655656 1Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε τα σχολεία του Τρανόβαλτου και του Λιβαδερού όπου δώρισε υγειονομικό υλικό. Αρχικά, επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Τρανόβαλτου όπου συναντήθηκε με την Διευθύντρια κ. Ιωάννα Τζουκοπούλου...

...και τους εκπαιδευτικούς στους οποίους παρέδωσε υγειονομικό υλικό, ενώ συνομίλησε μαζί τους για την επανέναρξη των σχολικών δραστηριοτήτων.

Στο Λιβαδερό, επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό, ενώ δώρισε, επίσης, μάσκες προστασίας και αντισηπτικά για τους μαθητές των σχολείων.

H κ. Βέττα δήλωσε: «Η επανέναρξη λειτουργίας των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων, γίνεται σε ένα καθεστώς ανασφάλειας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επιστρέφουν στις τάξεις με ανάμεικτα συναισθήματα: χαρά για την αμεσότητα και την επικοινωνία που εμπεριέχει η φυσική επαφή αλλά και, ταυτόχρονα, αγωνία για την αποφυγή της εξάπλωσης των κρουσμάτων στην σχολική κοινότητα.

Οι σχολικές μονάδες του Τρανόβαλτου και του Λιβαδερού, δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που βιώνουν πολλά άλλα σχολεία της χώρας, και της ΠΕ Κοζάνης ειδικότερα, όπου η κατάσταση είναι ιδιαίτερα πιεσμένη

Η κυβέρνηση, ακόμα και τώρα, έπειτα από δύο μήνες κλειστών σχολείων, δεν είχε τη φρόνηση να υλοποιήσει μερικά απλά, αλλά αποτελεσματικά μέτρα: μαζικά και τακτικά τεστ, αραίωση μαθητών, προτεραιοποίηση εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ελπίζω ότι αυτή η ολιγωρία δεν θα οδηγήσει σε σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των μαθητριών και των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, ούτε θα οδηγήσει σε κλείσιμο των μονάδων στο μέλλον.

Καλή χρονιά με υγεία και αισιοδοξία σε όλες τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

IMG 8608

655656 1