Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας - Θεσσαλονίκης

ose7.2Οριστικοποιήθηκε η απόφαση της επαναλειτουργίας της γραμμής Θεσσαλονίκης – Φλώρινας – Θεσσαλονίκης με τρία δρομολόγια ημερησίως, ένα το πρωί, ένα το μεσημέρι και ένα το βράδυ.

Η απόφαση του Υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Μάκη Βορίδη, ανακοινώθηκε σήμερα στους φορείς της περιοχής και στους δύο βουλευτές Φλώρινας, κ. Λιάνη και Ν.Δ. κ. Κωνσταντινίδη, από τον Υπουργό, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του ετήσιου κόστους της λειτουργίας της γραμμής Θεσσαλονίκης - Φλώρινας θα καλυφθεί από το κέρδος που προκλήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα από τη λειτουργία της γραμμής Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Η λύση αυτή έγινε εφικτή μετά και από πολυήμερες συναντήσεις και συζητήσεις του βουλευτή Φλώρινας, Γιώργου Λιάνη, με τον Υπουργό και μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις και του Υπουργού και του βουλευτή με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο.
.Το θέμα της επαναλειτουργίας της γραμμής του τρένου ετέθη στις συναντήσεις του Υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Βορίδη και του Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» κ. Ζηλιασκόπουλου με την Τρόικα και ο σκόπελος αυτός ξεπεράστηκε.

Πηγή:ΕΡΑ