taksiki168Την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016 στη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης (ΕΚΝΚ) η ΤΑΞική Ενότητα (ΤΑΞΕΝ) εισηγήθηκε το ΕΚΝΚ να είναι στους προτείνοντες της πρότασης Σχεδίου Νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ).

Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου αποτελεί μια πρωτοβουλία Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων, που αναλαμβάνοντας αυτήν την πρωτοβουλία, απευθύνονται σε όλα τα σωματεία, σε όλους τους εργαζόμενους να οργανώσουν με τόλμη, το μεγάλο μέτωπο αγώνα για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως της κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ. Το σχέδιο νόμου συνοδεύεται από ένα κάλεσμα συμπόρευσης κι αγώνα για να διαμορφώσουμε τους όρους αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος ενιαία, κατά κλάδο, πανελλαδικά. Να αγωνιστούμε μαχητικά, ανυποχώρητα, κανένας να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα. Να υπάρξει συντονισμένη δράση για το παρακάτω πλαίσιο πάλης:

  1. Να διεκδικήσουμε την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τα δικαιώματά μας, ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας δεν είναι περασμένα, ξεχασμένα.
  2. Ν’ απαιτήσουμε την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.
  3. Να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
  4. Να διεκδικήσουμε την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
  5. Να διεκδικήσουμε την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
  6. Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων.
  7. Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.

Το βασικό επιχείρημα πίσω από το οποίο κρύφτηκαν τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, αρνούμενοι έστω να συζητηθεί το περιεχόμενο της πρότασης της ΤΑΞΕΝ, ήταν ότι αυτό το σχέδιο νόμου δεν προέρχεται από την ΓΣΕΕ (την πλειοψηφία της διοίκησης) κι ότι αποτελεί κάλεσμα εγγραφής στο Κομμουνιστικό Κόμμα!

Με υπεκφυγές όπως ότι “…η πρωτοβουλία αυτή βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του ΠΑΜΕ…” αρνήθηκαν να τα στηρίξουν και να συμμετάσχουν στις πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης για τις ΣΣΕ. Ας περιμένουν από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να … αναλάβει η ίδια τέτοιες πρωτοβουλίες!!! Όμως όπως είναι διαμορφωμένοι οι συσχετισμοί η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ ούτε θέλει, ούτε μπορεί να οργανώσει τον αγώνα για διεκδίκηση των απωλειών μας. Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο είτε είναι πολιτικά αφελής, είτε τρέφει αυταπάτες, είτε συνειδητά στηρίζει αυτή την κατάσταση. Αυτή η ηγεσία της ΓΣΕΕ ήταν που κάθισε στο τραπέζι του “κοινωνικού διαλόγου” με κυβέρνηση και βιομήχανους, νομιμοποιώντας έτσι όλο το βάρβαρο αντεργατικό καθεστώς που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. Προ πολλού οι εργαζόμενοι έχουν γυρίσει την πλάτη τους στους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ. Όσοι θέλουν να παραμένουν κολαούζοι τους να υποστούν και τις συνέπειες. Αποδείχτηκε για πολλοστή φορά ποιοι είναι αυτοί που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους βάζοντάς τους κομματικές ταμπέλες και υπονομεύοντας την ανάγκη για ενότητα των εργαζομένων από τη βάση. Καλούμε τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό να συζητήσουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή για την οργάνωση του μεγάλου μετώπου αγώνα για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως της κατάργησης των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ.

Ας κρίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αυτό που καταψήφισε η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΝΚ.

Ακολουθεί το Σχέδιο Νόμου Για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και οι συνδικαλιστικές ενώσεις που μέχρι 24/08/2016 με αποφάσεις τους το στηρίζουν.

