Literature3Στις 29-30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου διοργανώνεται το Β’ Συμπόσιο Λογοτεχνίας της Κοζάνης από το λογοτεχνικό περιοδικό «Παρέμβαση» την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας (Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης) και το Δήμο Κοζάνης (Αντιδημαρχία πολιτισμού).

Συμμετέχουν οι σημαντικότεροι φορείς των γραμμάτων της περιοχής αλλά και του τόπου: Το Πανεπιστήμιον Δ. Μακεδονίας, το ΤΕΙ Δ.Μ., ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης, η Εταιρεία Συγγραφέων (Αθήνα), η Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, ο σύλλογος Κρητών Κοζάνης, ο Σύλλογος Βιβλιοθηκονόμων Δ. Μακεδονίας, το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης, το ΣΥΝ-Βιβλιοπωλείο. Στο Συμπόσιο το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού υπάρχει ειδική θεματική για τα 60 χρόνια από το θάνατο του Ν. Καζαντζάκη. Τιμώμενο πρόσωπο του συμποσίου εφέτος είναι ο παγκοσμίου φήμης συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.

Στην Κοζάνη τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε μια παράδοση απονομής διακρίσεων σε κορυφαίους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών του τόπου αλλά και ευρύτερα (Ιάκωβος Καμπανέλλης, Δόμνα Σαμίου, Θανάσης Βαλτινός). Ετσι και εφέτος και το πλαίσιο αυτού του μοναδικού λογοτεχνικού, στον ελλαδικό χώρο, συμποσίου, θα τιμηθεί ο κ. Βασίλης Βασιλικός. Αυτή η χειρονομία της πόλης και της Περιφέρειας περιποιεί εις αυτές ιδιαίτερη τιμή αφού τις κατατάσσει στις πόλεις και περιοχές που αναγνωρίζουν και τιμούν έργω τον πολιτισμό των γραμμάτων και των τεχνών.

Literature3