Σάββατο 21 Απριλίου 2012/3.5.2012

 Δημήτρης Ζιούζιος

pasokΥποψήφιος Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Π.Ε. Κοζάνης

Οι νέοι στην πρώτη γραμμή

ziouziosΣτη σημερινή εποχή που η αδράνεια, ο δικαιολογημένος θυμός και οι ανούσιες προτάσεις δίνουν και παίρνουν, υπάρχει η ανάγκη να σκεφτούμε καθαρά και ρεαλιστικά. Ο κύκλος της μεταπολιτευτικής περιόδου έχει περάσει ανεπιστρεπτί, με τα όσα θετικά ή αρνητικά έχει δημιουργήσει και ένας νέος κύκλος αρχίζει.

Η νέα γενιά, η δική μας γενιά δεν μπορεί να μην έχει λόγο σε αυτό το νέο κύκλο που δημιουργείται. Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, με υψηλά επίπεδα ανεργίας και αβεβαιότητας για το μέλλον χωρίς να ευθυνόμαστε εμείς οι νέοι για αυτό.

Είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουμε εμείς το λόγο, το λόγο για τη δική μας ζωή. Εμείς που δε συμβιβαστήκαμε ποτέ και που έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τη ροή της ιστορίας του τόπου μας.  Η πολύπαθη νέα γενιά ζητάει τα ελάχιστα που μπορεί να της προσφέρει ένα κράτος. Αξιοπρεπή διαβίωση και αξιοκρατία. Είναι ανάγκη όσο ποτέ να δώσουμε, Προοπτική και Πίστη ότι κάτι θα αλλάξει προς το συμφέρον του πολίτη. Ξενοφοβία, συντηρητισμός, πάσης φύσεως ακραίες συμπεριφορές, μειώσεις μισθών, αύξηση της ανεργίας και ένα δυσοίωνο μέλλον είναι ανάγκη  να αντιπαρατεθεί με το όραμα και την ελπίδα που είναι υποχρεωμένη να προσφέρει η δική μας γενιά . Είναι ανάγκη να δούμε τον λόγο να δίνεται σε νέους ανθρώπους, που εκφράζουν την γενιά μας αλλά και το μέλλον αυτού του τόπου.

Με την αποδοχή της πρότασης να είμαι υποψήφιος βουλευτής σε αυτές τις εκλογές αντιλαμβάνομαι την σοβαρότητα της κατάστασης αλλά και τη βαρύτητα  αυτών των εκλογών. Δεν φυγομαχούμε αλλά αγωνιζόμαστε για το μέλλον της δικής μας γενιάς και των παιδιών μας για ένα καλύτερο μέλλον, μέσα από ρεαλιστικές λύσεις.  Χρειάζεται ρεαλισμός της σημερινής κατάστασης, χωρίς όμως να λείπει το όραμα. Αν όχι εμείς ποιοι; Αν όχι τώρα πότε;

Η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ δεν αποτελούν λύση, αλλά αντιθέτως δημιουργούν πολλαπλά αλυσιδωτά προβλήματα. Αν βγούμε από την Ε.Ε. και το ευρώ μετά τι; Τα ευχολόγια και οι “μαγικές” λύσεις δεν φτάνουν και δεν μας πείθουν.

Νέος θα πει να επιχειρείς να γκρεμίσεις τον κόσμο και να έχεις το θράσος να θες να οικοδομήσεις καινούριο, καλύτερο από αυτόν. Για αυτό το λόγο, δηλώνω παρών!


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Δημήτρης Ζιούζιος

Ο Δημήτρης Ζιούζιος κατάγεται από το Προσήλιο (ο πατέρας του) και τον Μεταξά (η μητέρα του).

Είναι Δημοτικός Σύμβουλος Σερβίων Βελβεντού, μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κοζάνης και Συντονιστής Εθελοντών Διαδικτύου ΠΑΣΟΚ Ν.Κοζάνης.

Επαγγελματική ενασχόληση: Marketing Manager

Πολιτεύεται για πρώτη φορά και είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.