elefth85Μάκης Βητόπουλος

Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια γέφυρα που θα μας ενώσει όλους. Με δεσμεύσεις  για ένα καλύτερο αύριο για το καλό του δήμου, με ταπεινότητα και ειλικρίνεια, με αποφασιστικότητα και όρεξη για έναν διαρκή αγώνα...

vitopoulos-1Δεσμευόμαστε ότι θα παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον με στόχο την  ανάπτυξη της περιοχής, την βελτίωση της  κοινωνίας του δήμου μας και το κυριότερο με σεβασμό στο πολίτη. Εύχομαι να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα και να μπορέσουμε να γυρίσουμε τη σελίδα όλοι μαζί.

Σας ευχαριστώ και σας απευθύνω την βαθύτατη εκτίμησή μου

Bητόπουλος Μάκης

Συνοδοιπόρος του Χρήστου Ελευθερίου με το συνδυασμό ‘’Γέφυρα στο Μέλλον’’

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Δήμος Σερβίων

‘’Γέφυρα στο Μέλλον’’

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Μάκης(Θωμάς) Βητόπουλος γεννήθηκε το 1961 στο Τρανόβαλτο Κοζάνης.

Κάτοικος Σερβίων από τα εφηβικά χρόνια λόγω εκπαιδευτικών υποχρεώσεων.

Αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής του Α.Ο. Τρανοβάλτου και έπειτα του ΤΙΤΑΝΑ ΣΕΡΒΙΩΝ του οποίου διετέλεσε και πρόεδρος σε δύσκολους για την ομάδα καιρούς.

Δραστηριοποιείται από 1989 ως υδραυλικός και είναι μέλος του Σωματείου Υδραυλικών Νομού Κοζάνης.

-------------------------

Μαρία Βακουφτσή: Με ένα θετικό βλέμμα

vakouftsi-maria85 1«Αν δεν έχεις δει επανάσταση σ΄ένα μικρό χωριό,

όπου όλοι γνωρίζουν ο ένας τον άλλον απ’ τη μέρα που γεννήθηκαν,

δεν έχεις δει τίποτα.»

(Για ποιον χτυπά η καμπάνα, Ερνεστ Χέμινγουέη)

Είναι ιδιαίτερες οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε τόπους μικρούς σαν τον δικό μας.

Όλοι γνωριζόμαστε, όλοι λίγο-πολύ έχουμε αλληλεπιδράσει στην προσωπική επαγγελματική και κοινωνική μας ζωή, κανείς δεν είναι 
άγνωστος και κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί.

Σε αυτή λοιπόν τη «διαφάνεια», θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι μοιάζει άτοπη η οποιαδήποτε προεκλογική αντιπαράθεση.

Δέχομαι καταρχήν ότι όλοι οι υποψήφιοι ξεκινάμε από κοινή αφετηρία, που δεν είναι άλλη από την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής στον τόπο μας και η προσφορά στον συνάνθρωπό μας.

Απομένει λοιπόν να βρούμε τον τρόπο και τα μέσα με τα οποία θα επιτύχουμε τους στόχους μας.

Κι εδώ βρίσκεται η σημαντική και ουσιώδη διαφορά.

Η πολιτική φιλοσοφία, το ΒΛΕΜΜΑ του καθενός είναι αυτό που λοξοδρομεί από τους άλλους και καθορίζει πια το καθαρό κίνητρο και τον τρόπο.

Το «βλέμμα» αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας, όλοι ξέρουμε ποιος έχει στο μυαλό και στην καρδιά του την πρόοδο και την αγάπη για τον τόπο μας.

Ποιος είναι αυτός που, μακριά από πολιτικές αγκυλώσεις και προσωπικές φιλοδοξίες, ατενίζει μπροστά.

Δυστυχώς, τους πολιτικαντισμούς, τα μικρομεγάλα συμφέροντα και τις εν μια νυκτί αναδείξεις επίδοξων σωτήρων τις έχουμε πληρώσει ακριβά τα τελευταία χρόνια και δεν έχουμε πια άλλα περιθώρια.

Η λύση είναι απλή, την έχουμε μπροστά μας, το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξουμε τα μάτια μας και να αναγνωρίσουμε την καθαρότητα, την όρεξη, το όραμα, την αγάπη για την πόλη μας και τα χωριά μας, τη διάθεση για προσφορά στους συνανθρώπους μας.

Ας απελευθερωθούμε από τις ευκαιριακές παρωπίδες και ας αφήσουμε το ένστικτό μας να μας οδηγήσει.

Δεν είναι δύσκολο και σίγουρα δεν είναι ακατόρθωτο, υπάρχουν πολλά παραδείγματα επιτυχίας, ας γίνουμε ένα από αυτά, ας ξαναγαπήσουμε τον τόπο που μας γέννησε και μας ανάθρεψε._

*Η Μαρία Βακουφτσή είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ του υποψηφίου Δημάρχου Σερβίων Χρήστου Ελευθερίου.

