isov16920 2Το έγκλημα, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, αποκαλύφθηκε όταν βρέθηκε η σορός της αδικοχαμένης γυναίκας και μητέρας τριών παιδιών, θαμμένο στο χωράφι της οικογένειας του άντρα της, το οποίο είχε φρεζάρει ο δράστης, προκειμένου να μη φαίνονται τα ίχνη του σκαψίματος.

Έπειτα από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία, που κράτησε πάνω από 11 ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το δικαστήριο καταδίκασε τον συζυγοκτόνο σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς ελαφρυντικά.

«Μπορείς να ξαναγεννήσεις τη μαμά μας;», ρωτούν τη γιαγιά τους τα τρία παιδιά της 37χρονης, όπως είπε στην κατάθεσή της η μητέρα της αδικοχαμένης γυναίκας, που έχει την επιμέλεια των εγγονών της μετά από το φρικιαστικό έγκλημα. Το σπαρακτικό αίτημα των παιδιών συγκίνησε το ακροατήριο, το οποίο άκουσε τη μάρτυρα να περιγράφει την επιθυμία της κόρης της να χωρίσει γιατί δεν περνούσε καλά με τον άντρα της. Μια φορά είχε φύγει με τα παιδιά, αλλά την γύρισε πίσω ο άντρας της. «Τη συμβούλεψα να απευθυνθεί σε δικηγόρο και να μην κάνει αυθαίρετες κινήσεις. Πού να ήξερα τι θα συνέβαινε;», είπε.

Απολογούμενος, ο δράστης της δολοφονίας ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του. Ομολόγησε πως διέπραξε το έγκλημα, αλλά ισχυρίστηκε πως δεν είχε προσχεδιάσει τίποτα και περιέγραψε με λεπτομέρειες όσα έγιναν τη μοιραία νύχτα, ενώ η συνήγορός του υποστήριξε πως ενήργησε εν βρασμώ ψυχής. Ο δράστης αρνήθηκε πως χρησιμοποίησε κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, επιχειρώντας να διαψεύσει τον ιατροδικαστή Α.Θεοδωρίδη, που διαπίστωσε πως το θύμα είχε προθανάτιο τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι.

Η ανθρωποκτονία έγινε το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου, στο σπίτι όπου διέμενε το ανδρόγυνο με τα τρία του παιδιά, στον Βελβεντό Κοζάνης και αποκαλύφθηκε τέσσερις μέρες μετά, όταν βρέθηκε η σορός της άτυχης γυναίκας, θαμμένη στο φρεζαρισμένο χωράφι της οικογένειας, παρουσία του συζυγοκτόνου.

Ο 41χρονος (Τάσος Τσουχάρας), ο οποίος τις προηγούμενες μέρες προσπαθούσε να θολώσει τα νερά, παριστάνοντας τον θλιμμένο σύζυγο που αγωνιούσε για την τύχη της εξαφανισμένης γυναίκας του (Ανθής), υποχρεώθηκε να ομολογήσει. Είπε πως το βράδυ του φόνου είχαν λογομαχία, στη διάρκεια της οποίας, όπως ισχυρίστηκε, η γυναίκα έβρισε τον ίδιο και τη μητέρα του, με αποτέλεσμα να «θολώσει» και να την σκοτώσει κλείνοντας με το ένα χέρι το στόμα της και πιέζοντας με το άλλο τον λαιμό της. Στη συνέχεια, κατέβασε το πτώμα από την εσωτερική σκάλα του σπιτιού, που επικοινωνεί με το γκαράζ, το φόρτωσε στο αγροτικό αυτοκίνητο και το πήγε σε ένα από τα χωράφια, όπου το έθαψε. Το πρωί φρέζαρε το χωράφι για να μη φαίνονται τα ίχνη του σκαψίματος και μετά δήλωσε την εξαφάνιση της γυναίκας στην αστυνομία, λέγοντας πως δήθεν είχε βγει για ποτό το προηγούμενο βράδυ και δεν επέστρεψε ποτέ.

Πέρα από τα ισόβια το δικαστήριο επέβαλλε στον δράστη ποινή φυλάκισης 1 έτους για περιύβριση νεκρού, ενώ τον αθώωσε για την κατηγορία της οπλοκατοχής.

Β.Ι./ethnos.gr