italia-seismos-1168Τις πληγές με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησε να μετράει η Ιταλία μετά το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου μεγέθους 6,2 της κλίμακας Ρίχτερ.Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica ο φονικός σεισμός έχει αφήσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 14 νεκρούς,

...καθώς οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για κατάρρευση πολλών κατοικημένων κτιρίων, ενώ απροσδιόριστος παραμένει ο αριθμός των εγκλωβισμένων.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι πρόκειται για σεισμό που μπορεί να συγκριθεί με εκείνο της Λ' Ακουϊλα, του 2009, αλλά ο οποίος σημειώθηκε σε περιοχή λιγότερο πυκνοκατοικημένη. Ο ισχυρός σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε σήμερα στις 4:36 π.μ. (ώρα Ελλάδας), έγινε αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρώμης.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό κανάλι RaiΝews 24, o Σέρτζιο Πιρότσι, δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε (την περιφέρεια της πόλης Ριέτι,δήλωσε ότι οι ζημιές είναι σοβαρές και χρησιμοποίησε την λέξη «δράμα» για να περιγράψει την κατάσταση, προσθέτοντας ότι «μεγάλος μέρος του χωριού δεν υπάρχει πιά». Οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Δυο άτομα έχασαν την ζωή τους στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε, ενώ σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μια οικογένεια βρίσκεται εγκλωβισμένη κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού της στο χωριό Ακκούμολι. Παράλληλα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για εγκλωβισμένα παιδιά.

Παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Υπηρεσία Προστασίας Πολιτών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.


newsbomb.gr

Νεότερη ανάρτηση 26.8.2016/19:00 

Οι νεκροί από τον φονικό σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία είναι 268, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπομπή πολιτικής επικαιρότητας Porta a porta, του καναλιού Rai Uno, μετέδωσε ότι βάσει των στοιχείων της πυροσβεστικής υπηρεσίας, έχουν ανασυρθεί 208 άνθρωποι νεκροί στο χωριό Αματρίτσε, 11 στο Ακούμολι και 49 στην Αρκουάτα Ντελ Τρόντο, οικισμός της οποίας είναι και η Πεσκάρα Ντελ Τρόντο. 

Ο απολογισμός της Rai βασίζεται και σε δήλωση πυροσβέστη ότι αργά το απόγευμα ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί από το ξενοδοχείο «Roma», το πιο γνωστό της Αματρίτσε.

Αντίθετα, ο προσωρινός, επίσημος, απολογισμός των θυμάτων από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας είναι 250 νεκροί, αλλά συνεχίζουν να εκφράζονται φόβοι ότι θα μπορούσε τις επόμενες ώρες και να ξεπεράσει τους 300.

www.newsbomb.gr

italia-seismos-1168 2