www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


Το μέλλον του μαρμάρου Τρανοβάλτου (του Βαγγέλη Παπαδόπουλου – Μηχανολόγου Μηχανικού Τ.Ε) Εκτύπωση
Τρίτη, 21 Νοέμβριος 2017 16:29

papadopoulosvaggelis2111Η μόνη αξιόπιστη λύση για το μάρμαρο Τρανοβάλτου, είναι η δημιουργία μονάδας τεχνητού μαρμάρου σε όγκο ( που θα υποκαταστήσει τα λατομεία) από τα διάσπαρτα μπάζα στην περιοχή των λατομείων.

Αυτό δεν θα απαξιώσει τις επενδύσεις στις υπάρχουσες βιοτεχνίες επεξεργασίας μαρμάρου αλλά θα τις κρατήσει σε λειτουργία και θα διατηρήσει την υπάρχουσα εμπειρία στην επεξεργασία του μαρμάρου.

Άλλωστε αυτό κάνουν οι Ιταλοί εδώ και δεκάδες χρόνια.

Προϋπόθεση για την κατασκευή της μονάδας τεχνητού μαρμάρου, επειδή τα μπάζα είναι όλων(αν αποκτήσουν αξία) και κανενός όταν είναι αν πρόκειται να μετακινηθούν, είναι η συνεργασία όλων σε μια νέα κοινή προσπάθεια σε ένα ΝΕΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ με κανόνες λειτουργίας ανώνυμης εταιρείας.

Εδώ πρέπει, κατά την γνώμη μου, να πάνε τα λεφτά από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης και όχι για άλλη μια φορά σε πανάκριβες μελέτες ( ακούγονται για ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ) που είναι σίγουρο ότι θα καταλήξουν στα συρτάρια των υπηρεσιών και απλά θα δώσουν δουλειά στην ΑΝΚΟ ( που για το μάρμαρο μάλλον ……δεν τόχει……, ούτε το νερό, ούτε το ρεύμα, ούτε οι δρόμοι θα …..αναστήσουν τα ΝΤΑΜΑΡΙΑ του ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ).

Το μάρμαρο του Τρανοβάλτου θα αναστηθεί αν μπορεί να κάνει εξαγωγές, τελεία και παύλα.

Για να κάνει εξαγωγές πρέπει να έχει μεγάλες ποσότητες πιστοποιημένες, ως προς την ποιότητα , την χρωματική ομοιομορφία , την ακρίβεια των διαστάσεων και άλλων τεχνικών χαρακτηριστικών και επεξεργασίας.

Πριν από είκοσι πέντε περίπου χρόνια παρουσιάσαμε , όχι μελέτη, αλλά δείγματα από τεχνητό μάρμαρο που δημιουργήσαμε σε πρόχειρο εργαστήριο που στήσαμε, μαζί με τον συνάδελφο μου Τεχνολόγο Μηχανολόγο Μηχανικό Δημήτρη Τσαράβα.

Ένα από τα δείγματα τεχνητού μαρμάρου (το οποίο σαφώς ήθελε βελτίωση ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά δεν μπορούσε να γίνει στο πρόχειρο εργαστήριο μας) το πήγαμε στην ΕΜΑΤΚ και κόπηκε και γυαλίστηκε από τον Γιώργο Πουλιόπουλο, που μας διαβεβαίωσε, από την τεράστια πείρα που διαθέτει, ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά μοιάζουν πολύ με αυτά του μαρμάρου των λατομείων.

Παρουσιάσαμε το δείγμα στον τότε Δήμαρχο Καμβουνίων κ. Φ Νάνο και είπε ότι θα δώσω μια μελέτη για το θέμα αυτό, τι έκανε δεν ξέρω.

Πήγα και δείγμα στο τότε Νομάρχη Κοζάνης κ. Ι. Ανδρεάδη, η απάντησή του, τέτοιο βγάζουν και οι Ισπανοί, δεν ασχολήθηκε παραπέρα .

Οι περισσότεροι βιοτέχνες της περιοχής που το δείξαμε εκφράστηκαν με καλά λόγια , αλλά μέχρι εκεί .

Ήταν οι εποχές, μετά το σεισμό της Κοζάνης, με μεγάλη οικοδομική ανάπτυξη στην περιοχή μας και γενικά στην Ελλάδα, κανένα σημάδι για την επερχόμενη κρίση.

Οπότε αφού οι δουλειές πήγαιναν καλά, ποιος να ασχοληθεί με νέες προτάσεις κλπ, αλλά με τα σημερινά δεδομένα νομίζω ότι η πρότασή μας είναι πιο επίκαιρη και πρέπει να εξετασθεί από κάθε ενδιαφερόμενο.

Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Μικρόβαλτο 21-11-2017

(Από το kozan.gr)

papadopoulosvaggelis2111 

 

Σχόλια  

 
+1 # Νατσιοπουλος Θανασης 21-11-2017 22:50
Οταν δεν μιλουν οι ειδικοι το αποτελεσμα ειναι αυτο.Ακριβως αυτο ομως.
Παράθεση
 
 
-1 # Βαγγέλης Β. Παπαδόπουλος 23-11-2017 09:15
Παραθέτοντας Νατσιοπουλος Θανασης:
Οταν δεν μιλουν οι ειδικοι το αποτελεσμα ειναι αυτο.Ακριβως αυτο ομως.


Η λογική ότι μόνο οι "επαϊοντες" μπορούν να μιλούν, είναι φασίζουσα λογική.
ποιός άλλωστε θα ορίσει τυους επαϊοντες?
στο κατω κατω σαν μηχανολόγος μίλησα για κατασκευή εργοσαστίου, δεν μίλησα για διαμόρφωση κήπων.
και επειδή υπάρχουν αρχεία στο mikrovalto.gr ας τα ψαξει ο διαχειριστής, ότι και ενα έχω γράψει, υπάρχει και ένα αρνητικό σχόλιο του κ. Θ. Νατσιόπουλου.
δικαιωμά του.
Παράθεση
 
 
-1 # Βαγγελης Β. Παπαδόπουλος 23-11-2017 09:21
Παραθέτοντας Νατσιοπουλος Θανασης:
Οταν δεν μιλουν οι ειδικοι το αποτελεσμα ειναι αυτο.Ακριβως αυτο ομως.

ποιός σε εμποδίζει να μιλήσεις?
Παράθεση
 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack