Επιχορήγηση συλλόγων και λοιπές αποφάσεις στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού 13.6.2014

dimarxeio serv-velv banner 185Περιορισμένου ενδιαφέροντος ήταν τα προς συζήτηση θέματα της ημερήσιας διάταξης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού, την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014, στην οποία παραβρέθηκαν...

-χωρίς βέβαια να συμμετέχουν- και αρκετά νεοεκλεγέντα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που θα αναλάβει από 1.9.2014, μεταξύ των οποίων και ο νέος δήμαρχος Θανάσης Κοσματόπουλος.

Θέματα που ξεχώρισαν, τα περισσότερα από τα οποία αφορούν την περιοχή των Καμβουνίων, και οι αποφάσεις που ελήφθησαν έχουν ως εξής:

- Ομόφωνη απόφαση χορήγησης παράτασης προθεσμίας αποπεράτωσης έργων, οφειλόμενης κυρίως σε αδυναμία τακτικών πληρωμών στους αναδόχους εργολάβους (2η παράταση μέχρι 31.7.2014 για το έργο «Ανάδειξη - Αποπεράτωση πρώην κτιρίου ΚΕΦΟ στην ΤΚ Μικροβάλτου» [θέμα ΗΔ Α/Α 1], 3η παράταση μέχρι 30.6.2014 για το έργο «Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στην ΤΚ Μικροβάλτου [Α/Α 2], 4η παράταση μέχρι 31.7.2014 για το έργο «Επέκταση - αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στην ΤΚ Τρανοβάλτου – Β΄Φάση» [Α/Α 3].

- Ομόφωνη απόφαση παραχώρησης για 10ετή χρήση στον Μορφωτικό – Αθλητικό σύλλογο Ελάτης του πρώην κτιρίου της Χωροφυλακής, προκειμένου να ενταχτεί στο πρόγραμμα Leader, για τη δημιουργία Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Συλλογής, προϋπολογισμού 200.000 € [Θέμα εκτός ΗΔ]. Επιπρόσθετα τέθηκαν και προτάσεις συμβούλων (Δισερής-Αλεξόπουλος) για ανάκτηση κυριότητας από τ ο δήμο αντίστοιχων κτιρίων πρώην Χωροφυλακής σε Λιβαδερό και Μικρόβαλτο, για τις οποίες ο δήμαρχος εξέφρασε επιφυλάξεις, σχετικές με τις υποχρεώσεις διαχείρισης τέτοιων κτιρίων.

- Κατά πλειοψηφία απόφαση για παράταση μίσθωσης για 3 χρόνια του κτιρίου που στεγάζεται το ΚΕΠ Σερβίων. Η πρόταση της αντιπολίτευσης που μειοψήφησε ήταν να παραταθεί η μίσθωση για 1 χρόνο [εκτός ΗΔ].

- Ομόφωνη απόφαση επιχορήγησης συλλόγων ως παρακάτω [εκτός ΗΔ, πλην του πρώτου με Α/Α 10]:

  • 2.000 € για την κάλυψη δαπάνης φιλοξενίας παραδοσιακού συγκροτήματος από την Πολωνία, που θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της Τ.Κ. Ροδίτη. Κατόπιν πρότασης συμβούλου της αντιπολίτευσης (Παπαδόπουλος Στ.) που έγινε αποδεκτή, η φιλοξενία θα πρέπει να γίνει σε καταλύματα του δήμου Σερβίων – Βελβεντού.
  • 1.000 € στον Μορφωτικό – Πολιτιστικό σύλλογο Νεράιδας για τη διοργάνωση του «Ανταμώματος» 2014 τον Ιούλιο
  • 1.000 € στον Εκπολιτιστικό – Μορφωτικό σύλλογο Βαθυλάκκου, για διοργάνωση εκδηλώσεων
  • 4.000 € στον Μορφωτικό Όμιλο Σερβίων (ΜΟΣ) «ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ», για τη διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων της πολιούχου των Σερβίων Αγίας Κυριακής
  • 4.000 € στον Μορφωτικό σύλλογο Καστανιάς, για κάλυψη μέρους εξόδων διοργάνωσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αιωροπτερισμού 2014
  • 500 € στον Ναυτικό Όμιλο Κοζάνης για τη διοργάνωση των 3ων Διασυλλογικών Αγώνων Κωπηλασίας (14.6.2014).
  • 500 € για την εκδήλωση μνήμης των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στην Μάχη του Σαρανταπόρου

mikrovalto.gr