Supermarket111Καλημέρα, κύριε Καρυπίδη (ιδιοκτήτη πρώην αλυσίδας σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη). Θα σας «ενοχλήσουμε» για άλλη μια φορά, όπως λέτε εσείς, για να πολύ γνωστό σε εσάς θέμα. Ένα θέμα το οποίο πια έχει φέρει τους εργαζόμενους της εταιρείας σας σε απελπιστική κατάσταση, έχοντας τους κάνει εσείς να επαιτούν για χρήματα τα οποία δούλεψαν και δικαιούνται.

Λεφτά που εσείς δεν καταλαβαίνετε πόσο ανάγκη έχουν, για έναν απλό λόγο. Να μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς σαν άνθρωποι.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Είστε ένας άνθρωπος που φαίνεται να δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς. Ως ιδιοκτήτης των Σούπερ Μάρκετ «Καρυπίδης», πρώην Αρβανιτίδη, ως ιδιόκτητης της Karipidis Pallets και φυσικά ως πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη. Πολλές αρμοδιότητες που φυσικά θέλουν μεγάλη μαεστρία για να μπορέσουν να βγουν εις πέρας. Αλλά..αναρωτηθήκατε ποτέ αν όντως τα καταφέρνετε; Για την εταιρεία παλετών και τον Άρη δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, αλλά όσο αφορά τα σούπερ μάρκετ μπορώ να μιλήσω έχοντας μεγάλη πείρα και νιώθοντας καθημερινά την εξαθλίωση στον οποία έφτασαν να ζουν εξαιτίας σας όλοι αυτοί οι 1400 εργαζόμενοι του ομίλου σούπερ μάρκετ Καρυπίδης.
Καλησπέρα, κύριε Καρυπίδη. Σίγουρα θα νιώθετε πολύ υπερήφανος και πολύ δυνατός όταν καθημερινά εδώ και 8 μήνες, ναι μάλιστα πέρασαν κιόλας οχτώ αν δεν το έχετε καταλάβει, σας παίρνουν τηλέφωνο οι πρόεδροι των σωματείων των υπαλλήλων προκειμένου να πάρουν κάποια σίγουρη και έγκυρη απάντηση για το πότε πια θα πληρωθούν και πότε θα λάβει τέλος σε αυτή την εξαθλίωση. Όχι μόνο δεν παίρνουν ποτέ μια σίγουρη απάντηση και ακούνε το γνωστό «από Δευτέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις(μια Δευτέρα που την περιμένουμε σχεδόν από το Πάσχα)» αλλά μάλιστα δείχνετε αυτήν σας τη δύναμη ως ο πρόεδρος τριών επιχειρήσεων …βρίζοντας και λέγοντας τους ότι τους έχετε γραμμένους στα παλιά των υποδημάτων σας(ο νοών νοείτο).
Καλησπέρα σας κ.Καρυπίδη. Αν εσείς δεν ξέρετε την κατάσταση που επικρατεί στα σπίτια αυτών των εργαζομένων, θα σας την πω εγώ με λίγες και καλές λεπτομέρειες. Όσο εσείς κ.Καρυπίδη κάνετε τα ταξίδια σας στην Αμερική για να βρείτε, όπως λέτε, αυτούς τούς «σωσίες» που θα δώσουν τα λεφτά για την εταιρεία, οι υπάλληλοι εδώ κ.Καρυπίδη ψάχνουν απεγνώσμενα για να βρουν έστω και λίγα έσοδα από κάπου προκειμένου να πάρουν ένα γάλα και ένα ψωμί. Και όχι κ.Καρυπίδη, αυτοί δεν έχουν να συναναστραφούν με μεγαλομέτοχους που θα τους δώσουν τα εκατομμύρια αλλά με απλούς ανθρώπους που έχουν όλη την έννοια της ανθρωπιάς. Αναζητούν λεφτά στους παππούδες και στις γιαγιάδες να τους δώσουν πέντε ευρώ, όσο μικρό ποσό και αν δείχνει αυτό σε εσάς, για να τους καλύψουν απλά τις βασικές ανάγκες επιβίωσης.
