mave182Ξεκινούν, από το Κέντρο Περιβάλλοντος (ΚΕ.ΠΕ.) Δ. Μακεδονίας, οι υπηρεσίες Μεταφροντίδας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιάντου των πρώην Μεταλλείων Αμιάντου Βορείου Ελλάδος (ΜΑΒΕ Α.Ε.).

tsif1211 1Η  απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι ήταν ιστορική και σημαντική, αλλά δε με καθησυχάζει.

Θα βρεθούμε ενώπιον πρωτόγνωρων προκλήσεων στο άμεσο μέλλον. Η ετοιμότητα αντίδρασης όλων μας θα δείξει αν και κατά πόσο είμαστε πρόθυμοι να το καθορίσουμε εμείς.

konstantopoulos2 1Με μια ιστορική, ισορροπημένη και ταυτόχρονα ρεαλιστική ομόφωνη απόφαση,  το Περιφερειακό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση, επέλυσε την εκκρεμότητα που ταλάνιζε εδώ και καιρό τους πολίτες του δήμου μας, τους πολίτες των περιοχών πέριξ της λίμνης Πολυφύτου αλλά και τους πολίτες του νομού Κοζάνης.

elpida logo1 2Η ομόφωνη και με μεγάλη καθυστέρηση ληφθείσα, απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα ΜΑΒΕ, στην πρόσφατη συνεδρίαση του, ήταν μια πρώτη σημαντική επιτυχία ενός πολυμέτωπου Αγώνα, του Κινήματος Πολιτών, των Φορέων της περιοχής, των Επιστημόνων και των Αιρετών της Αντιπολίτευσης σε Περιφέρεια και Δήμο.

ΑΡΣΥ ΜΑΒΕ oryxeio202Σταθμό στην αγωνιστική πορεία του Περιβαλλοντικού και Λαϊκού κινήματος της Περιοχής μας αποτελεί η ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας (14/2/22) για την απαγόρευση δημιουργίας Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων αμιάντου (ΧΥΤΕΑ-αμιάντου) στα πρώην Ορυχεία αμιάντου (ΜΑΒΕ) στο Ζιδάνι.