Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Επέτειος του "ΟΧΙ"

Ένταση και στο Βελβεντό

.

Ένταση και στο Βελβεντό-Κατάθεση στεφάνων μόνο από τα σχολείο-Κενή έμεινε η εξέδρα των επισήμωνΈνταση δημιουργήθηκε και στο Βελβεντό κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, όταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελευθερίου και ο αντιδήμαρχος, κ. Λαζαριώτης επιχείρησαν να καταθέσουν στεφάνια στο Ηρώο Πεσόντων του Βελβεντού. Εκεί η Νεολαία του Βελβεντού και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ζήτησαν από τους κ.κ. Ελευθερίου και Λαζαριώτη να μην προχωρήσουν στην κατάθεση στεφάνων, όπως και έγινε.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Αντιδήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου, κατευθύνθηκαν προς την εξέδρα των επισήμων για να παρακολουθήσουν την καθιερωμένη παρέλαση όπου διαπίστωσαν πως σε ένα συμβολισμό της μη αναγνώρισης Δημοτικής αρχής για το Βελβεντό, η Νεολαία είχε δημιουργήσει έναν ανθρώπινο κλοιό γύρω από την εξέδρα προκειμένου να εμποδίσουν τον οποιονδήποτε να ανέβει πάνω σε αυτή.

Κατάληψη έγινε και στο πνευματικό κέντρο Βελβεντού, στο οποίο ήταν προγραμματισμένη να γίνει η καθιερωμένη δεξίωση των εορταστικών εκδηλώσεων κι έτσι οι κ.κ. Ελευθερίου και Λαζαριώτης αποχώρησαν. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως κατά τ' άλλα οι εορταστικές διεξήχθηκαν κανονικά με τα σχολεία του Βελβεντού να κάνουν κατάθεση στεφάνων και την εξέδρα των επισήμων να μένει κενή κατά την διάρκεια της παρέλασης.

Από το vetonews