v xioni211217Σταδιακή αλλά και πρόσκαιρη επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Τρίτης, ξημερώματα Τετάρτης. Κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε την Τρίτη (02/01) η ΕΜΥ, θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες που πιθανόν τοπικά να είναι ισχυρές και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά ημιορεινά...

...αλλά και σε πιο πεδινές περιοχές κυρίως στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά: 

Την Τετάρτη (03/01) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν πιθανόν μέχρι το πρωί στη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά. Μέχρι το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Μέχρι το βράδυ στην Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα.

Μέχρι το πρωί πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και τη βόρειας Πελοποννήσου (πάνω από τα 800 με 900 μέτρα), ενώ είναι πιθανόν τις ίδιες ώρες να σημειωθούν και χιονοπτώσεις στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία σε υψόμετρα από τα 500 με 600 μέτρα.

Την Πέμπτη (04/01) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο μέχρι το απόγευμα. Στα ηπειρωτικά μέχρι το βράδυ. Σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από το πρωί μέχρι αργά το νύχτα.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι το απόγευμα σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, εκτός της Θράκης και πρόσκαιρα στα ημιορεινά των ίδιων περιοχών, εκτός της Πελοποννήσου.

Σε ορεινές περιοχές χιονοπτώσεις πρόσκαιρα θα σημειωθούν και στα εξής ενδεικτικά υψόμετρα:

Στην Ήπειρο (600 με 700), στη δυτική Μακεδονία (300 με 400), στη Θεσσαλία, δυτική Στερεά και κεντρική Στερεά (700 με 800).  

newsbomb.gr

v xioni211217