Σχέδιο Νόμου Για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Άρθρο 1

Αρμοδιότητα σύναψης επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

              Η περίπτωση 5 του άρθρου 3 του ν. 1876/1990, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 37 παρ. 1 του ν. 4024/2011, αντικαθίσταται ως εξής: «Οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις συνάπτονται από συνδικαλιστικές οργανώσεις της επιχείρησης που καλύπτουν τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από την κατηγορία, τη θέση ή την ειδικότητά τους και εφόσον αυτές ελλείπουν από τις αντίστοιχες πρωτοβάθμιες κλαδικές οργανώσεις και τον εργοδότη.

Άρθρο 2

Ικανότητα για σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

              α. Το πρώτο εδάφιο του στοιχείου α της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του ν. 1876/1990, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 37 παρ. 3 του ν. 4024/2011, καταργείται και αντικαθίσταται ως εξής: «1. Ικανότητα για σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας έχουν: α. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών, όλων των βαθμίδων, στο πεδίο της δραστηριότητάς τους».

              β. Η παράγραφος 3 του ίδιου άρθρου 6 του ν. 1876/1990, όπως αντικαταστάθηκε από την παρ. 4 του ν. 4024/2011, καταργείται και αντικαθίσταται ως εξής: «Για τη νομιμοποίηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις των καταστατικών τους».

Άρθρο 3

Ισχύς συλλογικής σύμβασης εργασίας.

              Το άρθρο 7 του ν. 1876/1990, καταργείται και αντικαθίσταται ως εξής:

«α. Οι όροι ατομικών συμβάσεων εργασίας, που αποκλίνουν από ρυθμίσεις συλλογικών συμβάσεων, είναι επικρατέστεροι, εφόσον παρέχουν μεγαλύτερη προστασία στους εργαζόμενους.

β. Όροι εργασίας συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που είναι ευνοϊκότεροι για τους εργαζόμενους, υπερισχύουν των νόμων

γ. Οι κανονιστικοί όροι της σ.σ.ε. έχουν άμεση και αναγκαστική ισχύ».

Άρθρο 4

Δέσμευση.

Το άρθρο 8 του ν. 1876/1990, όπως ισχύει μετά και την αντικατάσταση του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 με την υποπερ. ΙΑ 11 εδ. 1, 2α του ν. 4093/2012, αντικαθίσταται ως εξής:

«α. Οι εθνικές γενικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας καθορίζουν τους ελάχιστους μισθολογικούς και λοιπούς όρους εργασίας, που ισχύουν για τους εργαζόμενους όλης της χώρας.

β. Οι κλαδικές, οι επιχειρησιακές και οι εθνικές ή τοπικές ομοιοεπαγγελματικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν επιτρέπεται να περιέχουν δυσμενέστερους όρους εργασίας, για τους εργαζόμενους, από τους όρους της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Στους εργαζόμενους αυτούς περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Δημόσιο στα Ν.Π.Δ.Δ. και στους ΟΤΑ.

γ. Οι υπόλοιπες συλλογικές συμβάσεις εργασίας όλων των κατηγοριών και βαθμίδων, δεσμεύουν όλους τους εργαζόμενους και όλους τους εργοδότες, που εμπίπτουν στο πεδίο ισχύος της κάθε συλλογικής σύμβασης, ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή όχι των συνδικαλιστικών οργάνων ή οργανώσεων, που συνήψαν τη συγκεκριμένη συλλογική σύμβαση εργασίας».

Άρθρο 5

Συρροή.

Το άρθρο 10 του ν. 1876/1990, όπως ισχύει μετά και την προσθήκη εδαφίου με το άρθρο 37 παρ. 5 του ν. 4024/2011, αντικαθίσταται ως εξής:

«α. Αν μια σχέση εργασίας ρυθμίζεται από περισσότερες ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εφαρμόζεται η πιο ευνοϊκή για τον εργαζόμενο.

β. Κλαδική ή επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, υπερισχύει, σε περίπτωση συρροής, με ομοιοεπαγγλεματική συλλογική σύμβασης εργασίας, εκτός εάν η ομοιοεπαγγελματική είναι ευνοϊκότερη για τους εργαζόμενους».

