aerpt2249055Σε τραγωδία κατέληξε η πτήση μικρού αεροσκάφους τύπου TL 20, το οποίο συνετρίβη το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Δένδρα, έξω από τη Λάρισα. Νεκροί είναι οι δύο επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, ο ιδιοκτήτης του και επιχειρηματίας Διονύσης Τσεκούρας και ο αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας Νικόλαος Γρηγορίου. 

Το υπερελαφρύ αεροσκάφος της Αερολέσχης Λάρισας χάθηκε από τα ραντάρ το βράδυ της Τετάρτης και αμέσως σήμανε συναγερμός. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο επιβαίνοντες βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματα του TL 20. Τα άψυχα σώματα των δύο άτυχων ανδρών μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. 

Το σκοτάδι και το μικρό μέγεθος του αεροσκάφους δυσχέραιναν τις έρευνες των σωστικών συνεργείων, τα οποία τελικώς κατάφεραν να εντοπίσουν τα συντρίμμια στις 03.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Οι επιβάτες 

Στο αεροσκάφος επέβαινε ο ιδιοκτήτης του Διονύσης Τσεκούρας, 43 ετών, γνωστός επιχειρηματίας στον χώρο της εμπορίας και διανομής μάρκας καφέ. Ο Διονύσης Τσεκούρας ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο δεύτερος επιβάτης ήταν ο 34χρονος Νικόλαος Γρηγορίου, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος αυτήν τη χρονική περίοδο υπηρετούσε στην Καλαμάτα, ενώ παλαιότερα είχε περάσει από μονάδα της 110 Πτέρυγας Μάχης της Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβαίνοντες ήταν φίλοι, καθώς κατάγονταν από την περιοχή της Αμφιλοχίας.

Το χρονικό 

Στις 21.00 χθες το βράδυ, αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ ενημερώθηκαν ότι το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ. 

Επί τόπου έσπευσαν 10 επανδρωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής για να πραγματοποιήσουν έρευνες στις περιοχές Πλατανούλια και Δένδρα. Στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο Απάτσι του Στρατού.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, το σήμα του μονοκινητήριου αεροσκάφους χάθηκε στις 21.00. O πρόεδρος της Αερολέσχης Λάρισας Χρήστος Λιτάρης είπε πως το αεροσκάφος έπρεπε να είχε επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Τερψιθέας στις 20.30, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της πτήσης.

Ο κ. Λιτάρης επιβεβαίωσε πως στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων είναι και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο πιλότος, κατά πληροφορίες, ανήκε στην 120 ΠΕΑ της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, υπήρξαν συνεχείς κλήσεις από τον ασύρματο της 110ης Πτέρυγας Μάχης προς το πλήρωμα, όμως δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Στο σημείο του δυστυχήματος μέλη της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων

Τα αίτια της πτώσης του μικρού αεροσκάφους θα διερευνηθούν από μέλη της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, τα οποία αναμένεται να φτάσουν σήμερα στο σημείο του δυστυχήματος.

zougla.gr

aerpt2249055