ydrMikr232Για 6η μέρα συνεχίζεται το πρόβλημα υδροδότησης του Μικροβάλτου, μετά τη βλάβη της υποβρύχιας αντλίας (πομόνας) που είχε σημειωθεί από το απόγευμα της Κυριακής 18.2.2018, με την προοπτική της άμεσης αποκατάστασης να μετατίθεται συνεχώς, αφού -σύμφωνα με τις πληροφορίες μας- ο συνεργαζόμενος εργολάβος θα προβεί στις εργασίες εξαγωγής της πομόνας «από Δευτέρα» 26/2, προκειμένου να σταλεί για επισκευή.

Επί του παρόντος με μέριμνα του Δήμου, οι κάτοικοι του οικισμού μπορούν να εφοδιάζονται με νερό από μεγάλη πλαστική δεξαμενή που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, ενώ η προσπάθεια σύνδεσης του δικτύου με την παροχή από τη δεύτερη υπάρχουσα γεώτρηση («Ισιώματα») δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, στο φρεάτιο στη θέση «Σταυρός», από την παροχή της γεώτρησης από τα «Ισιώματα» που υδροδοτείται το Φρούριο και το Τρανόβαλτο, συνδέθηκε το δίκτυο του οικισμού του Μικροβάλτου με σωλήνα παροχής διατομής φ32 (1&1/4 ίντσες) [φωτο]. Η σύνδεση αυτή -εκ του προχείρου βέβαια- έδωσε νερό σε ένα περιορισμένο τμήμα του χωριού (εκτιμάται στο 40% περίπου των σπιτιών), όπου όμως η παροχή είναι σχετικά περιορισμένη, ενώ ακόμη έχουν εκφραστεί και παράπονα για θολό νερό, υψηλές πιέσεις στα κοντινά οικιακά δίκτυα κ.α..

Από την πλευρά του Δήμου έχουν προγραμματιστεί, για σήμερα Παρασκευή 23/2, να συνδεθεί στο ίδιο φρεάτιο προσθετικά και δεύτερη παροχή φ32, να μπουν μειωτές πίεσης όπου ενέκυψε πρόβλημα και να γίνει επανέλεγχος του δικτύου (βάνες, εξαέρωση), ώστε να υπάρξει βελτίωση της κατάστασης. Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε ότι από προχθές 21/2 έχει επισκευαστεί και ο πίνακας του υποβρύχιου αντλητικού συγκροτήματος (πομόνας).

Τα παραπάνω βέβαια έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους -επί το πλείστον- ηλικιωμένους κατοίκους του χωριού (πριν από 2,5 μήνες υπήρξε και πάλι βλάβη της πομόνας), που δεν βρίσκουν πλέον λόγια να εκφράζουν τα παράπονα και την αγανάκτησή τους κατά πάντων...

ΥΓ. Η Περιφέρεια δεν θα έπρεπε να παρέμβει;

Γ.Μ./mikrovalto.gr

ydrMikr232

deks232