Άρθρο 6

Χρόνος ισχύος της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Οι όροι των συλλογικών συμβάσεων εργασίας εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την υπογραφή νέας αντίστοιχης συλλογικής σύμβασης εργασίας, χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. Καμιά σ.σ.ε. δεν μπορεί σε κάθε περίπτωση να έχει διάρκεια μικρότερη του έτους. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι περιπτώσεις 2 και 3 του ν. 1876/90.

Άρθρο 7

Διαιτησία.

Σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων ή αποτυχίας της μεσολάβησης, οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, για τον καθορισμό όλων των όρων παροχής εργασίας.

Άρθρο 8

Επαναφορά σε ισχύ συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Όροι συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που ήταν σε ισχύ στις 29.2.2012 (ημερομηνία δημοσίευσης της Π.Υ.Σ. 6/2012), εφόσον αυτές έχουν λήξει, επανέρχονται σε ισχύ, από την έναρξη ισχύος της παρούσας.

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Άρθρο 9

Επαναφορά κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.

Από την έναρξη ισχύος της παρούσας το κατώτατο όριο του μηνιαίου μισθού του νεοπροσλαμβανόμενου άγαμου εργατοτεχνίτη ανέρχεται στο ποσό των 751 ευρώ και του ημερομισθίου στο ποσό των 33.57 ευρώ, μικτά, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 6/2012, το άρθρο 103 του ν. 4172/2013, καθώς επίσης και κάθε άλλη αντίθετη, στην προηγούμενη παράγραφο, διάταξη, τυπικού ή ουσιαστικού νόμου ή συλλογικής σύμβασης εργασίας ή διαιτητικής απόφασης, καταργείται. Για όσους έχουν προϋπηρεσία αναγνωρίζονται 3 τριετίες για τους υπαλλήλους και 6 τριετίες για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο κατά τα ποσοστά που ίσχυαν πριν την εφαρμογή των παραπάνω νόμων.

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

Άρθρο 10

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και της 13ης και 14ης σύνταξης.

α. Οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών φορέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης λαμβάνουν επιδόματα Πάσχα και άδειας, ανερχόμενα το καθένα στο μισό της μηνιαίας χορηγούμενης σύνταξης. Επίσης οι πιο πάνω συνταξιούχοι δικαιούνται επίδομα Χριστουγέννων, ανερχόμενο στο ποσό της μηνιαίας χορηγούμενης σύνταξης.

β. Επαναχορηγούνται τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας, που καταργήθηκαν και αφορούν υπαλλήλους, μισθωτούς και λειτουργούς του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., ΟΤΑ καθώς και τα μόνιμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, της ΕΛ.ΑΣ, του πυροσβεστικού και λιμενικού σώματος.

Το επίδομα Χριστουγέννων ανέρχεται στο ύψος των μηνιαίων αποδοχών και τα επιδόματα Πάσχα και άδειας στο ύψος του μισού των μηνιαίων αποδοχών, το καθένα.

ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ

Άρθρο 11

Κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας.

α. Καταργείται κάθε διάταξη νόμου, που προβλέπει καθιέρωση μερικής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος, οι υφιστάμενες σχέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης μετατρέπονται, αυτοδικαίως, σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, πλήρους απασχόλησης.

β. Καταργείται κάθε διάταξη νόμου, που θεσμοθετεί την εκ περιτροπής εργασία.

γ. Καταργείται κάθε διάταξη νόμου, που αναφέρεται στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

δ. Καταργούνται οι διατάξεις νόμων, που αναφέρονται στις εταιρίες προσωρινής απασχόλησης (ενοικίασης εργαζομένων). Από την έναρξη ισχύος της παρούσας, οι εργαζόμενοι των πιο πάνω εταιριών, που απασχολούνται σε άλλους (έμμεσους εργοδότες), θεωρείται, αυτοδικαίως, ότι συνδέονται, με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, με τους έμμεσους αυτούς εργοδότες.

ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ

Άρθρο 12

Καταργούμενες διατάξεις.

