Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Εσπερίδα στα Σέρβια για Πολυδύναμες Καλλιέργειες

και για το Ιπποφαές

.

esp21.9.11_1

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και χρήσιμη αποδείχτηκε τελικά η Εσπερίδα «Πολυδύναμες Καλλιέργειες και Αειφορική Γεωργία» που διοργανώθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 από το Ι.Π.Α.Δ.Μ. και το Δήμο Σερβίων - Βελβεντού.

Οι βασικοί ομιλητές της Εσπερίδα και τα θέματα που παρουσίασαν ήταν:

- Χρήστος Τράντης, υπεύθυνος του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (Ι.Π.Α.Δ.Μ.)  με θέμα: «Πολυδύναμες καλλιέργειες – Η περίπτωση του ιπποφαούς».

-Δρ Χρήστος Τσαντήλας, Γεωπόνος ερευνητής ΕΘΙΑΓΕ με θέμα: «Η χρήση του Ζεόλιθου στη Γεωργία και την Κτηνοτροφία».

Ενδιάμεσα ο Σταύρος Καρασαββίδης έκανε μια σύντομη παρουσίαση για τους Ενεργούς Μικροοργανισμούς (ΕΜ) και ο κτηνοτρόφος Γιώργος Μπισιρίτσας κατέθεσε την προσωπική του θετική εμπειρία από τη χρήση των Ενεργών Μικροοργανισμών στην κτηνοτροφική του μονάδα.

Ακόμη στο χαιρετισμό τους ο δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος και ο αντιδήμαρχος Νίκος Λαζαριώτης, τόνισαν το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για την βελτιστοποίηση του πρωτογενούς τομέα που είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της περιοχής, μέσα από την αναδιάρθρωση και εντατικοποίηση των καλλιεργειών.

Στο τέλος  της Εσπερίδας τέθηκαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις προς τους ομιλητές από μέρους των παρευρισκομένων γεωργοκτηνοτρόφων, για να κλείσει η βραδιά με εποικοδομητικό διάλογο.