---------------------------------

Ευθυμία Ζυγούρη: ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

zygouri85Μέχρι χθες, όχι μόνο δεν είχα σκεφτεί να βάλω υποψηφιότητα, αλλά, ανήκα σ’ αυτή τη μερίδα των πολιτών που νιώθουν αποστροφή για την πολιτική - με τη μορφή τουλάχιστον που τη ζούμε στη χώρα μας.

Ο αρνητικός, μη λειτουργικός τρόπος, που εκφράζονταν και υλοποιούνταν οι πολιτικές θέσεις, με καθήλωναν χωρίς διάθεση για δράση. Δεν ήθελα να έχω καμία εμπλοκή με το «σύστημα».

Στην πορεία βέβαια, και για λόγους που έχουν να κάνουν με τις αξίες, τα πιστεύω και την προσωπικότητά μου, έχω μετακινηθεί, από την προηγούμενη θέση μου.

Σε αυτό συνετέλεσαν:

• Η αγανάκτηση μου ως προς την σημερινή κατάσταση του δήμου, όπως αυτή εκφράζεται λειτουργικά και θεσμικά

• Η ανάγκη μου να ζω σ ένα περιβάλλον που θα μου προσφέρει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο

• Η αναγνώριση πως έχω και εγώ μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση, έστω με τη μη συμμετοχή μου.

• Η αισιοδοξία μου πως μπορεί να αλλάξει.

• Η όρεξη μου για προσφορά.

• Η πίστη μου στις δυνατότητες μου.

• Το ομαδικό μου πνεύμα και η εμπειρία μου σε συλλογικές συνεργασίες.

Το κομβικό βέβαια γεγονός ήταν η «συνάντηση» με την ομάδα της ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

Πιστεύω στις αρχές που η ΓΕΦΥΡΑ πρεσβεύει. Αρχές που βασίζονται στη δημοκρατική λειτουργία, τη συμμετοχή και τη συλλογική λήψη αποφάσεων.

Πιστεύω στο ανθρώπινο δυναμικό της ΓΕΦΥΡΑΣ, στους συνυποψηφίους μου, γιατί διαθέτουμε την όρεξη και τις δυνάμεις να εργαστούμε με αποτελεσματικότητα για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

Όλοι μαζί οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο.

Όλοι μαζί το σχεδιάσαμε και θα το διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

* Η Ευθυμία (Έφη) Ζυγούρη είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ του υποψ. Δημάρχου Σερβίων Χρήστου Ελευθερίου

 -----------------------------------

Θεόδωρος Κυριακίδης

Kyriakidis theodoros85Φίλες και φίλοι,

Όταν πριν από λίγες εβδομάδες ξεκίνησα να επικοινωνώ – με κατ’ ιδίαν συζητήσεις – στην τοπική κοινωνία την πρόθεση μου να μην κατέλθω ως υποψήφιος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ήλθα αντιμέτωπος με αντιδράσεις που αρχικά με ξάφνιασαν, και σε δεύτερη ανάγνωση, με συγκίνησαν βαθύτατα. Η έκφραση εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου αλλά κυρίως η πεποίθηση των περισσοτέρων από εσάς ότι τα κίνητρά μου ήταν πάντα ανιδιοτελή, εκπορευόμενα από την παγιωμένη μέσα μου διάθεση προσφοράς, δεν μου άφησαν περιθώριο. Είναι σαφές ότι στην επόμενη ημέρα του Δήμου Σερβίων, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τη διάσπαση και τις σημαντικές αλλαγές που επιφέρει ο Κλεισθένης, οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες, ενεργοί, με διάθεση συνεργασίας και σοφότεροι από τα λάθη του παρελθόντος.


Η συμμετοχή μου στο συνδυασμό«Γέφυρα στο Μέλλον» με επικεφαλής τον Χρήστο Ελευθερίου είναι το αποτέλεσμα βαθιάς σκέψης και προβληματισμού, ταυτόχρονα όμως αποτελεί και έκφραση πίστης προς τον Χρήστο, ένα πρόσωπο αποδεδειγμένα έντιμο, καταξιωμένο επαγγελματικά, που δε διστάζει να συνεργαστεί αλλά και να συγκρουστεί όταν το κρίνει απαραίτητο, μα κυρίως έναν άνθρωπο που ζει ανάμεσά μας και αγαπάει παθολογικά τον τόπο του και κατέρχεται στον αυτοδιοικητικό στίβο εν πλήρει συνειδήσει και όχι γιατί προηγουμένως έχει αποτύχει να εισέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή, όπως άλλοι υποψήφιοι.
Σας καλώ λοιπόν να σταθούμε όλοι δίπλα του, στηρίζοντας το συνδυασμό Γέφυρα στο Μέλλον και δίνοντας του τη δύναμη να οδηγήσει το Δήμο μας εκεί που του αρμόζει.