dolofonia1 631 355 1Οικονομικά προβλήματα εξαιτίας του… τζόγου εξετάζουν οι αστυνομικοί που ερευνούν την άγρια δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί στην Καστοριά, να κρύβονται πίσω από το κίνητρο του δράστη. Το πάθος του 30χρονου για τα τυχερά παιχνίδια, αναδεικνύεται από τις μαρτυρίες συναδέλφων του,

...και ερευνάται αν σχετίζεται με την ψυχολογική πίεση της καθημερινότητας των οικονομικών του υποχρεώσεων, τα οποία μπορεί να αποτέλεσαν την αφορμή της στιγμιαίας απόφασης ληστείας, που κατέληξε στο άγριο έγκλημα. Κάποιες αναφορές κάνουν λόγο και για ένα χρέος περίπου 10.000 ευρώ, το οποίο υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει μια απόφαση ληστείας πόσο μάλλον την δολοφονία του άτυχου αυτοκινητιστή. Αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν αυτά τα προβλήματα να ανέκυψαν σε στιγμή που ο δράστης ήταν «πιεσμένος», δεν μπόρεσε να τα αντιμετωπίσει και κατέφυγε σε αυτή την ακραία απόφαση που είχε θανατηφόρο τέλος.

Το ενδεχόμενο της ληστείας που… στράβωσε, όπως την παρουσιάζει ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός, είναι το μοναδικό προς το παρόν κίνητρο της άγριας δολοφονίας παρότι έχει πολλά κενά. Ελλείψει άλλων στοιχείων που οδηγούν σε άλλο κίνητρο, οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, δεν αποκλείουν η ανθρωποκτονία να προέκυψε κατά τη διάρκεια ληστείας, εξαιτίας της αντίδρασης του θύματος, που μπορεί να αιφνιδίασε τον δράστη. Από την πορεία της έρευνας δεν έχουν προκύψει προς το παρόν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι δράστης και θύμα γνωρίζονταν, ενώ το ίδιο ισχυρίζεται και ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός. Παρόλα αυτά οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, έχουν ζητήσει την άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να διαπιστώσουν αν υπήρχαν επικοινωνίες ανάμεσα σε δράστη και θύμα, και εξετάζουν την πιθανότητα προσωπικών διαφορών που σχετίζονται με παράνομες ενέργειες.

Συνάδελφοι του δράστη, ανέφεραν ότι είχε έρθει στην Καστοριά ως ένας μάχιμος αστυνομικός που είχε τιμηθεί από την υπηρεσία για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, ενώ κάποιες φορές είχε περίεργη συμπεριφορά. «Είχε κάποιες μικρές προστριβές με μερικούς συναδέλφους. Πριν πάει στην ΟΠΚΕ είχε περάσει για λίγο και από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καστοριάς. Είναι παντρεμένος και δεν είχαμε ακούσει ποτέ ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα» δήλωναν αστυνομικοί που γνώριζαν τον δράστη.

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι ο 30χρονος δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ικανά για να τον οδηγήσουν σε μια τέτοια πράξη, ενδεχομένως όμως να ήταν συνηθισμένος να «έχει ή να ξοδεύει περισσότερα». Πληροφορίες αναφέρουν ότι μία ημέρα πριν το αιματηρό περιστατικό της περασμένης Παρασκευής γνωστός του ειδικού φρουρού τον άκουσε να λέει στο τηλέφωνο: «Που θα βρω τώρα 200 ευρώ;».

Στην απολογία του φέρεται να είπε: 

«Μπήκα στο ταξί και εκείνη τη στιγμή, έτσι ξαφνικά, αποφάσισα να τον οδηγήσω σε περιοχή που την ξέρω καλά για να τον ληστέψω εκεί. Όταν φθάσαμε, έβγαλα όπλο για να του πάρω τα λεφτά. Εκείνος αντέδρασε, βγήκε από το αμάξι. Εγώ δεν περίμενα τέτοια αντίδραση και πανικοβλήθηκα. Όταν επιχείρησε να με χτυπήσει τον πυροβόλησα πριν προλάβει να κάνει οτιδήποτε. Δεν γνώριζα τον οδηγό ταξί που σκότωσα. Ήμουν πιεσμένος από την οικονομική μου κατάσταση. Ο μισθός δεν μου αρκούσε για να πληρώσω όλα όσα χρειαζόμουν». Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση είναι αναγκασμένοι να εξετάσουν κατά πόσο ο δράστης είχε περάσει ψυχομετρικά τέστ, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

