Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης
για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

8η Μάρτη: Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Η 8η του Μάρτη έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, στη μνήμη των εργατριών στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, η κινητοποίηση των οποίων στις 8 Μάρτη 1857, πνίγηκε στο αίμα από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι εργάτριες εκείνη την εποχή δούλευαν περίπου 16 ώρες τη μέρα, ενώ οι μισθοί τους ήταν σημαντικά μικρότεροι από τους μισθούς των ανδρών εργατών. Έτσι, με την απεργία και τις διαδηλώσεις τους διεκδικούσαν «δεκάωρη δουλειά, φωτεινές και υγιεινές αίθουσες εργασίας, μεροκάματα ίσα με αυτά των ανδρών κλωστοϋφαντουργών και των ραφτών».

Η Β' Διεθνής Συνδιάσκεψη των Σοσιαλιστριών Γυναικών, που συνήλθε στην Κοπεγχάγη το 1910, αποφάσισε να καθιερώσει, μετά από πρόταση μιας από τις ηγετικές γυναικείες προσωπικότητες του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, της Κλάρα Τσέτκιν, τη μέρα της 8ης Μάρτη ως Διεθνή Μέρα της Γυναίκας.

ΓΥΝΑΙΚΑ

Εργαζόμενη, άνεργη, νέα, αυτοαπασχολούμενη, φτωχή αγρότισσα

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Στον πόλεμο που σου έχουν κηρύξει η απάντηση είναι οργανωμένη πάλη με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ την ΠΑΣΥ το ΜΑΣ, για να εμποδίσουμε τα μέτρα, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, για να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες μας.

Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ σε πλήρη συμφωνία και συνεργασία με την Ε.Ε. ,τα μονοπώλια και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες τσακίζουν κάθε σου δικαίωμα στη δουλειά, κάθε σου ανάγκη για την πρόληψη και τις υπηρεσίες υγείας, για τη μητρότητα. Στόχος τους είναι να γίνει η εργασία σου πιο φθηνή, οι υγειονομικές και κοινωνικές παροχές λιγότερες, υποβαθμισμένες και πανάκριβες για να βγάζουν οι πλουτοκράτες περισσότερα κέρδη.

ΠΑΛΕΨΕ μαζί μας για:

Μόνιμη και σταθερή με όλα τα Εργασιακά και Ασφαλιστικά Δικαιώματα

Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης

Σύνταξη στα 55 χρόνια και στα 50 για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Η περίοδος ανεργίας να υπολογίζεται ως εργάσιμος χρόνος.

Ουσιαστική προστασία των άνεργων γυναικών και ανδρών με επίδομα ανεργίας

120 ¤ για όλους και όλες, μικροελεύθερους επαγγελματίες και φτωχή αγροτιά.

Ενιαίο Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας, Πρόνοιας, Ασφάλισης, χρηματοδοτούμενο από το κράτος και τους εργοδότες, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

ΕφΆ άπαξ «επίδομα τοκετού» το ίδιο σε όλες τις γυναίκες εργαζόμενες, άνεργες αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, ύψους 1.000¤,2.000¤ στη δίδυμη κύηση κ.τ.λ.

Άδεια κυήσεως, τοκετού και γαλουχίας ίδιες και ίσες για όλες τις εργαζόμενες στον Ιδιωτικό και δημόσιο Τομέα.

Πάρτε όλες μέρος στην συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης στις 6:30 την Πέμπτη 8 Μάρτη

Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας