Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013
Δύο διαδοχικές καραμπόλες με έναν νεκρό στο ύψος του Κλειδιού Ημαθίας
Ενεπλάκησαν τουλάχιστον 24 αυτοκίνητα με 22 τραυματίες
.
ekav22.1'Ενας νεκρός και 22 τραυματίες είναι ο απολογισμός των θυμάτων που προέκυψαν από τις δύο διαδοχικές καραμπόλες στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ύψος του Κλειδιού Ημαθίας. Στο διπλό δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί ενεπλάκησαν τουλάχιστον 24 αυτοκίνητα.  
 Λόγω πυκνής ομίχλης και περιορισμένης ορατότητας σημειώθηκε η πρώτη καραμπόλα, στην οποία ενεπλάκησαν 16 οχήματα. Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία από τη γενική αστυνομική διεύθυνση, 16 άτομα τραυματίστηκαν ενώ σε αυτή τη σύγκρουση «καταγράφεται» και ο νεκρός.
Εξάλλου, λίγα λεπτά αργότερα ένα χιλιόμετρο πιο κάτω από την πρώτη καραμπόλα σημειώθηκε και δεύτερη με την εμπλοκή άλλων οχτώ οχημάτων. Σε αυτό το περιστατικό τραυματίστηκαν επιπλέον έξι άτομα.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δέκα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ (δύο από Κατερίνη, τέσσερα από Βέροια και τέσσερα από Θεσσαλονίκη) για τη μεταφορά των τραυματιών σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, συνολικά διακομίστηκαν 22 τραυματίες και ένας νεκρός.
Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο της Βέροιας διακομίστηκαν 12 τραυματίες εκ των οποίων τρία παιδιά και ο νεκρός. Στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν εφτά, στο Αγιος Δημήτριος δύο και στο Ιπποκράτειο μία έγκυος, την οποία μετέφερε ασθενοφόρο που ενεπλάκη στο τροχαίο.  
Ανδρες της τροχαίας βρίσκονται στο σημείο και γίνεται εκτροπή των οχημάτων μέσω της παλαιάς εθνικής οδού από τον κόμβο της Αλεξάνδρειας.
από tovima.gr