Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Οι νέοι Γενικοί Γραμματείς των Περιφερειών

Ο Ηλίας Θεοδωρίδης στη Δ.Π. Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

.
hltheod26.7.12Τα ονόματα των γενικών γραμματέων των Περιφερειών ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Συγκεκριμένα, καθήκοντα Γενικών Γραμματέων ανά Περιφέρεια αναλαμβάνουν οι:
Αττική: Καλογερόπουλος Δημήτριος
Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα: Γερακούδη Καλλιόπη
Ήπειρος-Δυτική Μακεδονία: Θεοδωρίδης Ηλίας (Βιογραφικό παρακάτω)
Πελοπόννησος-Δυτική Ελλάδα-Ιόνιο: Αγγελάκας Μανώλης
Μακεδονία-Θράκη: Καρούντζος Αθανάσιος

Αιγαίο: Καλογήρου Χριστιάνα
Κρήτη: Δεικτάκης Γεώργιος

Οι προαναφερθέντες νέοι Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στις Περιφέρειες, για μία ακόμη φορά «μοιράστηκαν» πολιτικά και αναλογικά, από τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση. Η ΝΔ όρισε τους 4, το ΠΑΣΟΚ τους δύο και η ΔΗΜΑΡ έναν.
Αναλυτικότερα:
Στην Αττική, στη θέση του αποσχωρούντα Ηλία Λιακόπουλου αναλαμβάνει ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω και επικεφαλής του συνδυασμού που στηρίχθηκε από τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, Δημήτρης Καλογερόπουλος
Στη Θεσσαλία –Στερεά  Ελλάδα  παραμένει η Πόπη Γερακούδη, πτυχιούχος της σχολής Διοίκησης Παραγωγικών Μονάδων του Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ., μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια βουλευτής σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις
Στην Ήπειρο-Δυτική Μακεδονία στη θέση της  Δήμητρας Γεωργακοπούλου, ο κατ΄ επάγγελμα καρδιολόγος, πρώην βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ, διαγραφείς λόγω καταψήφισης της δανειακής σύμβασης, ανεξάρτητος στη συνέχεια και ενταχθείς στη ΔΗΜΑΡ  όπου δεν επανεκλέχθηκε στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις,  Ηλίας Θεοδωρίδης.
Στη Μακεδονία-Θράκη στη θέση του Θύμιου Σώκου μετακινείται ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με το ΠΑΣΟΚ, Αθανάσιος Καρούντζος.
Στην Πελοπόννησο-Δυτικής Ελλάδας-Ιόνιο τη θέση του Τ. Αποστολόπουλου καταλαμβάνει ο κατ΄ επάγγελμα φαρμακοποιός, πρώην ευρωβουλευτής   της ΝΔ στην Α΄ Αθήνας και αναπληρωτής τομεάρχης υγείας,  Μανόλης Αγγελάκας
Στο Αιγαίο στη θέση του Φ. Χατζημιχάλη καταλαμβάνει η πρώην βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Χριστίνα  Καλογήρου.
Στην Κρήτη στη θέση του Θ. Καρούντζου τοποθετείται από τη ΝΔ, ο πρώην βουλευτής της, Γιώργος Δεικτάκης. Θεωρείται δε ως απόφαση αποκατάστασης εκ μέρους της ΝΔ στον, κατ΄ επάγγελμα οδοντίατρο, κ. Δεικτάκη, ο οποίος εκλέχθηκε στην Κρήτη στις πρόσφατες εκλογές του Μαϊου και σε άλλες δύο προηγούμενες θητείες, αλλά δεν επανεκλέχθηκε διότι τη θέση του στο ψηφοδέλτιο κατέλαβε μετά την «απορρόφηση» της Δημοκρατικής Συμμαχίας» από τη ΝΔ, ο πρώην βουλευτής της κ. Μπακογιάννη, Λευτέρης Αυγενάκης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ηλίας Θεοδωρίδης

Ο 57χρονος καρδιολόγος Ηλίας Θεοδωρίδης, είνα ένας από τους πρώην βουλευτές του ΠαΣοΚ που είχαν διαφωνήσει με την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου και προσχώρησαν στη ΔΗΜΑΡ.

Γεννήθηκε στην Αγροσυκιά Πέλλας το 1955. Είναι παντρεμένος με την Καλλιρρόη Καρακώστα και πατέρας δύο παιδιών, τον Γιάννη φοιτητή Αρχιτεκτονικής και τον Παύλο φοιτητή Ιατρικής. Εργάζεται ως Ιατρός Καρδιολόγος στο Β’ Νοσοκομείο Ι.Κ.Α. Θεσσαλονίκης.

Εντάχθηκε ενεργά στο μεταδικτατορικό Ελληνικό Φοιτητικό κίνημα στην Ιταλία από το 1974 και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την ίδρυση του.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1986 και ειδικεύτηκε στη καρδιολογία.

Ήταν μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών και δραστηριοποιήθηκε στην επιτροπή Αλληλεγγύης προς τον Κουρδικό Λαό.

Πήρε μέρος στην ίδρυση του συλλόγου ειδικευόμενων Ιατρών Θεσσαλονίκης το 1991.

Ήταν μέλος της σύνταξης του περιοδικού “Κοινόν των Μακεδόνων”.

Το 1989 εκλέχθηκε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟΚ Πέλλας ως υπεύθυνος ιδεολογικού τομέα. Συμμετείχε στους αγώνες ηθικοπολιτικής αποκατάστασης του ΠΑ.ΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου το 89-93.

Το Ι998 και 2002 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος επικεφαλής του συνδυασμού «Πέλλα ισχυρή Ελλάδα Πολυκεντρική».

Το 2007 ήταν υποψήφιος Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν.Πέλλας.

Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 εκλέχτηκε Βουλευτής Ν.Πέλλας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Tην 13-02-2012 διαγράφηκε απο την Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ, μετά απο καταψήφιση του νέου μνημονίου.

Την 26-03-2012 εντάχθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς.