ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ: Ο ευτελισμός της λειτουργίας δημοτικού συμβουλίου και η αποχώρησή μας από την χθεσινή συνεδρίαση

sin16630Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος απαξιώνει την λειτουργία των οργάνων του δήμου με την συμπεριφορά του.

Η χθεσινή καθυστερημένη άφιξή του  και αφού η παράταξή μας είχε αποχωρήσει από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου,

...ήταν η συνέχεια μιας σειράς τέτοιων περιστατικών απαξίωσης της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Πολλάκις τον έχουμε εγκαλέσει για καθυστερημένες εμφανίσεις ή για αποχωρήσεις από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με επίφαση διάφορες συσκέψεις ή ραντεβού ή και για τα όσα εκστομίζει με ασέβεια προς τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και τους παριστάμενους πολίτες κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων. Ποιά σύσκεψη και ποιο ραντεβού μπορεί να έχει μεγαλύτερη αξία από την συνεδρίαση του κορυφαίου οργάνου του δήμου, του Δημοτικού Συμβουλίου;

Στην τελευταία του μάλιστα αποχώρηση τον προειδοποιήσαμε ότι την επόμενη φορά που θα αποχωρήσει ή θα απουσιάσει αδικαιολόγητα η παράταξή μας θα αποχωρήσει από την συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν η κορυφαία και κρισιμότερη των δύο τελευταίων χρόνων. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έχει παραιτηθεί και ανεξαρτητοποιηθεί, το δημοτικό συμβούλιο είναι ακέφαλο και είναι προφανές ότι η παρουσία του δημάρχου ήταν άκρως απαραίτητη.

Στην θυελλώδη συνεδρίαση της Δευτέρας 27 Ιουνίου είχαμε ομόφωνα αποφασίσει ότι χθες Πέμπτη θα κάναμε πρώτα την ειδική συνεδρίαση της εκλογής του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και ακολούθως την τακτική συνεδρίαση.

Είναι προφανές ότι θέμα τήρησης χρόνων δεν υπήρχε αφού επρόκειτο για έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κάτω από την ασφυκτική πίεση των τραγικών γεγονότων. Και η πρόσκληση μιας μέρας ήταν αρκετή για την νομιμότητα της συνεδρίασης.

Υπήρχε θέμα ηθικής τάξης λοιπόν να συνεδριάσει σε τακτική συνεδρίαση ένας πρόεδρος που έχει ήδη παραιτηθεί και βρίσκεται υπό αντικατάσταση, γεγονός που και ο ίδιος ο αποχωρών πρόεδρος κ. Παπαδημητρίου Ζ., προς τιμήν του, αναγνώρισε.

Και όλα αυτά τα άκρως σοβαρά και συζητήθηκαν με απόντα τον δήμαρχο.

Προτείναμε στο σώμα να αναβληθεί η τακτική συνεδρίαση και να πάει για την Δευτέρα μετά την εκλογή του νέου Προέδρου.

 Δεν έγινε αποδεκτό και αποχωρήσαμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απουσία του δημάρχου αλλά και γιατί θεωρήσαμε ότι η συνεδρίαση δεν είναι νόμιμη και επιπλέον υπάρχει θέμα ηθικής τάξης.

Τέρμα πια η ανοχή, δεν θα συναινέσουμε στην περαιτέρω υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου.

Κλείνοντας δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Λιάκου Π. αρχηγού της ελάσσονος  αντιπολίτευσης, ότι δεν είναι απαραίτητη η παρουσία του δημάρχου στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα «άμα θέλει ας μην έρθει και καθόλου». Μετά από αυτά προτείνουμε να καταργήσουμε την παρουσία του δημάρχου στα δημοτικά συμβούλια.