bathIMG 2072 Φοιτητές του μεταπτυχιακού τμήματος γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν με τους καθηγητές τους το εργοτάξιο της γεώτρησης που εκτελείται στην Τ.Κ. Βαθυλάκκου από τη ΔΕΥΑ Κοζάνης. Οι φοιτητές ενημερώθηκαν από τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ...

...και τους υπεύθυνους του εργοταξίου για την λειτουργία της γεώτρησης, τους δόθηκαν αναλυτικά στοιχεία και τα μέχρι τώρα αποτέλεσμα αυτής.

 Η συγκεκριμένη γεώτρηση εκτελείται μετά από τις συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Σερβίων-Βελβεντού και του Προέδρου της Τ.Κ. Βαθυλάκκου Στέλιου Ελευθεριάδη σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚ και αποτελεί το πρώτο τμήμα του έργου που με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να δώσει λύση στο πρόβλημα που παρουσιάζεται την καλοκαιρινή περίοδο με δεδομένο ότι οι αυξημένες ανάγκες των κατοίκων δεν αντιμετωπίζονται από την υποδομή που εξυπηρετεί μέχρι σήμερα την Τ.Κ. Βαθυλάκκου. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα, κυρίως η βόρεια ζώνη του χωριού να μην υδροδοτείται για μεγάλο διάστημα της ημέρας την συγκεκριμένη περίοδο. Θα ακολουθήσει από το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού η κατασκευή δεξαμενής που θα λειτουργεί συμπληρωματικά με την υπάρχουσα δεξαμενή ώστε να αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα.

 Να σημειωθεί ότι αυτήν την περίοδο ολοκληρώνεται στην Τ.Κ. Βαθυλάκκου και το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης αφού όπως υπογράμμισε ο κ. Ελευθεριάδης με την συνδρομή της Περιφέρειας/Π.Ε. Κοζάνης και των αρμόδιων υπηρεσιών ξεπεράστηκαν το περασμένο καλοκαίρι τα προβλήματα που είχαν οδηγήσει στην αναστολή των εργασιών (νέος ανάδοχος και επανεκκίνηση των εργασιών).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

bathIMG 2072