Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Το φορτηγό με γαλακτοκομικά από την Κοζάνη και τα ...κυκλώματα

[Διαβάστε το: Πιθανότατα αναφέρεται στη μονάδα

Βιολογικών Προϊόντων του Αλέξανδρου Βρόντζου στο Λιβαδερό]

Tου Δημήτρη Δανίκα -Δημοσίευση: ΤΟ ΒΗΜΑ 13.12.2011-
 Ενα τόσο δα μικρό περιστατικό. Θα μου πείτε λεπτομέρειες. Θα σας πω ότι αν αθροίσουμε τη μία μετά την άλλη όλες αυτές οι λεπτομέρειες καταλήγουν σε ένα αβάσταχτο τσουνάμι. Αυτό έπνιξε την κοινωνία, την οικονομία και ολόκληρη την πατρίδα. Εχουμε και λέμε λοιπόν. Φίλος και ιδιοκτήτης μικρού σούπερ μάρκετ σε κεντρικό σημείο της Αθήνας. Ολα τα στοιχεία στην διάθεση των αρμοδίων. Αν ακούει κανείς και αν έστω κι ένας δεν είναι χωμένος μέσα στην διαπλοκή. Μου έλεγε λοιπόν ο φίλος. Οτι κάθε φορά που μετά τις εφτά το πρωί σταθμεύει μικρό φορτηγό από Κοζάνη για να ξεφορτώσει το εμπόρευμά του, τσουπ εμφανίζονται οι λεβέντες και τον γράφουν. Καλά κάνουν είπα εγώ. Αφού απαγορεύεται πολύ σωστά πράττουν. Οχι μου απαντάει και με ταπώνει ο φίλος. Διότι δεν γράφουν όταν φορτηγά μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών κάνουν το ίδιο και χειρότερα.
Α, ξέχασα. Η εν λόγω μικρή μονάδα από την Κοζάνη παράγει ένα από τα καλύτερα και εντελώς καθαρά γαλακτομικά στην χώρα.
  Και κάτι ακόμα. Το κέρδος, μου λέει ο φίλος, της εν λόγω μονάδας είναι ελάχιστο. Ο άνθρωπος κατεβαίνει από την Κοζάνη κάθε Τρίτη και Παρασκευή για ένα καθαρό κέρδος διακοσίων, άντε τριακοσίων ευρώ.
Ονόματα δεν δίνω για ευνόητους λόγους. Να μην με χαρακτηρίσουν λαμόγιο. Οτι τα παίρνω δηλαδή από τον Κοζανίτη. Που ούτε την όψη του γνωρίζω. Επομένως, η τράπουλα σημαδεμένη. Επομένως το κύκλωμα, από το υπουργείο μέχρι την τροχαία, την ασφάλεια και την δημοτική αστυνομία, έχει βάλει θηλιά στο λαιμό κάθε προσπάθειας ανεξάρτητης, αυτόνομης και δημιουργικής. Αυτό το σύστημα μας σπρώχνει στον πάτο του βυθού. Γιατί το ίδιο και χειρότερο συμμβαίνει σε κάθε γωνιά αυτής της δύσμοιρης γεωγραφικής κουκίδας της τριτοκοσμικής.
Κάνετε την αναγωγή και θα δείτε την ίδια εικόνα στην εφορία, την πολεοδομία, στα νοσοκομεία. Παντού. Γι αυτό τα έσοδα δεν βγαίνουν. Γι αυτό και εξ αιτίας της νέας τρύπας νέα μέτρα θα εφαρμόσουν και ακόμα περισσότερα οι αθώοι πολίτες θα πληρώσουν. Αυτό το γλέντι μοιάζει με γιγαντιαία χερούκλα που μπαίνεις την τσέπη μας και αρπάζει το υστέρημά μας. Γι αυτό πρέπει να αντισταθούμε. Γι αυτό να τους ταράξουμε στην καταγγγελία. Αυτοί οι «αόρατοι» εχθροί. Καταλάβετέ το. Οσο υπάρχουν και γλεντοκαπάνε αυτοί, τόσο εμείς στο μαρτύρο, τον τρόμο και την πείνα. Σας το χω ξαναπεί. Το δίλημμα σωτηρίας η καταστροφής πάει ως εξής: Εκείνοι η εμείς. Μην τους αφήνετε σε χλωρό κλαρί. Ακόμα κι αν είναι φίλοι σας κολλητοί. Ο «θάνατός» τους η ζωή μας δηλαδή!