Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Λαϊκή Επιτροπή Οικιστών Εργατικών Κατοικιών Σερβίων:

ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ- ΜΑΖΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

  Εμείς οι οικιστές των εργατικών κατοικιών της πόλης των Σερβίων εργάτες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, απολυμένοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τρίτη 15 του Νοέμβρη 2011 και ώρα 17.30 σε Λαϊκή Συνέλευση στην πλατεία του οικισμού εργατικών κατοικιών διαπιστώνουμε ότι:
         Όλο και περισσότερες οικογένειες βιώνουν τη φτώχεια και βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας.
  Μας έχουν λεηλατήσει το μισθό. Μας έχουν πετσοκόψει τη σύνταξη. Μας  έχουν απλήρωτους μήνες. Την απόλυσή μας την βαφτίζουν «εργασιακή εφεδρεία».
Ταυτόχρονα έχουν διπλασιάσει τις τιμές στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα τρόφιμα με απανωτές αυξήσεις στους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ), και τη μείωση του αφορολόγητου  στις 5.000. Μας έχουν κόψει τα δώρα του Πάσχα, Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας, έχουν μειώσει έως και  καταργήσει τα επιδόματα που πρόσφεραν μιαν υποτυπώδη ανακούφιση σε πολυμελείς οικογένειες ή με ανάπηρους. ‘Εχουν αυξήσει το κόστος της Παιδείας, της Υγείας και των φαρμάκων. Μας μιλάνε για τη «Δημόσια και Δωρεάν» Παιδεία και πως θα πρέπει να πληρώνουμε και για φωτοτυπίες για τα. βιβλία που δεν δόθηκαν στα παιδιά μας. Και είμαστε υποχρεωμένοι,- μέσα σε όλα αυτά που απασχολούν το σύνολο των εργαζομένων πολιτών-, να πληρώνουμε και τη δόση του διαμερίσματος που κληρωθήκαμε ή το δάνειο που πήραμε.
        Και ενώ μας έχουνε ληστέψει με τη φοροκαταιγίδα μέτρων που παίρνουν συνεχώς, μας έχουνε χρεοκοπήσει, μας έχουνε πτωχεύσει, μας διέλυσαν κάθε προγραμματισμό, μας τσάκισαν τη ζωή, μας επιβάλλουν επιπλέον φόρο εισοδήματος, μας θεωρούν υπεύθυνους για την ανεργία τη δική μας και των παιδιών μας, μας απειλούν ότι αν δεν πληρώσουμε το νέο βάρβαρο χαράτσι που  μας έστειλαν με το λογαριασμό της ΔΕΗ για το σπίτι που μένουμε (για το σπίτι που το έχουν κοστολογήσει  πολύ πιο πάνω από το κόστος κατασκευής, και το πληρώνουμε τοκογλυφικά σε τράπεζα μια ζωή, με την ελπίδα ότι κάποτε θα το ξεχρεώσουν τα... παιδιά μας), με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, και με στάση πληρωμών στους μισθούς και στις συντάξεις. Ότι θα μας στερήσουν τη θέρμανση μέσα στο χειμώνα. Θα μας υποχρεώσουν να ζούμε εμείς, τα παιδιά μας, στο κρύο και στη νύχτα. Μας απειλούν ότι αφού μας κόψουν το ρεύμα, θα στείλουν τον απλήρωτο λογαριασμό σε όλες τις υπηρεσίες του κράτους, για να μας κυνηγήσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους.
         Αυτά δεν είναι απλώς, εκβιασμοί, βία και τρομοκρατία. Είναι κάτι παραπάνω. Είναι ανελέητος και αμείλικτος  πόλεμος που έχουν εξαπολύσει ενάντια στον εργαζόμενο λαό οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι κεφαλαιοκράτες και οι υπάλληλοί τους στην κυβέρνηση.
        Αποφασίζουμε να προβούμε σε συνειδητή άρνηση πληρωμής όλων των χαρατσιών, σε μαζική απειθαρχία και αποφασιστική αντίσταση.
 Απαιτούμε να παρθούν πίσω τα χαράτσια. Δεν καταβάλλουμε ούτε ένα ευρώ από όσα ζητούν να πληρώσουμε και προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να επιβάλλουν μέτρα για την στάση μας αυτή. Θα μας βρουν αποφασιστικά απέναντί τους. Θα αποκρούσουμε αγωνιστικά κάθε προσπάθεια της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στις οικογένειες μας. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει χωρίς νερό, ρεύμα και θέρμανση καμιά οικογένεια στον εργατικό οικισμό Σερβίων. Καλούμε και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, συνταξιούχους, απολυμένους, άνεργους της πόλης και του ευρύτερου δήμου Σερβίων-Βελβεντού να πράξουν ανάλογα. Καλούμε τα εργατικά σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες για την οργάνωση της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Για την υλοποίηση των παραπάνω θα προβούμε σε ποικιλόμορφες δυναμικές κινητοποιήσεις
        Σύνθημά μας είναι ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ
    ─  Η άρνηση πληρωμής είναι νόμιμη πράξη για τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια, αλλά και χρέος και πράξη αλληλεγγύης για όσες οικογένειες ακόμα αντέχουν.
  ─   Απαιτούμε να παρθούν πίσω τα χαράτσια.
  ─  Δεν καταβάλλουμε ούτε ένα ευρώ από όσα ζητούν να πληρώσουμε και προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να επιβάλλουν μέτρα  για την στάση μας αυτή.
  ─   Το χρέος δεν είναι της εργατικής τάξης.
  ─   Να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο που τη δημιούργησε.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ,  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!
Λαϊκή Επιτροπή Οικιστών Εργατικών Κατοικιών Σερβίων
Σέρβια, Εργατικές κατοικίες 15 Νοεμβρίου 2011