- laikhserv35 1Υποβολή δύο προτάσεων που θα κατατεθεί άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων Βελβεντού, με βασικό αίτημα τη χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς μέσα στην πόλη των Σερβίων, ήταν η απόφαση της συνάντησης των μελών του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Σερβίων "Ο ΕΡΜΗΣ" (για συντομία Εμπορικός Σύλλογος Σερβίων), που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαΐου 2017 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η απόφαση ήταν καθολική και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη φημολογούμενη πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να μεταφέρει τη λαϊκή αγορά εκτός πόλης, κάπου στο χώρο της ετήσιας εμποροπανήγυρης.

Οι δυο προτεινόμενες θέσεις του Εμπορικού Συλλόγου έχουν επίκεντρο, η μεν πρώτη την οδό Κ. Κάρπου και τους παράδρομους σ’ αυτήν Λασσάνη και Κοεμτζοπούλου, η δε δεύτερη πιο πάνω κεντρικότερα, από τη Βενιζέλου («Καρακουλάκης») και θα συνεχίζεται και αυτή επί της Κ. Κάρπου.

Η τρίτη πρόταση, που ήταν, η λαϊκή να παραμείνει "ως έχει" συγκέντρωσε μόλις τρείς ψήφους και απορρίφθηκε από το σώμα, διότι σ’ αυτή την περίπτωση θα περιελάμβανε και τμήμα της αναπλασθείσας κεντρικής πλατείας των Σερβίων, κάτι που ασφαλώς δεν θα ήταν εφικτό και νομότυπο.

Πάντως τα μέλη, εξέφρασαν και έντονους προβληματισμούς για συνολική λειτουργία της λαϊκής αγοράς, και κυρίως για την αντιμετώπιση της έλλειψης πάρκινγκ, που θα βοηθούσε στην προσέλκυση και διευκόλυνση των καταναλωτών από τα γύρω χωριά.

- laikhserv35_1

- laikhserv35 2- laikhserv35 3

Γ.Μ./mikrovalto.gr