Κάθε διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξης της Διοίκησης, αντίθετη προς τις διατάξεις της παρούσας, καταργείται, με την επιφύλαξη ευνοϊκότερων, για τους εργαζόμενους, διατάξεων, που περιέχονται σε νόμο, κανονιστική πράξη της διοίκησης, συλλογική σύμβαση εργασίας ή διαιτητική απόφαση, οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν.

ΜΕΡΟΣ ΕΚΤΟ

Άρθρο 13

Έναρξη ισχύος.

Η ισχύς της παρούσας, εάν δεν ορίζεται διαφορετικά, στις επιμέρους διατάξεις της, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Αθήνα Ιούνιος 2016

Οι προτείνοντες

Μέχρι την Τετάρτη 24 Αυγούστου το σχέδιο νόμου στήριξαν με αποφάσεις του οι παρακάτω συνδικαλιστικές ενώσεις:

Τα Εργατικά Κέντρα (17)

  1. Εργατικό Κέντρο Λάρισας
  2. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου
  3. Εργατικό Κέντρο Ν. Σάμου
  4. Εργατικό Κέντρο Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου
  5. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φωκίδας
  6. Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας
  7. Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων
  8. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου
  9. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου
  10. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λευκάδας
  11. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας
  12. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης
  13. Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο
  14. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νάουσας
  15. Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας
  16. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά
  17. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας

Οι Ομοσπονδίες (12)

  1. Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας
  2. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων & Υπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων & Ποτών
  3. Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ)
  4. Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ)
  5. Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ)
  6. Ομοσπονδία Εργαζομένων Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου
  7. Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ)
  8. Ομοσπονδία Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης Τομείς Βιομηχανίας, Ενέργειας, Έρευνας και Τεχνολογίας (ΟΣΥΒΕΤ)
  9. Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ)
  10. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)
  11. Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ)
  12. Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ

Τα Σωματεία (189)

