Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Κομματική Οργάνωση Υπαίθρου του ΚΚΕ:

το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων-Βελβεντού, πλήν δύο,

υπέρ του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ

  • Την ώρα που η αντιλαϊκή πολιτική φορτώνει στη λαϊκή οικογένεια τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, τα ελλείμματα και τα χρέη που δημιούργησε το μεγάλο κεφάλαιο και η ανάπτυξη που έχει κριτήριο το κέρδος.
  • Την ώρα που η αντιλαϊκή πολιτική μειώνει δραματικά τους μισθούς και τις συντάξεις και οι λαϊκές οικογένειες δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς για το ρεύμα και το πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους, να ανταποκριθούν στην κάλυψη βασικών αναγκών.
  • Την ώρα που το μεγάλο κεφάλαιο απολαμβάνει προκλητικές φοροαπαλλαγές.
Η κυβέρνηση συνεργασίας του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. συνεχίζει τη φορομπηχτική πολιτική της λεγόμενης ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, με το εξοντωτικό χαράτσι του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, που ενσωματώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, απειλώντας ότι θα κόψει το ρεύμα σε όσους δεν το πληρώσουν, εκβιάζοντας ότι θα αφήσει τα λαϊκά νοικοκυριά στο σκοτάδι, καταργώντας ακόμη και τους διακανονισμούς πληρωμής με δόσεις.
Η κυβέρνηση, θορυβημένη από την οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής του χαρατσιού, καταφεύγει σε ελιγμούς για προσωρινή αναστολή των διακοπών ρεύματος και σε ανούσιες υποσχέσεις για εξαίρεση ορισμένων ακραίων περιπτώσεων αδυναμίας πληρωμής.
Για το λαό το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να το εξασφαλίζει σε όλες τις λαϊκές οικογένειες ακόμα και σ' αυτές που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ.
Τα χαράτσια είναι άδικα και εξοντωτικά για τη λαϊκή οικογένεια, γι' αυτό είναι εξ ολοκλήρου παράνομα.
Την ώρα που μια σειρά δήμαρχοι, τάσσονται στο πλευρό των δημοτών τους στηρίζοντας τον αγώνα των δημοτών τους, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων Βελβεντού εκτός της εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης και του γραμματέα του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι προς τιμήν του, καταψήφισε το ψήφισμα που καταθέσαμε ενάντια στα χαράτσια με το σκεπτικό ότι «δεν μπορούμε να πάμε ενάντια στους νόμους του κράτους».

Την ίδια ώρα όμως αποφασίζουν την αύξηση των αμοιβών του Προέδρου του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρηση Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, την αύξηση των αμοιβών του Προέδρου και αντιπροέδρου του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Προσχολικής Αγωγής-Παιδείας-Κοινωνικής Μέριμνας, την ώρα μάλιστα που τα σχολεία θερμαίνονται μόνο τρεις ώρες την ημέρα.

Ο λαός της περιοχής μας να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Καμιά αυταπάτη για το ρόλο και την στάση τους.

Αναλώνονται σε κοκορομαχίες και γελοίες ανούσιες αντιπαραθέσεις ενώ ο λαός στενάζει.

Καταδικάσετε τους, παραμερίστε τους. Δημιουργήστε σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα που θα οργανώνουν μαζικά, συλλογικά, τον αγώνα για την υπεράσπιση του άνεργου που του κόβουν το ρεύμα, του παιδιού που δεν έχει να φάει, του παιδιού που κρυώνει, του απλήρωτου συμβασιούχου, του υπάλληλου που κρέμεται από πάνω του η δαμόκλειος σπάθη της εργασιακής εφεδρείας (απόλυσης), του συνταξιούχου που δεν μπορεί να αγοράσει τα φάρμακα, του αγρότη που του κλέβουν τον ιδρώτα του.

ΑΓΩΝΑΣ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!
Να ακυρώνονται καθημερινά τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ και των πιστών υπηρετών τους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη προς όφελος του λαού. 

ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝ ΨΗΦΙΣΜΑ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού που πραγματοποιείται στις 21/11/2011, εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στα νέα φοροχαράτσια που αποστέλλονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Αποφασίζουμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, μικρό επαγγελματία, αγρότη, σπουδαστή που αρνείται να πληρώσει τα φοροχαράτσια, είτε επειδή δεν μπορεί, είτε επειδή δε θέλει.
Σε αυτή τη κατεύθυνση ζητάμε από το Δήμο να δώσει εντολή για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου (Ηλεκτρολογικό, Νομική Υπηρεσία κ.ά.), προκειμένου να στηρίξουν όλους όσους θα υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών με διακοπή ρεύματος, νομικές κυρώσεις κ.λπ.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου παράλληλα να στηρίξει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια μέχρι την κατάργηση του νόμου που τα επιβάλλει.
Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό, στους αρμόδιους υπουργούς και τη διοίκηση της ΔΕΗ και να δημοσιοποιηθεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.