Ακούγονται τραγικά ε; Σας έχω και άλλα, μήπως γίνουν λίγο πιο κατανοητά. Γνωρίζετε και ο ίδιος κ.Καρυπίδη πως υπάρχουν κάποια καταστήματα που δεν έχουν ρεύμα διότι σας το έκοψαν λόγω απλήρωτων χρεών. Γνωρίζετε όμως κ.Καρυπίδη ότι υπάρχουν και σπίτια, μάλιστα ναι σπίτια, που δεν έχουν ρεύμα διότι δεν πληρώθηκαν οι λογαριασμοί; Πως υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται να πάνε προς το σπίτι τους μην τυχόν και πετύχουν τον σπιτονοικοκύρη και ζητήσει τα νοίκια, τα κοινόχρηστα; Πόσα «από Δευτέρα» να τους πουν κ.Καρυπίδη; Πόσους φακέλους λογαριασμών να βάλουν στο απλήρωτο πακετάκι; Πόσο ακόμη να ζουν αυτήν την εξαθλίωση;
Όταν σας ρωτούν κ.Καρύπιδη για πληρωμές έχετε να δώσετε την απάντηση «ως την Παρασκευή θα μπουν μισθοί». Πήγατε κ.Καρυπίδη να δείτε κάθε Παρασκευή πως οι υπάλληλοι περιμένουν στις ουρές των ΑΤΜ προκείμενου να πληρωθούν; Το αποτέλεσμα ...για άλλη μια Παρασκευή λογαριασμοί κενοί και το αίσθημα της κοροϊδίας γεμάτο. Ήρθαν οι Παρασκευές που δεν στήνονται πια έξω από τις τράπεζες. Ξέρουν όλοι εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να δούν ποτέ λεφτά. Πολλοί από τους εργαζόμενους θα γνωρίζετε έχουν προχωρήσει σε επίσχεση και έπονται και άλλοι. Προσπαθείτε συνεχώς να τους αποτρέψετε από την διαδικασία αυτή υποσχόμενος μισθούς, ανάκαμψη και άλλα τέτοια όμορφα. Δεν έρχονται ποτέ όμως κ.Καρυπίδη. Όσο εσείς θα ετοιμάζετε ξανά τα ταξίδια «σωτηρίας» στην Αμερική οι εργαζόμενοι θα περιμένουν πως και πως να πάρουν αυτό το, σίγουρο κάθε μήνα, επίδομα επίσχεσης για να μπορέσουν να βάλουν στα ντουλάπια της κουζίνας τους λίγα βασικά τρόφιμα να μπορέσουν να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους.
Αλήθεια κ.Καρυπίδη δεν γνωρίζω αν έχετε παιδιά αλλά θα ήθελα να αναρωτηθείτε κάτι και να μου απαντήσετε την επόμενη φορά. Πως μπορείς να εξηγήσεις σε ένα μικρό παιδί ότι δεν μπορείς να του δώσεις ούτε ένα ευρώ όταν σου ζητάει για το σχολείο; Πως μπορείς να πεις σε ένα παιδί να σκεπαστεί με παραπάνω κουβέρτες γιατί τα σπίτια είναι παγωμένα λόγω έλλειψης χρημάτων για πετρέλαιο θέρμανσης; Πως μπορείς να εξηγήσεις σε ένα μικρό παιδί ότι φέτος ο Άγιος Βασίλης θα είναι άρρωστος και δεν θα μπορέσει να του φέρει το μικρό δώρο που ζήτησε; Πως μπορείς να εξηγήσεις σε ένα μικρό παιδί ότι δεν μπορείς να του προσφέρεις όσα είχες ονειρευτεί γι’αυτό; Πως μπορείς κ.Καρυπίδη να πεις στο παιδί σου ότι δεν μπορείς να το στείλεις να σπουδάσει και να χτίσει τη δική του ζωή επειδή δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στα οικονομικά αυτά έξοδα; Και δεν μπορείς σε κανένα παιδί κ.Καρυπίδη να πεις «από Δευτέρα». Γιατί όσο εσείς «ανοίγετε» τις διασυνδέσεις σας στην Αμερική, εδώ γκρεμίζετε τη ζωή των ανθρώπων που αγαπάμε και την δική μας.
Το 2016 κ.Καρυπίδη φτάνει σε λίγες εβδομάδες στο τέλος του. Ένας χρόνος υπερβολικά δύσκολος και εξαθλιωτικός για εμάς τους εργαζομένους. Αλλά μην αγχώνεστε κ.Καρυπίδη. Εσείς μπορείτε αμέριμνος και με καθαρή συνείδηση να κοιμάστε τα βράδια στις διακοπές σας και στις ανέσεις σας ενώ εμείς θα συνεχίσουμε να ζούμε αυτή τη ζωή που σας περιέγραψα και εσείς μας επιβάλλατε. Μπορεί να σας φάνηκε λίγο τραγική και υπερβολική η κατάσταση αλλά πίστεψέ με, είναι πολύ χειρότερη!!!!
Καληνύχτα, κύριε Καρύπιδη.

Το Δ.Σ.του Σωματείου εμπορίου και τροφίμων και σούπερ μάρκετ Κοζάνης, Δήμων και Κοινοτήτων Ν.Κοζάνης