  1. Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ
  2. Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΓΕ
  3. Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Αττικής
  4. Σωματείο Εργαζομένων TASTY FOODS
  5. Σύνδεσμος Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων του Εργοστασίου Γάλακτος της Εταιρίας Δέλτα Τρόφιμα Α.Ε. «Ο ΛΟΥΔΙΑΣ» Πλατύ Ν. Ημαθίας
  6. Συνδικάτο Γάλατος Τροφίμων Ποτών Ν. Ιωαννίνων
  7. Συνδικάτο Γάλατος Τροφίμων Ποτών Ν. Εύβοιας – Βοιωτίας
  8. Συνδικάτο Γάλατος Τροφίμων Ποτών Ν. Λάρισας
  9. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής & Συσκευασίας Ειδών Ζαχαροπλαστικής Ν. Χανίων
  10. Συνδικάτο Εργαζομένων Τροφίμων Ποτών Ν. Αχαΐας
  11. Συνδικάτο Γάλατος Τροφίμων Ποτών Ν. Φθιώτιδας
  12. Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας
  13. Σωματείο Διαλογής Φρούτων και Λαχανικών Ν. Νάουσας
  14. Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Αργολίδας
  15. Σωματείο Εργαζομένων PEPSICO – ΗΒΗ Αθήνας
  16. Σωματείο Εργαζομένων στις Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Λειβαδίτης Ζούρας ΒΙΟΚΟΤ ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ
  17. Σωματείο Εργαζομένων στην Α.Ε. Αθηναϊκή Ζυθοποιία «ΑΜΣΤΕΛ»
  18. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Βιομηχανίας Γάλακτος Ξάνθης Α.Ε. ΡΟΔΟΠΗ
  19. Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Λάρισας
  20. Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας
  21. Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών Ν. Αιτωλοακαρνανίας
  22. Σωματείο Καθαριστριών Αθήνας
  23. Σωματείο καθαριστριών Πειραιά
  24. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καβάλας
  25. Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας
  26. Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου
  27. Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας
  28. Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καρδίτσας
  29. Σωματείο Εργαζομένων Εταιρίας MELLON
  30. Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου
  31. Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Κεφαλονιάς – Ιθάκης
  32. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας
  33. Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
  34. Σύνδεσμος ιδιωτικών Υπαλλήλων Α.Ε. & Γραφείων Αθήνας
  35. Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας
  36. Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας
  37. Ένωση Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα Ν. Αιτωλοακαρνανίας
  38. Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Κατεργασίας Ξύλου Ν. Αττικής
  39. Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Αθήνας
  40. Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Αθήνας
  41. Σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών Αθήνας
  42. Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας
  43. Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ (ΕΤΕ-ΔΕΗ) Τμήμα Καλαμάτας
  44. Σωματείο Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Εργαζομένων στην Κατασκευή του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ
  45. Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου
  46. Σωματείο Εργατοτεχνιτών Κατεργασίας Ξύλου Θεσσαλονίκης
  47. Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Πειραιά
  48. Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Καρδίτσας
  49. Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων
  50. Σωματείο Εργαζομένων ΣΟΦΤΕΞ
  51. Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών
  52. Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου – Χάρτου και Γραφικών Τεχνών Ν. Μαγνησίας
  53. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος
  54. Συνδικάτο Μετάλλου «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» Ν. Κορινθίας
  55. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Ν. Αττικής
  56. Σωματείο Εργαζομένων INTRACOM
  57. Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση 360 Connect ΑΕ
  58. Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής
  59. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής
  60. Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείου ΛΥΔΡΑ
  61. Σωματείο Εργαζομένων στα ξενοδοχεία, Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου
  62. Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Αττικής
  63. Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης
  64. Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
  65. Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Αγ. Αναργύρων – Καματερού
  66. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης
  67. Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας
  68. Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμων Ν. Πρέβεζας
  69. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Β. Εύβοιας
  70. Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ)
  71. Κλαδικό Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Διαγνωστικών Εργαστηρίων, Γηροκομείων & Συναφών Χώρων Αθήνας
  72. Κλαδικό Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Διαγνωστικών Εργαστηρίων, Γηροκομείων & Συναφών Χώρων Πειραιά
  73. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
  74. Σύλλογος Εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ»
  75. Σωματείο Εκπαιδευτικών στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Ηρακλείου
  76. Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας
  77. Συνδικάτο Ενέργειας Αττικής
  78. Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών
  79. Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής – Πειραιά και Νήσων
  80. Σωματείο Εργαζομένων στη BOEHRINGER – INGELHEIM HALLAS
  81. Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Κ. Μακεδονίας
  82. Σωματείο Βοηθών και Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου
  83. Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Λάρισας
  84. Σωματείο Εργαζομένων Γκαλένικα
  85. Σωματείο Εργαζομένων Αστικού & Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας
  86. Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ
  87. Σωματείο Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Ν. Λαρίσης
  88. Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών
  89. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Αττικής
  90. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Λάρισας
  91. Σωματείο Εργατών και Εργατριών Κλωστοϋφαντουργίας Ναούσης «Η ΚΛΩΘΩ»
  92. Σωματείο Εργατών και Εργατριών Γούνα & Δέρματος – Ιματισμού – Κλωστοϋφαντουργίας Σιάτιστας
  93. Εργατοϋπαλληλικό Σωματείο της Εριοβιομηχανίας Fintexport ΑΕ
  94. Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΠΕΣ – ΝΑΤ)
  95. Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου
  96. Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας – Ιματισμού – Δέρματος – Κλωστοϋφαντουργίας Ν. Καστοριάς
  97. Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Χαλκίδας
