Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Σε δίκη ο πρώην δήμαρχος Σερβίων και υπηρεσιακοί παράγοντες!


Στις 9 Ιανουαρίου θα εκδικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο των Σερβίων η υπόθεση στην οποία φέρονται να εμπλέκονται ο πρώην δήμαρχος Δημοσθένης Κοκολιός και υπηρεσιακοί παράγοντες του πρώην Δήμου, που ήρθε στην επιφάνεια μετά από μηνυτήρια αναφορά πρώην δημοτικών συμβούλων της τότε αντιπολίτευσης.

Οι κατηγορίες είναι υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, άμεση συνέργεια κατ’ εξακολούθηση σε υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, εκμετάλλευση εμπιστευμένων πραγμάτων κατ΄εξακολούθηση, και άμεση συνέργεια σε εκμετάλλευση εμπιστευμένων πραγμάτων κατ΄εξακολούθηση.

Η υπόθεση αφορά στην περίοδο 2007-2008, με την κατηγορία πως και οι τρεις δεν έβαλαν κονδύλια από την εμποροπανήγυρη των Σερβίων και άλλες δράσεις στο Ταμείο, αλλά αντίθετα, τα χρησιμοποιούσαν για να κλείσουν άλλες εκκρεμείς υποθέσεις.

Ουσιαστικά, δηλαδή, υποστηρίζεται πως υπήρχαν, παράτυπα, δυο «παράλληλα» ταμεία, κάτι που σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία απαγορεύεται. Πάντως, από την πλευρά του, στο παρελθόν, ο πρώην δήμαρχος Σερβίων Δημοσθένης Κοκολιός είχε τονίσει πως τη δεδομένη χρονική στιγμή θα έπρεπε να καλύψει «τρύπες» σε άλλα «μέτωπα» του Δήμου, έχοντας κληρονομήσει και εκείνος μια δυσβάσταχτη κατάσταση στα οικονομικά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θα έπρεπε να πληρώσω μισθούς και μεροκάματα εργαζόμενων σε διάφορα έργα;».

Ο «Π.Λ.» δημοσιεύει την τελευταία μόνο σελίδα, στην οποία φαίνεται μια σειρά μαρτύρων που έχουν κληθεί για τη σημαντική αυτή υπόθεση, μεταξύ των οποίων είναι (δεν φαίνεται, αλλά είναι στην προηγούμενη σελίδα) και ο σημερινός δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