el110 2Την επίσημη υποψηφιότητα για την διεκδίκηση τη διαχείριση και διοίκηση του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού ανακοίνωσε ο Χρήστος Ελευθερίου σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα στις 19:30 στο Πολιτιστικό κέντρο Σερβίων.

Ο 50χρονος καθηγητής Φυσικής και συγγραφέας παρουσίασε το όραμα, τις θέσεις και τους βασικούς άξονες του προγράμματος της παράταξής του «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», στο κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο Σερβίων.

Την εκδήλωση προλόγισαν κατά την έναρξή της ο Γιάννης Μπασιάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων και ο καθηγητής Φυσικής και Χημείας Νίκος Μπουκουβάλας.

Ο κ. Ελευθερίου με σαφή τρόπο δήλωσε το όραμά του για τον Δήμο και ανέπτυξε διεξοδικά το πρόγραμμα του συνδυασμού που βασίζεται σε δύο άξονες. Αυτόν της Διοίκησης και διαχείρισης της καθημερινότητας και αυτόν του στρατηγικού σχεδιασμού.

«Όραμά μου είναι να κάνουμε τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού, έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των δημοτών του, ώστε να κατοικούν, να εργάζονται, να δημιουργούν, να ψυχαγωγούνται σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον, να βιώνουν μία εύκολη καθημερινότητα.

«Με γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον, με πυξίδα την Ευρώπη,

ας δημιουργήσουμε τις απαραίτητες υποδομές και προϋποθέσεις για μία καλύτερη ζωή, για ένα ποιοτικό μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Αυτό θεωρούμε ως αποστολή μας», δήλωσε.

Αναφέρθηκε και ανέλυσε τους στόχους της διοίκησης, όπως η αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου, η υποχρεωτική ανάρτηση στον ιστοχώρο του Δήμου όλων των πράξεων και αποφάσεων, σύνταξη και δημοσιοποίηση ισολογισμού για κάθε έτος, εξορθολογισμός και μείωση δαπανών, κατάρτιση τιμολογιακής πολιτικής, ίδρυση ανεξάρτητου οργάνου ελέγχου, ανοιχτή πρόσκληση σε επαγγελματίες για προμήθειες και υπηρεσίες, διασύνδεση και ειλικρινή συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, ίδρυση γραφείου ευρωπαϊκών υποθέσεων, απογραφή και αξιολόγηση του προσωπικού του Δήμου, δημιουργία κέντρου διαχείρισης προβλημάτων, σχέδιο πολιτικής προστασίας και θέσπιση δικτύου εθελοντών.

Για τη διαχείριση της καθημερινότητας έδωσε έμφαση στην καθαριότητα, στην ίδρυση δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης, στο περιβάλλον και στο οικοσύστημα, στα σχολεία και στις σχολικές μονάδες και για τις τοπικές κοινότητας όπου δεσμεύτηκε σε υιοθέτηση διαδικασιών για τη δίκαιη και ισόρροπη κατανομή αρμοδιοτήτων κα κονδυλίων.

Στον άξονα του Στρατηγικού Σχεδιασμού ο κ. Ελευθερίου ανέφερε την ανάγκη ανάπτυξης βασικών πυλώνων όπως ο αγροδιατροφικός τομέας, ο πολιτιστικός και αθλητικός τουρισμός και η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων γης.

Τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε ότι πρέπει «να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε». «Η αλλαγή είναι δύσκολη. Η ανάπτυξη είναι δύσκολη. Τίποτα όμως δεν είναι δυσκολότερο για τους δημιουργικούς ανθρώπους, από να παραμένουν καθηλωμένοι στην απραξία. Εμείς λέμε ότι πρέπει να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας! Το μέλλον είναι ήδη εδώ και πρέπει να δουλέψουμε για να το διαμορφώσουμε όπως το επιθυμούμε!».

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τους συμπολίτες του για την παρουσία τους στην εκδήλωση και ακολούθησε η προβολή video το οποίο περιλάμβανε δηλώσεις ανθρώπων υπέρ της υποψηφιότητας του κυρίου Ελευθερίου και του συνδυασμού «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

el110 1

el110 2

el110 3

el110 4

gsm110