  98. Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης
  99. Σωματείο Καθαριστριών Θεσσαλονίκης
  100. Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης
  101. Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Χανίων
  102. Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Κρήτης
  103. Σωματείο Εργαζομένων Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας
  104. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Αιτωλοακαρνανίας
  105. Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Περιοχής Πάτρας
  106. Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Εργαζομένων στην MICROFILL - K. ΖΑΦΡΑΝΑΣ ΑΕ
  107. Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας
  108. Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων
  109. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας
  110. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας
  111. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Λιβαδειάς
  112. Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου Μαρινόπουλος Β. Ελλάδος
  113. Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Αρβανιτίδης ΑΕΒΕ
  114. Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
  115. Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Ν. Λάρισας
  116. Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά
  117. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων
  118. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Πρέβεζας
  119. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Λευκάδας
  120. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Άρτας
  121. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής
  122. Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας
  123. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΟΚΑ Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας
  124. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Πέλλας Ημαθίας
  125. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης
  126. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κομοτηνής
  127. Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής
  128. Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής – Βοιωτίας & Νήσων Αργοσαρωνικού
  129. Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Αττικής
  130. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Πετρούπολης
  131. Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού
  132. Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, στα Καταστήματα και Α.Ε. Ν. Αρκαδίας
  133. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»
  134. Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας «Η Πρωτοπορία»
  135. Συνδικάτο Εργαζομένων ΕΚΒΑΑ (πρώην ΙΓΜΕ)
  136. Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου – Καλλυντικού & Συναφών Επαγγελμάτων Εύβοιας – Βοιωτίας και περιοχής Αυλώνα
  137. Ένωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών
  138. Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Ν. Θεσσαλονίκης
  139. σωματείο Ελαιοχρωματιστών και Κοσμηματογράφων Καλαμάτας
  140. Εργοστασιακό Σωματείο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργών στα Νηματουργεία Ναούσης Γρ. Βαρβαρέσος & ΣΙΑ & TEXTIL
  141. Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση LIDL ΕΛΛΑΣ Ν. Αττικής
  142. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου
  143. Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Παράρτημα Πειραιά
  144. Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείου Royal Olympic
  145. Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείου Μετροπόλιταν
  146. Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείου Στάνλευ
  147. Σωματείο Εργαζομένων στο Catering Newrest
  148. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Κω
  149. Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Λευκάδας
  150. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης
  151. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Λάρισας
  152. Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αχαΐας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
  153. Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου & Μάνδρας – Ειδυλλίας
  154. Σύλλογος Εργαζομένων στα Ιδρύματα Κοινωνικής Πρόνοιας και στις Υπηρεσίες Αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Περιφέρειας Ηπείρου
  155. Σωματείο Φαρμακεργατών και Φαρμακοϋπαλλήλων Ηπείρου
  156. Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων
  157. Σωματεία Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης
  158. Σωματείο Εργαζομένων Forthnet Netmed
  159. Συνδικάτο Υπαλλήλων Οδικών Μεταφορών Νομού Αιτωλ/νίας
  160. Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας
  161. Σωματείο Εργαζομένων στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
  162. Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Κεφαλονιάς - Ιθάκης
  163. Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς – Ιθάκης
  164. Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό, Επισιτισμό Ν. Ζακύνθου
  165. Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας
  166. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Νομού Βοιωτίας Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β. «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
  167. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Κεφαλονιάς
  168. Πανελλήνια Ένωση Τεχνικών Ο.Τ.Ε. – Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας
  169. Σωματείο Εργαζομένων Λεβεντέρη
  170. Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας»
  171. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Κω
  172. Σωματείο Τεχνικών Ηλεκτρισμού (Σ.Τ.Ε.Η) Ν. Αιτωλ/νίας
  173. Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Ζακύνθου
  174. Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. « Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  175. Συνδικάτο Οικοδόμων Φαρσάλων
  176. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης
  177. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων και Τεχνιτών Ιματισμού Αγρινίου
  178. Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Άρτας
  179. Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Άρτας
  180. Σωματείο Λογιστών Ν. Άρτας
  181. Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών Κτιρίων Β/Δ Ελλάδος
  182. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ηγουμενίτσας
  183. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Φλώρινας
  184. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Κατερίνης
  185. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Βέροιας – Νάουσας
  186. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης
  187. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής
  188. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων
  189. Πανελλήνια Ένωση Τεχνικών Ο.Τ.Ε. –Τοπική Διοικούσα Επιτροπή Αγρινίου