«Αρχικά όταν μας είπε ότι είναι ληστεία δεν τον πιστέψαμε καθόλου. Θεωρήσαμε ότι δεν είναι δυνατόν να πήγε με το υπηρεσιακό του πιστόλι-‘ταυτότητα’, να οδήγησε το δράστη στο οικόπεδο του πατέρα του και να πήρε το ταξί από σημείο όπου υπάρχουν κάμερες. Πρόκειται για τραγικά λάθη του δολοφόνου, ο οποίος συν τοις άλλοις δεν πήρε τα 550 ευρώ που είχε πάνω του το θύμα. Όσο περνούσαν οι ώρες, όμως, δεν βρίσκαμε κάποιο στοιχείο που να συνδέει θύτη και θύμα» αναφέρει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ..

Το απόγευμα της Παρασκευής οι συνάδελφοι του 30χρονου του τηλεφώνησαν και του είπαν: «Στο χωράφι του πατέρα σου στη Λεύκη βρέθηκε δολοφονημένος άνδρας». Εκείνος έκλεισε το τηλέφωνο και έφτασε στην περιοχή της Νέας Λεύκης. Ήταν ψύχραιμος και ρωτούσε τι είχε συμβεί. Οι συνάδελφοί του είχαν δει τις εικόνες από τις κάμερες που τον είχαν προδώσει, ενώ νωρίτερα τον είχαν δει όταν έφευγε πεζός μετά την δολοφονία, χωρίς τότε να δώσουν σημασία καθώς δεν είχε εντοπιστεί το θύμα. Λίγες ώρες αργότερα το 45αρι πιστόλι που είχε χρησιμοποιήσει τον πρόδωσε, καθώς ήταν ο μόνος που είχε στην κατοχή του τέτοιο όπλο. Πρόκειται για το 45αρι με το οποίο ο 30χρονος είχε πυροβολήσει το καλοκαίρι του 2014 το Νίκο Μαζιώτη στο Μοναστηράκι με αποτέλεσμα τη σύλληψή του. Χθες, ο Μαζιώτης σε επιστολή του ανέφερε ότι «στο Μοναστηράκι ο… επιχείρησε να με σκοτώσει πυροβολώντας με από πίσω και ενώ δεν είχα βάλλει εναντίον του. Παρόλα αυτά κατηγορήθηκα για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του».

Η οικογένεια του ειδικού φρουρού εξέφρασε χθες τα συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του αδικοχαμένου αυτοκινητιστή. Σε επιστολή της που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο αναφέρεται:

«Συναισθανόμενοι το βαρύ πένθος της συζύγου και των τέκνων του εκλιπόντος, Καλλιάνθης, Νικολάου και Αθανασίας, μέσα από την καρδιά μας και με πόνο ψυχής συλλυπούμαστε ειλικρινά. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει επιστροφή για το κακό που έγινε. Μεγαλύτερη αξία από την ανθρώπινη ζωή δεν υπάρχει. Με επίγνωση του μεγέθους του κακού που έγινε στην οικογένεια του εκλιπόντος, ζητάμε ταπεινά συγνώμη. Αισθανόμαστε βαθιά το μέγεθος των τραγικών στιγμών της οικογένειας. Το ίδιο δράμα ζούμε και εμείς, που το παιδί μας που αναθρέψαμε με τόση αγάπη, οδηγήθηκε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Ξαφνικά η περηφάνια για τον ήρωα μας, που με κίνδυνο της ζωής του άσκησε το υπηρεσιακό του καθήκον, έγινε θρήνος για εμάς, την οικογένειά του».

Η κόρη του Αθανασία Τζέλιου, σε μήνυμά της στο Facebook έγραψε: «Μου τον πήραν. Τον έχασα για πάντα. Δεν πείραξε ποτέ κανέναν. Ήταν ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου. Είναι η ζωή μου».

Ο 30χρονος δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καστοριάς υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της οπλοχρησίας, ενώ ζήτησε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί κι επέστρεψε στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς. Σήμερα ο δράστης θα οδηγηθεί στην Ανακρίτρια.

Πηγή: thetoc.gr

dolofonia1 631 355 1