kari283Σε μια εντυπωσιακά μεγάλη και μαζική συγκέντρωση, που έγινε την Τετάρτη (27-03-2019), στο Ξενοδοχείο "Iωάννου resort", στην Πτολεμαΐδα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης παρουσίασε τους (16) πρώτους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης του συνδυασμού «Ανατροπή - Δημιουργία».

 Η αίθουσα δεξιώσεων και οι εξώστες του ξενοδοχείου γέμισαν ασφυκτικά, με τον κόσμο να ακούει τον χειμαρρώδη Θόδωρο Καρυπίδη να απαριθμεί επί 20 λεπτά τα έργα που υλοποιήθηκαν από την Περιφερειακή Αρχή τα τελευταια χρόνια στην περιοχή της Εορδαίας, καθώς και σε ολόκληρη την Περιφέρεια. Η Σχολή Πυροσβεστών , το μειωμένο οικιακό τιμολόγιο ρεύματος, οι επικουρικοί Ιατροί σε όλα τα Νοσοκομεία , η επικείμενη έλευση Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην περιοχή, καθώς και οι αναφορές του  σε Ανοιχτή ,Πολυπολιτισμική Πόλη της αλληλεγγύης ,σε πόλη που δινει φως και ενέργεια σε όλη την Ελλάδα, έκαναν τον κόσμο να χειροκροτήσει θερμά τον "πεισματάρη" Περιφερειάρχη.  (ο κατάλογος των έργων στα  οποία αναφέρθηκε ο κος Καρυπίδης βρίσκεται εδώ)  
 "Θέλουμε περισσότερη Δημοκρατία να πάμε μπροστά στο Φως . Η Πτολεμαΐδα και η Περιφέρεια δεν γυρίζουν πίσω στο σκοτάδι στον φόβο στον ρατσισμό  στην απομόνωση". Αυτό ειναι το διακύβευμα των εκλογών του Μαΐου τόνισε ο Θόδωρος Καρυπίδης καταχειροκροτούμενος.

 Σε ερώτηση πολίτη σχετικά με το "τι παραπάνω θα μπορούσε να γίνει από εδώ και στο εξής"  ο Θόδωρος Καρυπίδης παρουσίασε μια πρωτοποριακή πρόταση χωρικής διεύρυνσης της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας με την Ημαθία , την  Πέλλα  και την Πιερία με σκοπό την μείωση του πλασματικού κατά κεφαλήν εισοδήματος των πολιτών ελέω ΔΕΗ και δημογραφικού προβλήματος,  και με ταυτόχρονη αναβάθμιση των χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγραμματα και πόρους όλων των κάτοικων της νέας αυτής Περιφέρειας που έτσι και αλλιώς  περιλαμβάνει κοινά χαρακτηριστικά των κατοίκων σε πολιτισμό, αγροτικό τομέα και δίκτυα μεταφορών  . Με αυτή την μεταρρύθμιση η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας θα αποκτήσει διέξοδο στην θάλασσα και οι πολίτες της Ημαθίας , Πέλλας  και  Πιερίας απελευθέρωση από τον στραγγαλισμό των κονδυλίων τους από την "υδροκέφαλη" Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
 
Στις λιγοστές δυστυχώς  ερωτήσεις των ΜΜΕ , τα οποία και ευχαριστούμε θερμά για την κάλυψη της εκδήλωσης,  ο Περιφερειάρχης ανταπάντησε με μια δήλωση για την ανεργία . 

"Την παραλάβαμε στο 36% την ρίξαμε στο 24% . Αυτό έγινε με επενδύσεις και σχέδιο δράσης. Αναπτυξιακά έργα και νέες ανταγωνιστικές επενδύσεις που σχεδιάζουμε θα την ρίξουν ακόμα περισσότερο. Και αυτή την μάχη θα την κερδίσουμε μαζί, όπως όλες τις άλλες".

Οι 16 Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι είναι :

  • Αλέξανδρος Ρούσης του Δημητρίου - Πυρηνικός Ιατρός,π. Αντιπ.ρχης Υγειας ,Πρόνοιας - Κοινωνικής Συνοχής
  • Βατάλης Άρης του Χαρισίου - π.Μέλος Δ.Σ ΔΕΗ , π .Αντιπρόεδρος Σωμ. Εργαζ. ΔΕΗ "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ"
  • Γιαννακίδης Σταύρος του Αριστείδη - Ιατρός Παθολόγος , Αντιπ/χης Αγροτικής Ανάπτυξης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
  • Θεοχάρη Στέλλα του Χαραλάμπου - Φιλόλογος
  • Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος του Αναστασίου-Επιχειρηματίας , π . Αντιπ/ρχης Επιχειρηματικότητας Ανάπτυξης, π. Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας
  • Καρυπίδου Μαρία του Συμεών -Υπάλληλος ΔΕΗ, π. Αντιπ/ρχης οικονομικών
  • Κάτανας Ηλίας του Παναγιώτη , Αντιπ/ρχης Οικονομικών, Υγείας -Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής
  • Κεσόγλου Σωτηρία του Ιωάννη, Πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
  • Κωνσταντόπουλος Κωνσταντίνος του Αντωνίου - Εκπαιδευτικός , π. Περιφ. Δντης Εκπαίδευσης ΠΔΜ
  • Λαζαρίδης Παύλος του Λαζάρου - Μαιευτήρας, Γυναικολόγος Χειρούργος ,Επιστημονικός υπεύθυνος στην ιδ. κλινική "Μητέρα"
  • Μαρκοπούλου Κατερίνα του Βασιλείου - Δημοσιογράφος , μέλος ΕΣΗΕΜΘ
  • Μπέση Σοφία του Λάμπρου - Εκπαιδευτικός ,Διευθύντρια στο Δ.Ι.Ε.Κ Πτολεμαΐδας
  • Πίτη Χριστιάνα του Στυλιανού - Δασολόγος , Δημοσιογράφος
  • Τσίκας Στέφανος του Ιωάννη - Δικηγόρος-D.E.A
  • Τσίπρας Δημήτριος του Επαμεινώνδα, Δντης Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρ. Δήμου Εορδαίας
  • Τσότσος Παύλος του Θεοδώρου - Εκπαιδευτικός , Αντιπ/ρχης Τουρισμού


Περισσότερες  φωτογραφίες και βίντεο  καθώς και τα βιογραφικά των υποψηφίων στην επίσημη ιστοσελίδα της "ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" , εδώ.

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού "Ανατροπή - Δημιουργία"

kari283