτεί, χτυπούσε το κουδούνι, αλλά δεν της άνοιγε κανείς. Τότε φώναξε τη σπιτονοικοκυρά, πήρε το κλειδί, άνοιξε και αντίκρισε το τραγικό θέαμα.
Οι νέοι ήταν σπουδαστές του ΤΕΙ και οι δύο από αυτούς (ο ένας από την Χαλκίδα) νοίκιαζαν το συγκεκριμένο σπίτι, ενώ οι υπόλοιποι τρεις είχαν πάει για επίσκεψη.
Οι σκηνές που εκτυλίχτηκαν αργά τη νύχτα στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας όταν άρχισαν να καταφθάνουν γονείς και συγγενείς των πέντε παιδιών ήταν πραγματικά τραγικές.
Στο ΤΕΙ κηρύχθηκε για σήμερα ημέρα πένθους, ενώ οι σοροί των δύο παιδιών αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας στις πατρίδες τους.
Τα αίτια για την τραγωδία ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας...

nonews-news