Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Στόχος η Οδοντιατρική αντιμετώπιση

ογκολογικών ασθενών στο ΚΥ Σερβίων
.
Dentist19.8Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο οδοντιατρικό τμήμα του ΚΥ ΣΕΡΒΙΩΝ, έχουμε σαν στόχο την δημιουργία τμήματος υποδοχής και φροντίδας ογκολογικών ασθενών.
Ο στόχος είναι η μέριμνα, στήριξη, εκπαίδευση και φροντίδα των ογκολογικών ασθενών αλλά και άλλων με χρόνια νοσήματα και εκδηλώσεις συμπτωμάτων στη στοματική κοιλότητα.
Αυτό που συμβαίνει με τον καρκίνο και άλλα χρόνια νοσήματα είναι ότι αλλάζει δραματικά η ποιότητα της καθημερινής τους ζωής, εξαιτίας της ασθένειας και των θεραπειών. 
Η διατήρησης της στοματικής υγείας έχει πρωταρχική σημασία στις ογκολογικές θεραπείες.

Ο οδοντίατρος συμβάλει στην αποκατάσταση – σταθεροποίηση της στοματικής υγείας και στην εκπαίδευση του ασθενούς πριν την έναρξης της χημειοθεραπείας (ΧΜΘ), της ακτινοθεραπείας (ΑΚΘ) και της μυελομεταμοσχευτικής θεραπείας (ΜΜΘ). Στην αντιμετώπιση επιπλοκών κατά την θεραπεία, στη διατήρηση της στοματικής υγείας και στην διάγνωση τυχόν υποτροπής της κακοήθειας.
Με άλλα λόγια θα δεχόμαστε ασθενείς με βλεννογονίτιδα, λοιμώξεις του βλεννογόνου, ξηροστομία και άλλων επιπλοκών της θεραπείας πχ οστεονέκρωση γνάθου.
Θα σας παρακαλούσαμε να ενημερώνετε τους ασθενείς και το κοινωνικό σύνολο για την δυνατότητα που θα παρέχει το οδοντιατρικό τμήμα του ΚΥ ΣΕΡΒΙΩΝ. Η στήριξη της προσπάθειάς μας είναι σημαντική διότι στην περιοχή μας δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο.
Από τη νέα χρονιά θα δεχόμαστε κατόπιν ραντεβού
κάθε Τρίτη και Τετάρτη 9 πμ – 12 πμ.
Τηλ. επικοινωνίας : 2464350000 (Τηλεφωνικό Κέντρο)
                2464350007 (Οδοντιατρείο)
Πληροφορίες  Πλιάχα Ολυμπία Επιμελητής Α΄
                             

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΪΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