dimarxeio serv-velv banner 185Στις δημοτικές εκλογές του 2014 οι δημότες του Δήμου μας επέλεξαν την σημερινή δημοτική αρχή που, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, έπεισε τους  ψηφοφόρους ότι μπορεί να διοικήσει καλύτερα τον Δήμο, να βελτιώσει την καθημερινή ζωή,  

...θα αξιοποιούσε ευκαιρίες για την ανάπτυξη του τόπου, να φέρει μεγάλες επενδύσεις και θα μείωνε την ανεργία.

Εάν επαληθεύτηκαν όλα αυτά ή όχι ας το κρίνει ο κάθε δημότης.

Σήμερα όμως μετά από δυο και πλέον χρόνια έχει διαμορφωθεί στον Δήμο μας μια πραγματικότητα που ίσως δεν έχει προηγούμενο. Ο  συνδυασμός «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» με επί κεφαλής τον κ. Κοσματόπουλο που κέρδισε τις εκλογές και ανέλαβε την ευθύνη να διοικήσει τον Δήμο ουσιαστικά έχει διαλυθεί.  

Τα υπονοούμενα του δημάρχου σε κάθε δημοτικό συμβούλιο εναντίον συμβούλων του για ύποπτες οικονομικές δοσοληψίες, για υπονόμευση της λειτουργίας του Δήμου , για προσπάθεια ανατροπής του   κ.λ.π. αλλά και οι αντιδράσεις των συμβούλων έχουν ξεπεράσει πολλούς ηθικούς και δεοντολογικούς φραγμούς.

Την πρώτη ευθύνη για την κατάσταση φυσικά την έχει ο επί κεφαλής ο δήμαρχος  γιατί :  

Εάν οι δημοτικοί σύμβουλοι τον ¨πούλησαν¨, όπως συνηθίζει να λέει, τότε σημαίνει ότι διάλεξε όχι έναν –δυο άλλα λάθος όλους τους συνεργάτες του. Αφήνει επίσης υπονοούμενα για κάποιους δημοτικούς συμβούλους ότι τον  στήριξαν στις εκλογές σαν δήμαρχο αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού τους είχαν την ανατροπή του στην πορεία ώστε να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.

Τα δεύτερο ενδεχόμενο είναι ότι ο δήμαρχος με την συμπεριφορά του ¨κατάφερε¨  να στρέψει εναντίον του όλους τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του.

Η κατάσταση αυτή δεν θα ενδιέφερε κανέναν δημότη εάν αφορούσε αποκλειστικά τις ενδοπαραταξιακές αντιθέσεις και τα προσωπικά παιχνίδια κάποιων συμβούλων. Όμως δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να λειτουργεί έτσι ο Δήμος. Υπάρχουν καθημερινές ανάγκες και προβλήματα που απαιτούν λύσεις.

Ο μόνος που ασχολείται με την καθημερινή λειτουργία του δήμου και προσπαθεί να ανταποκριθεί στα προβλήματα είναι ο αντιδήμαρχος κ. Κυριακίδης Θεόδωρος. Μέχρι πότε όμως ;

Για να γίνω περισσότερο συγκεκριμένος : Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (οριακή απαρτία με  14 παρόντες 10 της αντιπολίτευσης και 4 της συμπολίτευσης)  ο δήμαρχος ζήτησε την βοήθεια της αντιπολίτευσης για τη διοργάνωση της εμποροπανήγυρης. Με πρόταση του κ. Κωνσταντόπουλου προσφέρθηκε να βοηθήσει και βοήθησε ο κ. Αλεξόπουλος Τάσος. Από την πλειοψηφούσα παράταξη ο μόνος που ασχολήθηκε και με την Εμποροπανήγυρη ήταν ο αντιδήμαρχος ο κ. Κυριακίδης Θεόδωρος. Κανένας άλλος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας δεν ενδιαφέρθηκε ούτε ασχολήθηκε ούτε βοήθησε.

Το ερώτημα είναι αν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ο Δήμος μόνο με έναν αντιδήμαρχο  όσο δραστήριος και αν είναι αυτός ; Έρχεται χειμώνας και τα δυο εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται πάνω από ένα χρόνο στο συνεργείο πως θα ανοίξουν οι δρόμοι στην ορεινή ζώνη ;

Δεδομένου ότι εκλογές θα γίνουν το 2019 ο Δήμος  οδηγείται σε πλήρες αδιέξοδο για να μην πούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κύριε δήμαρχε ,

Οι δημότες σε ψήφισαν να διοικήσεις το Δήμο μέχρι το 2019. Εάν νομίζεις ότι όπως είναι σήμερα η κατάσταση μπορείς να συνεχίσεις καλώς.

Εάν όμως  ο Δήμος αδυνατεί να λειτουργήσει γνωρίζεις καλά ότι και να θέλει σύσσωμη η αντιπολίτευση δεν μπορεί να συνδιοικήσει   άρα εσύ αποκλειστικά έχεις την ευθύνη να δώσεις τη λύση.

ΣΕΡΒΙΑ 04/10/2016

ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