koventarioΗ Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης και οι εκδόσεις Λυκόφως σας προσκαλούν στην  παρουσίαση του βιβλίου της Αγνής Σιούλα "Μαύρα Λιβάδια", την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, στις 18:30,

...στο Ιστορικό - Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι : Αντιγόνη Σιώμου, συγγραφέας και η Ελένη Ρήνου, οικονομολόγος, ενώ την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η Ιωάννα Κωσταρέλλα, επίκουρη καθηγήτρια ΑΠΘ.

Πρόκειται για ένα επικό μυθιστόρημα του φανταστικού, εμπνευσμένο από το έπος του Διγενή Ακρίτα και το ποίημα "Θανάσης Βάγιας, ο βρικόλακας " του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Ένα καθηλωτικό μείγμα φαντασίας, παραφυσικών φαινομένων και μυστηριακής ομορφιάς.

Υπόθεση του βιβλίου: Εννιά αιώνες πριν, χιλιάδες οικογένειες έδωσαν έναν Όρκο Αίματος, δεσμεύοντας ένα παιδί κάθε δεύτερης γενιάς, σε μια εικοσαετή θητεία στα Μαύρα Λιβάδια. Εκεί που ο θάνατος ελλοχεύει και θα μας επισκεφτεί, αν οι ακρίτες δε θυσιάσουν τα νιάτα τους και ενίοτε τη ζωή τους στη φύλαξη των συνόρων! Η Αλεξάνδρα Βάγια είναι μια δεκαεννιάχρονη φοιτήτρια που κάνει όνειρα και σχεδιάζει το μέλλον της. Μέχρι που ανακαλύπτει ότι, ο μικρός της αδερφός είναι δέσμιος του όρκου. Τότε για να τον σώσει, αποφασίζει να καταταγεί στη θέση του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Κοζάνης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

pv171