grrt18 2grrt18 5

Τρία μετάλλια, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα, κατέκτησαν οι σπουδαστές της σχολής μαγειρικής του Ι.Ε.Κ. VOLTEROS της Κοζάνης, στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής «GREEK CHEF 2018», που πραγματοποιήθηκε από 26-29 Ιανουαρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Ξιφασκίας στο Ελληνικό, στο πλαίσιο της 5ης Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018.

grrt18 1

Οι σπουδαστές του Ι.Ε.Κ. VOLTEROS που συμμετείχαν με 15μελή αποστολή, από τους οποίους οι οκτώ (8) στη διαγωνιστική διαδικασία, κατέκτησαν τρία (3) μετάλλια στην κατηγορία «Young Greek Chef 2018» η οποία απευθυνόταν σε σπουδαστές δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ, ως παρακάτω:  

grrt18 2_1

- ο Άγγελος Λαφαζανίδης από το Βατερό, ασημένιο μετάλλιο με το «πιάτο» «Λαυράκι με χόρτα»

- ο Ραφαήλ Χατζηαποστόλου, επίσης από το Βατερό, χάλκινο μετάλλιο με το «πιάτο» «Κοτόπουλο με ζυμαρικό»

- η Άννα Θεοδοσιάδου, με καταγωγή από τη Λευκόβρυση, χάλκινο μετάλλιο με το «πιάτο» «Open sandwich»

Ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαγειρικής που φέτος έφτασε σε αριθμό τους 500 συμμετέχοντες, αφορούσε τόσο σπουδαστές σχολών μαγειρικής που θέλουν να αναδείξουν το ταλέντο τους όσο και σε επαγγελματίες σεφ. Και είχε σκοπό είχε να προβάλει τα τοπικά προϊόντα, την ελληνική κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή, ενώ η συμμετοχή των διακεκριμένων Ελλήνων chef στην κριτική επιτροπή, προσέδωσε το κύρος ενός διεθνούς διαγωνισμού και έθεσε ψηλά τον πήχη για μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες.

Στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 συμμετείχε και η διακεκριμένη Σερβιώτισσα chef Νανά Γκαμπούρα.

ngamp311 1ngamp311 2

ΥΓ. Στα καθ’ ημάς Μικροβαλτινά, με την ομάδα του Ι.Ε.Κ. VOLTEROS συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα και ο σπουδαστής Αχιλλέας Δ. Σταθόπουλος με καταγωγή από το Μικρόβαλτο, με το «πιάτο» «Τραχανότο με κρόκο Κοζάνης» στην κατηγορία «Ζεστό πιάτο με χοιρινό», αποσπώντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους κριτές.

grrt18 3grrt18 4

grrt18 5 1grrt18 6

Ο Αχιλλέας με τους top chef Δημήτρη Σκαρμούτσο και Λευτέρη Λαζάρου...

grrt18 7grrt18 8

mikrovalto.gr

(φωτο: Αχ.Σταθ.)