Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2012

Αίσιο τέλος στη διαμάχη του ΚΤΕΛ με το δήμο Σερβίων-Βελβεντού για το οικόπεδο

.

dsdsvktel16.10.12_ant9.12Τη συμβιβαστική λύση επέλεξαν τελικά οι δυο πλευρές, στη διαμάχη της -αρχικά- επιχειρούμενης ανταλλαγής οικοπέδων, που κατέληξε στην απευθείας αγορά του οικοπέδου του ΚΤΕΛ από το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, έναντι του συνολικού τιμήματος των 131.629 €, πρόταση που υπερψηφίστηκε και επικυρώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012.

Οι αρχικές συζητήσεις μεταξύ του ΚΤΕΛ Κοζάνης ΑΕ και του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, αφορούσαν την ανταλλαγή του οικοπέδου Ο.Τ. 33Α, εμβαδού 440 τμ ιδιοκτησίας του ΚΤΕΛ που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο της διασταύρωσης των κεντρικών οδών Ανδρέα Παπανδρέου και 117 Εθνομαρτύρων (απέναντι από την αστυνομία) με το -εκτός κέντρου- οικόπεδο ΟΤ 102 του δήμου, με την προϋπόθεση να πληρώσει ο δήμος στο ΚΤΕΛ, τη διαφορά που θα προκύψει από την εκτίμηση των αντικειμενικών αξιών των δυο οικοπέδων και τα έξοδα για κάποιες προκαταρκτικές εργασίες που έχουν γίνει στο οικόπεδο του ΚΤΕΛ (χωματουργικές - έκδοση οικοδομικής άδειας).

Το χρονικό της υπόθεσης έχει ως εξής:

- Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου 2012, παρουσία του προέδρου ΚΤΕΛ, παρουσιάστηκαν διαφωνίες σε κάποιες επιμέρους λεπτομέρειες, με συνέπεια να ανεβούν οι τόνοι  και να διακοπεί η συζήτηση και η διαπραγμάτευση.

- Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012, με ομόφωνη απόφαση υπερψηφίστηκε η εισήγηση για "Εντοπισμένη τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στα Ο.Τ. 33 και Ο.Τ. 33Α με τη δημιουργία χώρων πρασίνου – στάθμευσης", που περιλάμβανε και το –υπό ανταλλαγή- οικόπεδο του ΚΤΕΛ….

 - Η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΚΤΕΛ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012, αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση ανταλλαγής του οικοπέδου της στα Σέρβια με οικόπεδο του Δήμου Σερβίων και να προτείνει τη μεταβίβαση του από την εταιρία στο δήμο, αντί τιμήματος ίσου με το πραγματικό κόστος αγοράς και των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα σ’ αυτό, ανερχόμενο στο συνολικό ποσό των 145.000 ευρώ.

- Η προτελευταία -η τελευταία θα είναι η υπογραφή των συμφωνητικών της αγοραπωλησίας- πράξη  του …σήριαλ, σημειώθηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου 2012, με την υπαναχώρηση και αλλαγή πλεύσης στο θέμα εκ μέρους του Δήμου, που αιτιολογήθηκε από το δήμαρχο ότι γίνεται λόγω του επείγοντος παράδοσης της περιοχής του οικοπέδου  στην τοπική κοινωνία, ενός χώρου που βρίσκεται έναντι του -υπό ανέγερση- Πνευματικού Κέντρου Σερβίων και επίσης ότι το τίμημα συμπίπτει με τον υπολογισμό του ορκωτού εκτιμητή.

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία -καταψήφισε ο επικεφαλής παράταξης σύμβουλος Γιώργος Παπαδόπουλος- η απευθείας αγορά από το δήμο του οικοπέδου ΟΤ33Α του ΚΤΕΛ με το τελικό τίμημα -που ειπώθηκε ότι είναι και υπό την έγκριση του μετόχων του ΚΤΕΛ-, να ανέρχεται στο ποσό των 131.629 €, πλέον των εξόδων μεταβίβασης του ακινήτου που θα βαρύνουν επίσης το Δήμο. Ο τρόπος πληρωμής είναι η απόδοση του ποσού των 85.000 € με την υπογραφή των συμφωνητικών και το υπόλοιπο μέχρι 31 Μαρτίου 2013.

Τέλος καλό, όλα καλά…

Γιώργος Μαστρ.