4349231Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο στην Αθήνα για το Σκοπιανό. Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι, την Κυρική 4/2/2018.

Όπως δήλωσε το μέλος της Συντονικής Επιτροπής Μιχάλης Πατσίκας, θα επιδιωχθεί άμεσα, ίσως και την Δευτέρα, συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να του παραδοθεί το ψήφισμα της «λαϊκής συνέλευσης», όπως χαρακτήρισε το συλλαλητήριο, για τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια.

Όπως ανακοινώθηκε θα υπάρχει ομάδα περιφρούρησης από εθελοντές γύρω από την κεντρική εξέδρα, ενώ ήδη η ΕΛ.ΑΣ. κινητοποιείται, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά το συλλαλητήριο και να μην υπάρξουν επεισόδια από ακραία στοιχεία που τυχόν παρεισφρήσουν στη διαδήλωση.

Όπως έγινε γνωστό, τα έξοδα της διοργάνωσης, για το στήσιμο της εξέδρας, τις ηχητικές εγκαταστάσεις κ.α, θα καλυφθούν με την υποστήριξη οργανώσεων Μακεδόνων από την Ελλάδα και την ομογένεια, καθώς και από ενισχύσεις εταιρειών και φυσικών προσώπων που στηρίζουν την προσπάθεια.

Η συντονιστική Επιτροπή ξεκαθάρισε πως δύο θα είναι οι βασικοί ομιλητές του συλλαλητηρίου, με στόχο να μην υπάρξει κόπωση στο πλήθος. Τον λόγο θα πάρουν ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης και ο γνωστός συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, ενώ ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, θα διαβάσει σχετική ανακοίνωση της ΔΙΣ για το θέμα των Σκοπίων, περιστοιχιζόμενος από τους μητροπολίτες Δράμας, Παύλο και Χίου, Μάρκο.

newsbeast.gr

4349231