Εκτύπωση

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δήμου Σερβίων – Βελβεντού

Υπογραφή σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Σερβίων και του Δημαρχείου

ypogrsymv19.8Την σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημαρχείου των Σερβίων και του Ενιαίου Λυκείου – Γυμνασίου των Σερβίων» υπέγραψε σήμερα στα Σέρβια στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος με τον εκπρόσωπο - ανάδοχο του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 479.000€ ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» το οποίο θα θωρακίσει ενεργειακά το σχολικό συγκρότημα και το Δημαρχείο, συμβάλλοντας παράλληλα στην εξοικονόμηση πόρων που δαπανώνται από τον Δήμο ειδικά τη χειμερινή περίοδο.

Όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος «είναι ένα έργο απαίτηση της Τοπικής Κοινωνίας και ειδικότερα της εκπαιδευτικής κοινότητας που με επίταση την τελευταία δεκαετία ζητούσε την ολοκλήρωσή του. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινάμε το έργο αυτό που θα συμβάλει σημαντικά στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων όπως επίσης οι εργαζόμενοι και οι πολίτες που επισκέπτονται το δημαρχείο, με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, να απολαμβάνουν ένα περιβάλλον με φυσιολογικές εσωτερικές θερμοκρασίες όλες τις εποχές του χρόνου. Παράλληλα βέβαια αυτή η ενεργειακή αναβάθμιση θα σημαίνει λιγότερη κατανάλωση ρεύματος και καυσίμων επομένως μειωμένα κόστη για τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού». Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο θα ολοκληρωθεί σε πέντε μήνες ειδικά όμως για το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Σερβίων οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν πολύ πιο σύντομα. Η συνολική πρόταση που έχει υποβάλλει ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» είναι προϋπολογισμού 700.000€ καθώς εκτός από την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου και του Δημαρχείου, μέχρι το τέλος του έτους, θα έχει δημοπρατηθεί ένα ακόμη έργο που επίσης έχει ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και αφορά την βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας Λαϊκής Αγοράς με την μελέτη να βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟΥ

-          Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ανέθεσε το 2009 την εκπόνηση της μελέτης «Διερεύνηση Ενεργειακής Αποδοτικότητας Δημοτικών Κτιρίων και Υπαίθριων Χώρων του Δήμου Σερβίων». Ουσιαστικά από την μελέτη αυτή πρόεκυψε το Τεχνικό Δελτίο υποβολής της πρότασης. Η μελέτη αυτή πληρώθηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή ( ένταλμα 0037Α) στις 27-2-2013.

-          Το Τεχνικό Δελτίο υποβλήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή το 2009. Λόγω ακύρωσης του προγράμματος εκείνου η πρόταση επαναυποβλήθηκε τον Μάρτιο του 2011.

-          Η παρούσα Δημοτική Αρχή εκπόνησε τις μελέτες εφαρμογής σύμφωνα με τις οποίες θα εκτελεστεί το έργο και τις υπέβαλλε στο ΥΠΕΚΑ. Η πρόταση εγκρίθηκε και το έργο εντάχθηκε στις 27-4-2012 με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Κλιματικής Αλλαγής του ΥΠΕΚΑ κ. Μαθιουδάκη (Αριθμ. Απόφ. ΦΒ1/Ε5.5/9468/429/27-04-2012)

-          Ο διαγωνισμός για το 1ο υποέργο (Ενεργειακή Αναβάθμιση Γυμνασίου Λυκείου και Δημαρχείου Σερβίων) διενεργήθηκε στις 9-4-2013.

-          Η τελική έγκριση της σύμβασης από το ΥΠΕΚΑ έγινε στις αρχές Αυγούστου του 2013.

-          Σήμερα 19-8-2013 υπογράφηκε η σύμβαση

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΡΒΙΩΝ

1.         ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (προετοιμασία υποστρώματος, επικόλληση θερμομονωτικών πλακών, επίχριση) ΣΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΕΜΒΑΔΟΥ 1680 Τ.Μ.

 

2.         ΥΔΡΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΑΥΤΩΝ

 

3.         ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΘΕΡΜΟ – ΗΧΟΜΟΝΩΣΗΣ (ΠΛΑΚΕΣ ΟΡΥΚΤΟΒΑΜΒΑΚΑ) ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΣΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ 1570 Τ.Μ.

 

4.         ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ (ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΜΒΑΔΟ ΑΝΟΙΓΜΑΤΩΝ 580Τ.Μ.) ΜΕ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΔΙΠΛΩΝ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣΗ ΑΡΓΟΥ ΑΕΡΙΟΥ). ΣΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΡΜΑΡΙΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

1.         ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (προετοιμασία υποστρώματος, επικόλληση θερμομονωτικών πλακών, επίχριση) ΣΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΕΜΒΑΔΟΥ 940 Τ.Μ.

 

2.         ΥΔΡΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΑΥΤΩΝ

 

3.         ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΘΕΡΜΟ – ΗΧΟΜΟΝΩΣΗΣ (ΠΛΑΚΕΣ ΟΡΥΚΤΟΒΑΜΒΑΚΑ) ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΣΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ 390 Τ.Μ.

 

4.         ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ (ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΜΒΑΔΟ ΑΝΟΙΓΜΑΤΩΝ 140 Τ.Μ.) ΜΕ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΔΙΠΛΩΝ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣΗ ΑΡΓΟΥ ΑΕΡΙΟΥ). ΣΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΡΜΑΡΙΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ

 

5.         ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΛΕΒΗΤΑ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 1600.000kcal/h